美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

covermark essence foundation + KP 碎粉
我用其它都唔大貼,試勻覺得呢個組合最自然+貼面
(混合偏乾皮膚)

子爵府

我都用開armarni & smash box
有無辦法有折呢 好貴啊

大宅

原文章由 陳美嬌 於 08-1-25 20:46 發表
我都用開armarni & smash box
有無辦法有折呢 好貴啊

呢2個brand好似唔會有折o個wor, 我知smashbox係儲印花, $300一個印花, 儲夠10個就可換$300產品。

大宅

原文章由 sunkamm 於 08-1-25 17:39 發表
请问KP粉在哪里有卖?BB CREAM是哪个牌子?在哪里有卖?

KP專櫃或店舖

銅鑼灣時代廣場 B227 店
電話:2506 1540

觀塘創紀之城第五期 APM C-26 店
電話:3148 9198

荃灣千色店地下 KP 專櫃
電話:2318 9206

銅鑼灣三越百貨公司地下KP專櫃
電話:2972 2639

沙田新城市廣場西田百貨KP專櫃
電話:2692 7128

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

我之前用cle de peau 嘅foundation + 乾粉,都好正全日都唔會變色keep得好好(以前用過armani 只係keep倒4、5個鐘倒),但入秋後就覺得唔夠潤 & 唔夠保濕,跟住就轉咗sofina Alblanc transclear white foundation uv cream 呢隻真係好得,佢薄得黎遮瑕又掂,唔會好似ipsa 嘅粉底咁薄得黎一d都唔遮瑕有時狀態唔好連d面色都幫唔倒手。
不過我覺得最貼嘅效果都係用保濕控油嘅make up base(如果面色唔好就用調色嘅) 打底後再加two way cake, 但記著上粉時要印上不要搽, 好似印乾粉咁印喎,但就keep得冇咁耐,要帶埋盒two way cake出街。
靚太唔易做!!

大宅

原文章由 Libran 於 08-1-25 18:41 發表
我就覺得Armani濕粉係最好, 薄得嚟之餘遮遐度又好, 雖然係貴, 但試過咁多隻牌子佢係我唯一用完再買的

咁請問係未係卓買定專門店買好
我家有位小主人

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

COVERMARK & KP 及 其下牌子開倉

COVERMARK:
1. BASE CREAM $100/2PCS
2. CALAMINE LOTION 消炎水 $100/2PCS
3. 粉底 (膏) 盒 + 2 refill = $370/set

KP:
1. 碎粉 $100/2PCS
2. 粉盒 $100/2PCS
3. 唇膏 $100/2PCS

ACSEINE
1. 洗面 折實$168 (40% OFF)

其他牌子:
1. 粉撲胭脂 $100/10PCS (去旅行方便)
2. 唇膏 $100/6PCS
3. 眉筆 $100/2SETS (共4支)
4. LIP BASE $100/2PCS

還有其他不能盡錄

全場還有其他超平貨品,要化妝返工既小姐們必去,
護膚品都有,一定要去睇睇。

地址: 銅鑼灣謝斐道4XX號信諾環球保險中心17樓
時間: 唔知幾多點開店,至晚上 7:30
付款: 現金,如比咭另收 CHARGES
26/1/08 最後一天,請快

係一個bk mummy 報料架...

男爵府

甜粟米:

bb cream你用邊隻呀?你皮膚是較油嗎?

原文章由 甜粟米 於 08-1-25 13:31 發表
我而家都用緊bb cream, 但係過左一陣成面油, 又多左粒粒.

男爵府

cat*cat

bb cream你用邊隻呀?你又有冇出油呀?

原文章由 cat*cat 於 08-1-25 13:04 發表
之前我係濕粉+乾粉, 望落唔得自然仲好似好厚粉咁!:-|
但近排我搽bb cream+KP碎粉, 塑落好薄好自然。

大宅

我用 dr jart, 我平時係T字位會出少少油, 點知用完bb cream反而出多左面油同有粒粒.如果用貴妃玉溶膏就好dry.
唯有唔用啦.

原文章由 jo10 於 08-1-27 16:24 發表
甜粟米:

bb cream你用邊隻呀?你皮膚是較油嗎?

