跳至

首頁

尾頁

大宅

3孖胎ar?? 哈哈

大宅

咁似樣, 妳話係咪3胞胎啦?? 不過, 2個表哥可能巳經大個囝了

大宅

上次see番轉頭, 先知妳問我野, 差o的變左一個無禮貌的人....

我工人啱啱番工啦, 未裝cam ar, 要揾日出去see see咩价錢先, 妳o個個係印定賓ar?

原文章由 iamchingching 於 08-1-26 12:57 發表
唔好意思, 借甘美呢個post, 想問下June,

June,

你請咗工人, 返工未? 裝cam有無進展呀, 我可以再俾d意見, 不如你開番個post傾下計, 不過我1點就收工(其實成朝都無點做野 ), 要遲d先覆你 ...

大宅

我以為妳講緊我o個個tim, 我o個个又係印, 真係要求唔高, 都ok ge, 我本身個人要求唔高ge, 咁我都覺得佢係印印界算係唔錯掛, 不過, 未試過唔o係到的情況, 真係好難講

lei 緊sunday要ar, 好似難就時間o的, 不如改o係saturday下午, 食tea好唔好ar? 之后再去公園玩

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 11:01 發表

係印呀, 要求唔高, 都ok嘅

黎緊星期日, 上晝係唔要上playgroup? 如果岩時間, 3位晴晴一齊去公園玩:)

大宅

o 我, 妳個囡通常o個個時間訓覺ga? 我個囡通常11-2倒呢段時間訓ge, 但係我地出到lei, 實會食milk/食粥ga wor, 妳做咩唔帶埋出lei食milk ar??

重有妳地o個日又諗唔諗住叫埋c6 or 工人呢? 我個c6就唔駛預佢ga la

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 12:16 發表

好呀! 我要成2:15pm先返到屋企, 唔知亞女有無瞓緊覺, 不過到4點要食奶, 應該4:30pm前可以出黎, 如果覺得太遲你地約食tea, 我直接到公園

大宅

重有其實我想問下, 妳地覺得天水圍係咪好唔方便ar? 我搬左lei2個月有多啦, 遲o的重要番沙田番工, 我覺得唔係好慣咁, 妳地又鐘唔鐘意o係到住ga?

大宅

有村巴去沙田嗎? 耐唔耐ga? 我返沙田小(力)源ar, 所以, 最少都要轉2程車, 搭巴士要轉3次, 但快過搭火車

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 12:59 發表

1. 有人會坐車去上水轉火車
2. 麗湖後面有村巴去沙田
3. 巴士(但坐好鬼長時間)

大宅

行20分鐘, 好似好誇咁 , 不過,呢到出去點到min. 1 hr. ga la, 除非番荃灣or新界呢區

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 12:56 發表

我習慣了,唔想搬
我返大角咀,搭西鐵到南昌,行20分鐘返工,放工會買完餸先回家,平日放假會去元朗食嘢(未生之前),再買餸回家,清潔間屋,熨晒一星期要著的衫,日子好快過,我和c6都唔喜歡去行街
娘家住葵芳,有車直接回家,好方便: ...

大宅

如果妳4點先出來, 就食唔倒tea, 只係去公園only, 係咪? 咁等妳番home了解情況先好o的wor......., 咁我地o個日再約吧

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 14:38 發表

我返到屋企時, 亞女多數瞓緊但唔耐:tongue: , 約3點幾食tea驚出唔到, 所以約4點後會穩陣d, 不如你地約實先, 我果日2點幾返到屋企了解情況, 再打電話俾你地好嗎?

我一定唔會叫工人, 但會叫c6幫手睇住bb們, 等我地 ...

大宅

啱啱lei時, 真係覺得下面公園o的環境真係好清幽好舒服好靚

但我最憎o係home, 有時o係房, o係廚房會聴到樓下o的人o係到講野, 事關有o的人可能企近window旁or講野好大聲的, 我以為以前住o個o的y字型居屋至會咁, 點知now都係, 好彩都唔算成日聴到

haaa! 出上環重快過沙田? 有269d ar(not here), 同埋好c憎o的車遊哂成區先到呢樹, 有時重要遊埋元朗, 真係c 未?

妳地2個都咁鐘意呢樹, 但妳地唔覺得行去銀座超級遠ga咩?

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 14:55 發表

我住咗好多年, 鍾意呢樹清靜環境(其他幾期好似好嘈), 依家出去方便好多, 最差係車費貴同搭車耐d, 去沙田就唔算方便喎, 出中上環仲快:tongue:

大宅

咁西鐵又真係快ge, 我都鐘意搭! haha!! 唔怪之得話減左5磅啦

不過, 妳地o個邊o的村車好似密過我o個邊好多, 我地去西鐵要20 mins一班ar:;pppp:

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 14:56 發表

以前轉巴士再行10分鐘, 日日都差不多遲到, 現在一樣時間出門, 行15-20分鐘(當做運動), 可以準時返工:tongue:

大宅

講起迫人, 我都好怕的, 由其是推住架bb車

去到元朗搭輕鐵ar, 行路ar, 真係好得驚! now輕鐵o的車成6-7分鐘先一班 , 有時車(霜)又迫爆, 推住架bb車又要同人迫, 元朗真係得人驚ar!! 所以, 攪到好想買番架車, 但嘉湖o的停車場費又唔平wor....

行去嘉湖都唔遠ge, 但有時推住架bb車, 又上又落, o個o的斜路要行去好遠(后面)先有, 真係激c, 所以, now都係行樓梯算

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 17:29 發表

唔是好遠姐
我在娘家行去買嘢, 食嘢仲遠 差不多1個地鐵站距離
我唔喜歡d商場在家樓下, 好多人

[ 本文章最後由 junejune123 於 08-1-28 17:47 編輯 ]

大宅

咁激ar? 有呢o的咁 (((好)))的鄰居, 打波就會bang bang聲, 嘜jump都有聲ga咩? 住著o個o的樓真係要早走早著

我以前住大埔ga, 隔離開左間私(幫)manjong館, 由朝早打到第2朝, 24小時服務的, 又食煙, 講野又大聲, 又成日彭門, 后尾, 報警都報過幾次, 最衰有時日頭打又唔犯法, 2枱以下又唔犯法 , although后尾都改善左少少, 都巳經選擇搬扯收場啦, 眼yuen ar!!!

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 17:46 發表

是呀, 我之前住10座, 樓上那家人太多人住, 晚晚都拉枱拉椅(9:00-9:30)開飯, 10:30又拉過, 有時D小朋友JUMP JUMP JUMP, 成晚BUNK BUNK聲, C6都上過去 , 有晚2-3點比樓上嘈醒, 幾想走上去問他們攪完未 ...

大宅

sorry, 醒唔起this sat係2/2, 唔得ar! 妳地新年有冇咩時候開工ar? 約出來會唔會方便o的呢

大宅

我都係初五番工ar, i am ching ching做咩唔見人

大宅

冇ar, 第1日諗住搭番巴士先o乍

首頁

尾頁

跳至