自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

tropicanna 發表於 14-9-11 01:08
我扮緊了!唔打算覆佢

男爵府

回覆:好鬼嬲

使乜咁嬲,又唔係話早上九時要俾佢,十二時之前都係早上,做唔唒咪話太遲通知囉,只做佢D嘢咩,又唔係你老細,呢D人唔縱得

大宅

引用:使乜咁嬲,又唔係話早上九時要俾佢,十二時

原帖由 wlmom 於 14-09-11 發表
使乜咁嬲,又唔係話早上九時要俾佢,十二時之前都係早上,做唔唒咪話太遲通知囉,只做佢D嘢咩,又唔係你老 ...
係呀。我就係覺得又唔係趕嘅野。係d好無謂嘅野,絕對可以第二日先同我講/send email 講。所以先覺得佢離譜。如果係真係趕嘅野我覺得okay!

大宅

引用:佢whatsapp你,又無叫你即覆,唔洗咁嬲喎.明

原帖由 方方媽媽 於 14-09-11 發表
佢whatsapp你,又無叫你即覆,唔洗咁嬲喎.
明早,搵到咪搵,需要多點時間,咪早D話佢知,要幾點先比到野佢囉.
其實我都係咁諗架...😔

唉,我個鬼佬老細就好擺款,我話月尾有deadline, 下星期三日training可唔可以唔去。佢話佢not happy, 又話人事部7月尾時通知左啦,咁但係我知9月好忙冇accept過喎...不過冇人理我咋嘛。我話唔去人事部都冇話我,但我老細就....

我見親我老細都唔開心,可以點做?或者要學JM諗,出糧既係公司嘛。不過寫appraisal既都係個衰boss喎,點算?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:tropicanna 的帖子

Block佢

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

水晶宮

bbingod 發表於 14-9-12 00:39
其實我都係咁諗架...😔

唉,我個鬼佬老細就好擺款,我話月尾有deadline, 下星期三日training可唔可 ...

"出糧既係公司嘛。不過寫appraisal既都係個衰boss喎,點算?"

我之前講既"出糧係公司",係講緊同其他部門合作,也要作出最大之配合,不應有山頭主義,以"你部門"、"我部門"來劃分工作優次,應以大局為重.並不是說不要理會Boss呀.
我一向都認為,與Boss合作愉快是工作暢順的先決條件,
如果Boss人品差,能力差,即便公司好,同事好,我亦會考慮另覓新工作.
不過,你Boss只係希望你參加公司training,而且,佢只係表達not happy,都算係咁啦.
除非真的完全squeeze不到半點時間,否則,參加Training對自己都係好事,我會盡力抽空參與.

首頁

尾頁

跳至