男爵府

甜粟米:

我都係T字位會出少少油, 咁你塊面豬有冇出油,攪到油立立錦呀?
你用黑版or銀版?
聽講銀版乾爽d&白色少少!

原文章由 甜粟米 於 08-1-27 17:15 發表
我用 dr jart, 我平時係T字位會出少少油, 點知用完bb cream反而出多左面油同有粒粒.如果用貴妃玉溶膏就好dry.
唯有唔用啦.

大宅

原文章由 jo10 於 08-1-27 16:26 發表
cat*cat :

bb cream你用邊隻呀?你又有冇出油呀?

BB cream我用skin79, 但d色對我呢講太暗, 因為我d皮膚係好白好白既, 所以我用完手上既會轉用Dr. Jart試o下。我本身T字位都多油, 所以未必關BB cream事, 其實都ok唔錯, 只不過我厭佢D底色比較暗唔岩我。

我T字位出油就會用smashbox既compact anit-shine, 搽o係T字位即刻冇晒d油。

子爵府

smashbox我買base時係8折
armani就聽講過朋友有8折(內部D friend)
所以好想問問會唔會有人有^^

其實呢d標榜"professional"的品牌好多時會offer discount比"專業"既人﹐例如M.A.C..我係registered artist..所以買野會有8折 ^^
不過我覺得唔太好用

原文章由 cat*cat 於 08-1-25 23:30 發表

呢2個brand好似唔會有折o個wor, 我知smashbox係儲印花, $300一個印花, 儲夠10個就可換$300產品。

大宅

jo10:
我用黑版, 兩邊面好似有層油,又爆acne,我去開買洗面野時問個sales,個sales話因為我落妝時唔夠乾淨.所以我寧願用少許liquid
foundation 仲好.

原文章由 jo10 於 08-1-27 18:07 發表
甜粟米:

我都係T字位會出少少油, 咁你塊面豬有冇出油,攪到油立立錦呀?
你用黑版or銀版?
聽講銀版乾爽d&白色少少!

伯爵府

原文章由 lyanlyan3 於 08-1-25 11:58 發表
本人是沒有搽開粉底, 現想請教一下, 用兩用粉底好, 定還是用濕粉再用乾粉

上個星期試左新野sample,係kelly chen買廣告隻branch粉,出奇地好用,隻make up base好好用,有少少閃,個粉好貼唔乾,琴日去買左

子爵府

Which brand ?
原文章由 evergreenj 於 08-1-28 09:56 發表

上個星期試左新野sample,係kelly chen買廣告隻branch粉,出奇地好用,隻make up base好好用,有少少閃,個粉好貼唔乾,琴日去買左

伯爵府

原文章由 ernniechow 於 08-1-28 10:47 發表
Which brand ?

ISA KNOX - SHINE DEW MADE UP BASE & FOUNDATION
@$238 (HANG SENG & CHINA BANK VISA CARD HAVE
10% DISC)

男爵府

evergreenj :

是否這隻make up base----->
"ISA KNOX
Nano Skinism Makeup Base
Nano Skinism調色底霜
膏狀帶紫色調.

有控油成份嗎? 可當埋濕粉底用嗎?

有冇試過Nano Skinism Two Way Cake? 吾知掂吾掂呢?

thanks!

原文章由 evergreenj 於 08-1-28 09:56 發表

[ 本文章最後由 jo10 於 08-1-28 11:46 編輯 ]

伯爵府

原文章由 jo10 於 08-1-28 11:24 發表
evergreenj :

是否這隻make up base----->
"ISA KNOXNano Skinism Makeup BaseNano Skinism調色底霜膏狀帶紫色調.

有控油成份嗎? 可當埋濕粉底用嗎?

有冇試過Nano Skinism Two Way Cake? 吾知掂吾掂呢?

thanks! ...

jo10,
你講個隻我都有用,有2隻色,before make up base 用

大宅

原文章由 Libran 於 08-1-25 18:41 發表
我就覺得Armani濕粉係最好, 薄得嚟之餘遮遐度又好, 雖然係貴, 但試過咁多隻牌子佢係我唯一用完再買的

咁請問你係用armain 邊隻, 係未防曬果隻, 我新年都去買下,
我家有位小主人

首頁

尾頁

跳至