自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問大家你地會每天帶小朋友去公園玩嗎?如果父母都返工。會叫姐姐帶家五叫。留小朋友在家玩?因為以加返上午班。返來訓覺後五去公園放電夜晚好夜先訓。但又冇人帶去。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:請教你地會每日帶小朋友去公園嗎?

會叫姐姐帶去公園

99dogdog  X2  發表於 14-9-11 14:49
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

我的目標.

但真係做唔到,
2個都要返工,
沒有工人.

要求佢地早訓, 放工後都要6點多才回到家,
根本冇時間.
所以, 而家D學生都好難做的.

水晶宮

唔落雨會叫姐姐帶去公園!唔放電難入睡!

已刪除用户

伯爵府

畀面勳章

回覆 pollychowpc 的帖子

打風落雨唔去公園外,日日45-60分鐘

子爵府

而家天氣好熱,d設施曬到慶烚烚,都玩唔到,最多玩下吹泡泡同踏單車,去室內遊樂場就另計

男爵府

好媽媽勳章

平時返學唔會去公園,學校假期會叫姐姐帶去。

珍珠宮

返學一定冇時間去公園,放假我哋一家會在下午5點左右玩2個鐘左右然後食嘢返屋企沖涼睡覺

男爵府

唉~好想呀!
可惜每日做功課又要興趣班,都無時間

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會呀

男爵府

日日放學會帶去公園放電至少半粒鐘

大宅

會, 至少個半鐘, 小朋友喺公園都有另類學習, 人際社交, 手腳協調。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小學前日日都去公園玩,玩1-3個鐘,睇吓有冇街坊朋友仔一齊玩。小學後就一有假期或星期五,好過在屋企睇電視。

另見好多係姐姐帶去公園,有d睇得實,有d坐埋一邊,轉晒灣睇唔到都唔埋,睇你住果區的治安,同個姐姐信唔信得過。

珍珠宮

唔會每日,之前我仔去完旅行中暑連續幾晚入黑就高燒,我到而家都仲驚驚地。我濕疹大爆發又唔曬得。涼番 d 無咁曬會去多 d

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

姐姐會同我仔去

子爵府

基本上係日日去

首頁

尾頁

跳至