懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我36週,之前都試過兩次半夜起身去廁所之後訓唔番。不過最近就成日都係咁,但又唔係因為BB踢渦。次次都要典番個幾兩個鐘先再訓得著。妳地會唔會咁架?

伯爵府

畀面勳章

原文章由 tallmama 於 08-1-30 12:18 發表
有時半夜訓唔番我都心郁郁想起身上下網,但係都控制自己唔好,因為真係醒晒就真係唔知幾時再訓得番!

我聽講如果真係訓唔著唔好再訓,起身做吓其它野,等一陣會易d再訓,不過我都放緊產假了,無所謂啦,最多午睡

伯爵府

畀面勳章

原文章由 newmama0724 於 08-1-30 08:25 發表
原來大家都係同病相連,唉!真慘!

我而家29W,好早之前已經半夜醒左訓唔番,不過而家好似嚴重左。每次去完廁所都好難訓番,而且次次都係半夜醒左到天光,仲要6點幾起身番工。重慘就係老公有鼻「寒」聲,就更加訓唔着,次次都要推醒他 ...

我老公都有鼻「寒」,早期睇資料話則訓可以減少鼻「寒」,你可以叫你老公試吓.

別墅

我自從有左之後,D鼻寒聲超勁,有時仲會嘈醒自己添!而且仲流好多口水呀!

原文章由 newmama0724 於 08-1-30 08:25 發表

我而家29W,好早之前已經半夜醒左訓唔番,不過而家好似嚴重左。每次去完廁所都好難訓番,而且次次都係半夜醒左到天光,仲要6點幾起身番工。重慘就係老公有鼻「寒」聲,就更加訓唔着,次次都要推醒他 ...

別墅

有時半夜訓唔番我都心郁郁想起身上下網,但係都控制自己唔好,因為真係醒晒就真係唔知幾時再訓得番!

原文章由 zone 於 08-1-30 06:30 發表
今晚又係五點起左身訓唔到,所以上黎睇吓.

大宅

我而家29W,好早之前已經半夜醒左訓唔番,不過而家好似嚴重左。每次去完廁所都好難訓番,而且次次都係半夜醒左到天光,仲要6點幾起身番工。重慘就係老公有鼻「寒」聲,就更加訓唔着,次次都要推醒他,叫他轉身先無咁嘈。

伯爵府

畀面勳章

今晚又係五點起左身訓唔到,所以上黎睇吓.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 vitasoy910 於 08-1-26 13:12 發表
我而家6個月,,都係敢呀,,就算唔係去廁所醒,,比d聲嘈一嘈,我都好易醒,,在訓返就好難,,最快都要個幾鐘先訓得返= =

我都係同你一樣呀, 但我就 5 個半月囉.
又係起身, 去完尿尿上床就......眼光光...........:idea:

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

宜家去到臨生的週數超慘....因為每次起身去toilet仲要睇下有冇見紅,有冇穿水...
唔開燈由自可,一開燈就成個人醒晒
就好似琴晚,3點一醒就要4點幾先瞓番,個肚又頂住要不停反身...但又要驚不停轉身嘈醒老公

別墅

我自從陀大仔後都冇乜試過訓得好.. 陀住就唔舒服, 生左擔心佢焗親.. 心理壓力大所以就算冇醒睡眠質素都好差

子爵府

咁我都好d~我醒左訓得番,但只係好多夢發囉~呢幾日咁凍,我加多張被,超暖,訓得好d喎~

大宅

原文章由 moonychan 於 08-1-26 02:42 PM 發表
我得11周, 但都係唔係太訓得 lam

可能我晏晝都會訓晏覺, 但夜晚訓到臨天光如果醒左, 就好難再訓返......都幾頭痛.

yes me 2:;pppp:

大宅

我都係咁,半夜醒幾次,有時好快瞓番,有時眼光光.唯有開收音機播d輕音樂聽下,好似好d

珍珠宮

我都係咁呀! 點算呀!

原文章由 lokyee129 於 08-1-28 14:23 發表
我都有咁既情況~
以前我好爛訓架~~~哈哈
一覺訓到天光至會醒架
夜晚都唔會去小便
有左阿b之後就完全唔同左
成日訓訓下醒左,去完小便之後又好難訓得返
有時仲係成晚都係眼光光囉
不過明明對眼好辛苦都係訓唔到
呢排好 ...
lokyee129 該用戶已被刪除

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都係甘喎~ 3點幾去完厠所~個人明明超眼瞓 ~但係要典成個鐘先可以瞓反~ 而且比以前好似醒瞓左tim 吖~

大宅

我都係噃. 但我啱啱至踏入11week. 呢排成日半夜醒左. 唔係去廁所. 而係突然間醒左. 隔好耐至再瞓番. 有時成晚唔知自己有無瞓過咁. 我又唔係多嘢諗既人. 未有阿b時基本上好少會發梦. 攪到我依家成日好攰咁番工.

伯爵府

我剛開始14週, 之前以經訓唔到, 最近呢個禮拜仲慘. 唯有一日分幾次訓, 想訓就訓. 有時連老公都影響埋!! 半夜倍我醒幾次!! 遲下唔知會唔會仲差d呢, 唉! :cry: 今晚會try 下食碗糖水至訓, hope有效 (末有bb之前係work既)

複式洋房

哦,原來好多媽咪都係咁。我都一樣呢,其實唔係多野諗,但成日發夢、腰骨痛、半晚起幾次身去厠所,尤其而家天氣凍,都幾難預.....

複式洋房

原文章由 小馬仔媽媽 於 08-1-27 09:41 發表
唉! 我由四個月開始夜晚起左身就訓唔番, 有時天光先訓到但又要起身, 好慘! 依家七個月, 醫生話bb細, 真有d擔心是否唔夠休息. 有咩方法可以做呢?

係啊我都係一晚起3-4次身, 有時訓番好快起番身因為又要去toilet
有時好慘訓唔番焗住起身睇vcd

首頁

尾頁

跳至