婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

忽然想數99?話說我未結婚前我去我男友『即係我依家老公』屋企,我99真係對我d態度係好似見我唔到錦,大家冇乜講,不過我都冇所謂,但我就知佢一早就唔鍾意我,ps因我第一次去佢屋企佢已經訓左覺,到第二日我起身走先見到佢,當然重點係我時剛剛電左個爆炸頭…加上我手有紋身,唔係龍、凰d我99本身係鄉下+保守人,我都明白佢點解會錦,之後我去親佢屋企見到佢都會好好禮貌,有咩節日一定有禮到,想比番d好印象佢,但後尾比我知道原來次次我同老公鬧交,佢都會覺得係我唔,喂?亞姐…你都未知邊個邊個錯就話我!(不過佢係錦架,結左婚之後我同老公鬧親交佢都係打話我,話做老婆要多d忍老公,老公搵食好辛苦架,你要體諒佢丫,佢唔你你番佢啦,你要打番比老公架.)當然我彩佢都傻,我仲話番佢我依家大緊肚架,又唔係我錯點解要我打比佢,佢唔識打牙?仲話我依d女仔唔你架,你自己唸清楚話我屋企得我一粒女…皮氣一定好嗅 性格唔好之類,所以未結婚之前我好少返入去,跟住到我有左,我同老公商量好就話比佢亞媽知我有左要結婚,哼!:tongue: 到我一返去當堂唔同曬,我佢屋企甘耐都係同老公用一條毛巾,一知我有左又問我沖涼未、仲特登開條新毛巾比我添,未生之前就煲好多好,生完之後,難聽d講…屎就有得食!仲比左個一生難忘坐月三十一日… 之前我已經上寫過,我屋企人講得…我99絕對係一個攪屎棍,由我話結婚日開始,佢最鍾意就話…哦,其實我乜都唔識架,樣樣除除便便就得啦!因為我亞媽係好開通人,唸住佢錦講就樣樣化簡,點知剩係結婚出門針荼就已經玩死我,係人都知係女家接完新娘敬左茶比自己亞媽,亞媽再比嫁妝先返男家架啦,同佢講極都唔明,佢話規矩係要第一個要比亞爺、佢飲先叫尊重,我話去酒店先敬咪一樣,佢又話唔得喎,到最後佢爺話遠得劑直接去酒店先化解到咋,酒店我換左晚裝佢又話叫我換番掛,話敬茶要錦先帶到金器,當然采佢都傻,化妝又同我爭,話自己要招呼人客,錦我亞媽唔駛咩?:;pppp: 哼…到我睇番d結婚相,逢係我亞媽亞爸+佢亞媽、爸,佢兩老塊面都好似獲屎甘黑,我心唸唔想影咪唔好影囉,唉…一句講曬,佢永遠乜都話冇所謂,到最後就會變成一支搞屎棍…… 我依家繼續報仇大計,佢甘鍾意見我bb,我就想盡辦法唔比佢見,坐月之仇係唔可以唔報 憎死你啊!99

[ 本文章最後由 labelcherry 於 08-1-26 05:15 編輯 ]
http://hk.myblog.yahoo.com/cherry1213lee

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你坐月果陣,佢對你做過d咩呀???
你咁憎佢既..

禁止訪問

大宅

原文章由 我愛Corina 於 08-1-26 04:32 發表
你坐月果陣,佢對你做過d咩呀???
你咁憎佢既..

其實我內心好憎我99,但又唔可以憎出面,因為c6唔鍾意,而我又唔想因為e隻99,而攪到成日同c6嘈,所以e+我都覺得自己係99佢地面前好假 ,自己都頂唔順 ,仲有呀,e+成日都係我提隻c6搵99飲茶見面ga,e d門面野係做比c6睇ga,真係好假,但冇法la
我生完個3年ga事,e世女都記住呀,不過當然又係唔可以係c6面前提la,為左個家我會忍,忍到佢地賣蛋為止

別墅

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... amp;extra=page%3D17
慢慢睇丫
http://hk.myblog.yahoo.com/cherry1213lee

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我嗰件死人pk99!我都費得鬼事重覆又重覆再數臭佢d衰野!
我而家望黎望去,日望夜望都淨係想一樣野,就係:99你快d歸西!!!

別墅

99底你守寡!!哈哈!!你d甘既女人係男人都頂你唔順啦!!!!!!!!!樣衰口臭!正八婆!!!

