美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用 benefit 的 base(遮毛孔,控油、保濕)+ Clinique 美白 2 way cake, 好貼薄!
Clinique這隻粉好幼細!
植村秀濕粉+ KP 碎粉都好正!
春卷:
請問essence foundation 後還要上乾粉嗎.?
原文章由 春卷 於 08-1-25 20:16 發表
covermark essence foundation + KP 碎粉
我用其它都唔大貼,試勻覺得呢個組合最自然+貼面
(混合偏乾皮膚)

[ 本文章最後由 Ansonrubby 於 08-1-29 13:35 編輯 ]

大宅

之前用armani, 都係會乾同埋溶. (我本身都好乾) 終於忍下心痛買左想買好耐既la mer 濕粉+碎粉. 第一日試時皮膚都係有d 乾, 但係貼到呀... 又輕又薄. 真係無得頂. 真係搽完好似無搽咁! 以前一到pm 就好想洗甩個妝, 而家唔會, 因為根本感覺唔到d 粉係塊面 到. 但係想要coverage 既就唔好揀fluid foundation 啦. 或者cream 果隻會好d. 加上我而家keep 住每日敷水份mask, (堅持左十日), 真係個妝貼好多架!

禁止訪問

伯爵府

menard jupier liquid + loose powder.....好貼好自然.

之前都有用過isa knox 的base + foundation, 都ok...但無menard 咁好.

男爵府

rubyl928:

la mer 濕粉,係咪即---->lauramercier ?
係咪有好多隻濕粉嫁?你買左邊隻呀?how much?

原文章由 rubyl928 於 08-1-30 15:39 發表
之前用armani, 都係會乾同埋溶. (我本身都好乾) 終於忍下心痛買左想買好耐既la mer 濕粉+碎粉. 第一日試時皮膚都係有d 乾, 但係貼到呀... 又輕又薄. 真係無得頂. 真係搽完好似無搽咁! 以前一到pm 就好想洗甩個妝, 而 ...

大宅

原文章由 jo10 於 08-1-30 17:01 發表
rubyl928:

la mer 濕粉,係咪即---->lauramercier ?
係咪有好多隻濕粉嫁?你買左邊隻呀?how much?

No, la mer is la mer not lauramercier.
佢得兩隻, fluid (唔記得有無串錯) 同埋cream 囉
我買左fluid, 因為個ba 話我又唔係有斑要遮, 唔洗用cream
加上cream foundation summer 唔用得
所以我就買左fluid
好貴, $680. 不過我自己就覺得物有所值. 同埋好後悔咁耐先捨得比錢買

禁止訪問

大宅

原文章由 LeeAnnMama 於 08-1-30 17:16 發表

咁你有無配埋佢地隻loose powder一齊用呀??
不過我面上有d印要遮,but cream我又怕油,因我
係混合性皮膚,同埋夏天真係驚用唔倒,
我諗都可能用fluid會好d,寧願再加concealer黎
做遮瑕,跟住先上loose powder. ...

有用埋佢地個loose powder 呀! 其實我都有印架, 我都覺得上concealer 好d 囉. 你foundation 搽晒成埋面架喎! 太厚d skin 都呼吸唔到啦.

首頁

尾頁

跳至