懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔經唔覺終於踏入最後一個月孕期啦。 真係幾辛苦下, 撐住大肚子行多步都好吃力, 夜晚又因為亞b墜住攪到瞓唔到, 恥骨位無論行、坐定瞓都痛到飛起,行路要好慢好慢。 朝朝起身都好痛好唔想返工,但我又唔想咁早放產假,驚自己一放產假就懶得郁。 我聽講最尾一個月一定要行多啲, 咁生個陣就可以快啲! 所以依家每朝早都好矛盾

洋房

回覆:轉入直路, 最尾一個月果然係最辛苦!

有同感。份工仲要無得坐。真係好辛苦

大宅

引用:有同感。份工仲要無得坐。真係好辛苦

原帖由 Uicki 於 14-09-10 發表
有同感。份工仲要無得坐。真係好辛苦
無得坐, 咁你條腰咪好傷? 唔可以同公司反映下嗎?

大宅

回覆:Uicki 的帖子

冇得坐?用托腹帶加壓力襪啦

大宅

我都係,超攰,又辛苦,老公又唔明

大宅

你地就好..就生...

我仲有6W..而家條腰骨好似歪左咁...
行路好痛..
呀B 越黎越重..
好唔想返工呀...

係巴士站返公司條路以前行5分鐘..
而家要行15分鐘先到

經常自我安慰呀B 重係好..D FAT 全部去左呀B 度...

大宅

few more weeks to go....i'm very very tired already.

複式洋房

我仲有十日咋,最後一個月係好攰,但胎動感覺好開心的
珍惜

侯爵府

唉...我12號同ip6一齊預産(訂),可惜我所謂嘅動靜係假的,但我已經行下就條腰勁痛,尼排天氣热我落樓連呼吸都困難,今早落去禁錢,一陣姐已經見暈,腰痛,難呼吸

大宅

星期日我又係諗住同老公落樓下食野再出去行下, 點知行到去商場已經見有少少暈同想嘔。 點解會咁嘅?

大宅

同感~~~ 我仲有5weeks
每日都倒數中

大宅

育兒性格勳章

我月尾預產但已經頂唔住開始放假了,每日出去食下野行下,keep住愉快心情,各位9月媽媽加油

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

仲有3個星期,我都覺得超級辛苦難捱。。。。。。但又想阿b住足晒日子先出黎

.........................................

大宅

非常有同感,我37w喇…行一陣都攰,手腳又開始腫喎…阿b踢得勁搞到好易急尿喎…最後階段真係最難捱!

大宅

我36週,而家每次訓覺都好辛苦,好難先轉到身,又晚晚都要去好多次廁所。個胃又成日頂住,難受死。
好彩我唔駛返工,而家盡可能都留喺屋企唔出街,因行一陣都喘哂氣

大宅

我都仲有5 weeks就預產期啦,都係月尾先開始放產假,而家已經好辛苦,行路要超慢先得,10月媽媽加油

大宅

畀面勳章

我陀緊第3胎仲有4w就見到阿B啦!真係好期待果日來臨,我覺得呢胎比前兩胎陀得舒服!

別墅

入直路我先33w..尋日照bb已經5.2磅
行一條街如果冇得腹帶下面就痛
帶左腹帶可以行兩條街
又熱又累
慶幸自己早兩個月的起心肝搬左出公司附近住
唔洗迫車再行返工

大宅

我第二胎 32 週喇,仲有 2 個月,已經好辛苦了,仲要陪大 b 玩,真係好攰呀

別墅

各位媽媽辛苦喇
而家仲有3W 就見到阿B , 好期待, 不過而家D 胎動感覺又勁強烈~~~~ 成日覺得阿B 一定o係入面游水~~~

但最辛苦係咁熱天氣o係條街度行, 行唔夠5min 就大汗疊細汗, 腰攰,抽筋接踵而至~~~

首頁

尾頁

跳至