跳至

首頁

尾頁

民房

生完半個月後, 手腕開始痛到而家, 開始係左手, 而家加埋右手. 最痛就係早上岩岩起身, 一郁就好痛. 有人話係抱B用錯力, 但無理由連右手都痛 . 我係用左手抱B架. 有人話係生完後勁缺鈣, 要被充番鈣質, 吾知邊個岩?-( . 使吾使睇醫生呢?

仲有絛腰骨又時不時痛, 又好易攰.

請問有無人都係甘?

洋房

我都系甘樣,左手腕都系有痛,不過依家好返D,我條腰同hip位都系同不時會痛,我都想知道補番D鈣質會唔會好D呀??

子爵府

原文章由 海蓝儿 於 08-1-26 09:26 發表
我都系甘樣,左手腕都系有痛,不過依家好返D,我條腰同hip位都系同不時會痛,我都想知道補番D鈣質會唔會好D呀??

因為抱b, 所以我都手腕痛和腰痛, 近排仲發覺有"寒背"情況出現...唔知你地有無呢....

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

洋房

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-1-26 09:43 發表

因為抱b, 所以我都手腕痛和腰痛, 近排仲發覺有"寒背"情況出現...唔知你地有無呢....

嚇!!唔系話,依家就話開始寒背,唔好甘ga 系咪你自己心理作用者,無甘誇下嘩,我又唔系好覺會甘樣喎!

大宅

我唔只手腕痛,兩邊肩膀都會痛。

伯爵府

原文章由 sue97 於 08-1-25 18:07 發表
生完半個月後, 手腕開始痛到而家, 開始係左手, 而家加埋右手. 最痛就係早上岩岩起身, 一郁就好痛. 有人話係抱B用錯力, 但無理由連右手都痛 . 我係用左手抱B架. 有人話係生完後勁缺鈣, 要被充番鈣質, 吾知邊個岩?- ...

sue97

去做下針灸呀
唔會點痛

廣華醫院 - 戴菊英
預約 : 35172626
診金 $150 -- 45分鐘連紅外線溫照

馬鞍山 -- 朱太介紹

別墅

睛靈勳章

我同你一様,生完半個月後, 手腕開始痛到而家, 開始係左手, 而家加埋右手. 最痛就係早上岩岩起身, 已经睇醫生同做物理治撩,話係手腕同手趾公發炎,要備免用力(好難wow),可以用冰敷.

原文章由 sue97 於 08-1-25 18:07 發表
生完半個月後, 手腕開始痛到而家, 開始係左手, 而家加埋右手. 最痛就係早上岩岩起身, 一郁就好痛. 有人話係抱B用錯力, 但無理由連右手都痛 . 我係用左手抱B架. 有人話係生完後勁缺鈣, 要被充番鈣質, 吾知邊個岩?- ...

男爵府

我都係左右手腕痛呀
上個禮拜貼左 d 虎標膏布, 好左 d
依家仲有少少痛
要抱住隻 b, 備免用力真係好難...

原文章由 shirleywc 於 08-1-27 11:15 發表
我同你一様,生完半個月後, 手腕開始痛到而家, 開始係左手, 而家加埋右手. 最痛就係早上岩岩起身, 已经睇醫生同做物理治撩,話係手腕同手趾公發炎,要備免用力(好難wow),可以用冰敷.

...

複式洋房

我手腕同膝頭都痛丫~
加上返工成日收$...仲痛

男爵府

我2隻手腕都勁痛:-( :-(

大約1個月前開始做物理治療....
個物理治療師話生完bb hormone亂晒,
d '跟'會鬆o左,
有d人會1個月後會無事,有d會持續幾個月,
再加上成日抱bb,所以令到'跟'膜發炎,
e+做緊超聲波同電療...好dd la,
不過佢話最重要係唔好再拎重o野....
佢都傻傻地....唔通叫bb自己行咩....:-x

佢重話e+有4個cases同我一模一樣wor...

大宅

環保接龍勳章

我都係呀, 生完半個月左右就痛la, 唔知你地係咪同我一樣每當天氣轉泠 or 落雨隻手會特別痛, 我直情半夜痛醒呀
我已經睇過西醫, 只係話hormone 既問題, 而中醫就話係入左風, 但係食左幾次藥, 都無咩效, 有時真係會驚抱抱下阿仔時會趺佢落地, 因為佢成日突然無啦啦撐一撐, 幾驚捉佢唔緊呀

洋房

我又入來啦,本原已經好返DD的手指公,星期日抱阿B抱到又返法啦,依家又痛,睇來真系要去睇醫生至得,我估同系同大家一樣,手指公發炎ga啦!好嚇又返法,好嚇又再返,唉,我覺得生左B之後身體真系差左好多。

洋房

我都係咁! 左右手腕都痛連膝頭,不過左手手腕痛o的!我淨係做吓普通按摩咋 ..做完都好番o的! 但係我瞓果時會兩隻手麻痺..你哋會唔會呀 都唔知係咪血流得唔好

男爵府

wow 麻痺! 咁要睇吓醫生啦
我左手都係仲有少少痛
要繼續貼膏藥

民房

我都係生佐阿B1個月痛到依家!! 老公叫我查跌打酒,緊係唔得,阿囡都唔聞得! 之後去過做針炙都係NO. 現在抱阿囡之前試下帶護腕後,已經無禁痛啦! 大家都可以試下!

複式洋房

When I went postnatal checkup, my obstetrician said there's water accumulated at my wrist. It would go away by itself. It did go away and both of my wrists are fine now. But my neck, upper back and lower back, and both thumbs are sore. I've taken 2 physiotherapy sessions for my body and now I feel better. My thumbs remain painful because I need to squeeze my breasts when pumping milk. And I do find myself become humpback.

首頁

尾頁

跳至