舒服晒!

大宅

畀面勳章

原文章由 晞玥 於 08-1-26 21:38 發表
我嗰件死人pk99!我都費得鬼事重覆又重覆再數臭佢d衰野!
我而家望黎望去,日望夜望都淨係想一樣野,就係:99你快d歸西!!!

估唔到喺度都見到你
我就唔想99歸西
一陣又要幫佢再還多D債咪屎
難聽D講葬佢又要$
我反而希望佢快D發達
唔好再煩我同老公
真係遲早俾佢同62累屎

大宅

畀面勳章

要數我99
數幾日都數唔完
淨係講一樣野
佢同62知我有左
但連一餐飯都唔同我父母食
99仲好意思話我同屋企人好貪$
搞到我結唔到婚
佢地一心只想抱便宜孫
岩岩有左99就同我傾
氹我生完出去返工
俾$佢湊BB
我老公個個月幫佢兩老還成六、七千
仲想借個B再攞$
初初又叫我生一個就好
唔係無$養
生完呢個好做結紮手術
(我得廿歲乍)
之後知我照左係女
就話我唔止生一個
我嘔到瘦左10lbs
佢就話我失敗無用
次次嘔完都話我徙野
仲話我係全屋食最多
浪費最多嗰個
(明明我食得最少)
佢餐餐煲湯都迫我飲
話左飲完會嘔
係都同62迫我飲
我嘔到而家六個半月
就懶我心理作用...
好似我大姑9今胎第二胎
佢同62竟然叫我幫大姑9執走佬袋
即係要我有咩分多份俾大姑9
最近99又出招
又再叫我俾BB衫俾大姑9
我今胎第一胎
佢地連最基本有營養既野都無整過俾我食
99仲掉轉頭叫我學整補品
又叫我去買
又話自己都想食
唉...
呢D都係其中一少部份既事乍

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 冼B媽媽 於 08-1-27 01:34 PM 發表

估唔到喺度都見到你
我就唔想99歸西
一陣又要幫佢再還多D債咪屎
難聽D講葬佢又要$
我反而希望佢快D發達
唔好再煩我同老公
真係遲早俾佢同62累屎 ...

嘩!!!真係"橋"呀~我地又多個地方傾偈
就算你99發左達,以佢呢d咁貪得無厭既人
佢自己有一筆錢都會喺你地身上繼續刮啦~
佢又唔會拎d錢出黎同自己還債,到時咪又係要你老公還
其實都係一樣~

大宅

我睇完你寫既野, 我都好嬲, 講句難聽d, 你99同62當你係生仔工具, 我最憎呢d人:;pppp:

原文章由 冼B媽媽 於 08-1-27 13:56 發表
要數我99
數幾日都數唔完
淨係講一樣野
佢同62知我有左
但連一餐飯都唔同我父母食
99仲好意思話我同屋企人好貪$
搞到我結唔到婚
佢地一心只想抱便宜孫
岩岩有左99就同我傾
氹我生完出去返工
俾$佢湊BB
我老公個個月 ...
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

大宅

我都忍唔住要講下, 佢地係一個勁肯抱孫既人, 話說我結婚二星期都未夠, 本來過日要上去佢到食飯, 但因為我身體不適, 有少少暈同有嘔, 點知佢地以為我有左, (但我唔係有左先結婚), 咁當晚我99就拎野黎比我食, 點知知道我不是有左, 就之後冇問我有冇事.....:;pppp:

跟住就不停叫我生b, 大老呀, 我結婚冇耐咋, 使唔使快成咁呀, 以前我地仲剛剛買左樓冇耐........你估話生就生, 生容易養就難......我老公己經講左好多次話遲d先生, 咁佢地就話我另願養狗都唔生, 我冇講過話唔生, 只係遲d先生......跟住我嬲得制同佢地講我生左啦, 我隻狗咪係我個囡囉, 激到冇聲出.....

之後, 我養多一隻狗, 我62就話間屋唔係狗住架, 係人住架, 我老公聽到都好嬲, 養隻狗都要佢地批准...........

好啦, 到我生完既時候冇耐, 冇啦啦話我唔鐘意生喎, 叫個老公搵個女人同佢生喎, 大老呀, 我幾時有講過, 我只係話遲d先生姐.......係人都唔會叫個老公搵個女人同佢生架啦..........我媽知道後, 唔使肯孫肯成咁, 咁樣講想人離婚呀.........

生完仲煩, 我個囝一喊就話要飲奶, 我話半個鐘前飲左啦, 我媽當時都在場, 話唔使咁驚張.......喊唔代表要飲奶.......

有時抱bb上去佢去地到, bb玩一陣要訓攪, 佢地成日話唔好訓啦, 返屋企先訓啦, 我心諗bb係要訓咁多, 點叫幾個月bb返屋企先訓呀?.....

我個囝未出牙仔既時候, 佢地既然比粒提仔我個囝玩, 我即刻出聲, 唔好玩食物啦, 同埋唔小心吞左好危險喎, 佢話會睇住, 我心諗你睇漏一眼, 我個囝咪好大獲.......一係就就比紙包飲品我個囝玩.....一係就比未開既薯片我個囝玩, 又係咁危險, 個包裝四個都係尖架, 整到隻眼點算呀.......

我係一個唔係太鐘意飲汽水既人, 我話飲水就得啦, 點知我99就串我, 話佢呀媽(即係我), 第時佢都唔比汽水個囝飲架啦, 我心諗飲少d冇乜問題呢?.............
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

複式洋房

原文章由 小笨豬 於 08-1-28 01:54 發表
我都忍唔住要講下, 佢地係一個勁肯抱孫既人, 話說我結婚二星期都未夠, 本來過日要上去佢到食飯, 但因為我身體不適, 有少少暈同有嘔, 點知佢地以為我有左, (但我唔係有左先結婚), 咁當晚我99就拎野黎比我食, 點知知道 ...

好笑~唔飲汽水咪仲健康~
唔飲汽水會少兩肉咩~?-(

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 kasumi4101979 於 08-1-28 03:00 發表

好笑~唔飲汽水咪仲健康~
唔飲汽水會少兩肉咩~?-(

真係會少兩肉架, 肥肉吖麻...
所以汽水呢樣野都係少飲為妙, 我識有個小朋友, 佢媽媽比佢日日芬達撈飯架...諗起都恐怖, 所以對小朋友咪超晒磅囉

珍珠宮

原文章由 siusum 於 08-1-28 11:31 AM 發表

真係會少兩肉架, 肥肉吖麻...
所以汽水呢樣野都係少飲為妙, 我識有個小朋友, 佢媽媽比佢日日芬達撈飯架...諗起都恐怖, 所以對小朋友咪超晒磅囉

唔係呀嘛?佢想個小朋友有糖尿呀?

大宅

飲汽水都不止, 仲要成日搵糖引我個囝, 得個八個月就比人參雞湯我個囝飲, 結果飲完我個囝有點不舒.....

未有牙仔既時候就比提仔我個囝食, 佢又食唔到, 又唔識整返出黎, 結果我用手拎返佢出黎, 我99仲要問我, 佢食唔倒呀, 我都費時出聲.

一係就煲D豪屎廋肉粥, 仲要勁喊個隻..........

上去佢地到, 我個仔有時訓左攪, 我99突登講野勁大聲, 整野又勁大聲.....訓得個幾個字, 仲要話BB你訓醒啦, 吹脹......

大宅

畀面勳章

原文章由 小笨豬 於 08-1-28 01:28 發表
我睇完你寫既野, 我都好嬲, 講句難聽d, 你99同62當你係生仔工具, 我最憎呢d人:;pppp:

連老公都好嬲ar
不過有好老公
無好6299有乜所謂
6299越衰
越顯得我屋企人好
老公都話我屋企人錫佢多過佢父母ar
6299食蕉la

大宅

昨日(初二)我同老公同bb女去佢屋企拜年(我一年先見佢一次,但真係好唔願意)
佢好似當我和bb冇到
擰歪面
自己響度執野
完全當我同bb透明
因為佢鍾意bb仔
唔鍾意bb女
但我上年生咗個女
佢就更加唔鍾意我
結果我坐咗二十五分鐘就走
臨走我仲對佢講咗句:我個bb係女嚟o架,唔係仔,我唔會再生o架啦!

當我陀著bb個陣
佢已經對我好冷淡
到confirm咗係女嗰陣
佢響電話度同我講"想當年我生咗個仔,人人都話我有福氣,要我四圍派利是,生女就唔駛啦!"
我頂你呀!
幸好老公好鍚bb
我都係鍾意女多過仔

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1293385&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至