跳至

首頁

尾頁

大宅

聽日會帶21個月的b去澳門玩幾日,
想問o下天氣係咪好凍呀?

有咩地方o岩一家5口去架?
如果落雨,
有無咩地方行o下呢?
日日lee埋酒店就慘喇:cry:

畀畀意見吖

大宅

原文章由 祈兒 於 08-1-31 17:19 發表

今次返去會個幾禮拜

係咩 我星期一先買左4XX野 都唔知 如果唔係實買夠500 唔知詳情係點架呢

詳情響我email a/c 入面呀, 如你有興趣, 你pm 你email address 比我呀.

不過響威尼斯人有咩抵買可以駛$500?

大宅

畀面勳章

原文章由 mlchong 於 08-1-31 17:35 發表

返去過年??

係呀 見下麻麻呀

大宅

原文章由 祈兒 於 08-1-31 17:19 發表

今次返去會個幾禮拜

係咩 我星期一先買左4XX野 都唔知 如果唔係實買夠500 唔知詳情係點架呢

返去過年??

大宅

畀面勳章

原文章由 pluie 於 08-1-31 14:30 發表

你一返香港就返去好多日果隻? 我響香港冇屋, 所以我係即日來回架, 所以冇咩野拎... 同埋多數係個仔返左學時先返香港...

我諗唔會冇船返香港掛... 你知唔知, 響威尼斯人購物買滿$500, 送一張澳門去香港船飛? 不過 ...

今次返去會個幾禮拜

大宅

原文章由 祈兒 於 08-1-31 12:21 發表

我本身都諗住今日返香港 不過怕好似尋日咁大雨 又要拖喼 背包 BB BB車 雨遮 ... 諗起都狼狽

又驚愈遲返愈多人返 驚好似人地春運咁無船返 (而家真係好多人黎左澳門打工 所以好多人會返香港過年)
...

你一返香港就返去好多日果隻? 我響香港冇屋, 所以我係即日來回架, 所以冇咩野拎... 同埋多數係個仔返左學時先返香港...

我諗唔會冇船返香港掛... 你知唔知, 響威尼斯人購物買滿$500, 送一張澳門去香港船飛? 不過係坐金光飛航.

大宅

畀面勳章

原文章由 pluie 於 08-1-31 10:49 發表
月希,

係呀, 冇落雨已經好好... 早知今日返香港啦....

你習慣左凍... 係咪因為你有暖爐?? :;pppp:

澳門傻媽媽,

你想nori 早訓, 係有代價架... 就係你星期六日公眾假期都要七八點起身.

我唔知呀婆響邊呀. 不過 ...

我本身都諗住今日返香港 不過怕好似尋日咁大雨 又要拖喼 背包 BB BB車 雨遮 ... 諗起都狼狽

又驚愈遲返愈多人返 驚好似人地春運咁無船返 (而家真係好多人黎左澳門打工 所以好多人會返香港過年)

重有 返到香港既屋企又要清潔 尤其係大人同BB舖床都要攪下佢

[ 本文章最後由 祈兒 於 08-1-31 12:23 編輯 ]

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pluie 於 08-1-31 10:49 發表
月希,

澳門傻媽媽,

你想nori 早訓, 係有代價架... 就係你星期六日公眾假期都要七八點起身.

我唔知呀婆響邊呀. 不過 ...

我home冇暖爐架...今朝室溫得12度...
之前冇咁凍都係得14度

大宅

月希,

澳門傻媽媽,

我唔知呀婆響邊呀. 不過 3 盞燈都有好幾間緬甸野食. 雅x 果個紫米豆漿都好好飲架.

珊瑚宮

原文章由 澳門傻媽媽 於 08-1-31 00:17 發表
你地就好啦, 咁早瞓, nori 十點鐘上床, 都唔明點解會"look"到11點幾至瞓既.

講開緬甸野, 早排tv介紹過間"亞婆"既, 係3盞燈, 但無提address,
你地有無聽過呀? ...

nori冇返學嘛....都冇早起既習慣...相對黎講當然會夜瞓d架啦
一係你自己同佢較番個時間表....一早7,8點起身...9點上床瞓囉...

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-1-30 21:54 發表

月希, 貓仔,

係呀, 佢兩歲開始就間唔時都唔訓午睡... 而加佢返緊K1, 老師話佢有訓喎... 我諗係有訓... 但訓十分鐘囉. 聽日得6 度, 我諗我住呢度得4 度添... 又落雨... 真係連學都唔想帶佢返呀......

...

我home今朝都係得12度咋
好彩冇落雨..6度我又唔覺得太凍喎...又可能開始習慣凍既天氣囉

別墅

你地就好啦, 咁早瞓, nori 十點鐘上床, 都唔明點解會"look"到11點幾至瞓既.

講開緬甸野, 早排tv介紹過間"亞婆"既, 係3盞燈, 但無提address,
你地有無聽過呀?

大宅

原文章由 最愛=貓仔 於 08-1-29 19:33 發表

咁細個就戒左午睡? 咁返托兒所人地訓教,佢做乜好呀?

緬甸野我都中意食,不過我唔出去食,因為奶奶識整,超正,冇味憎又足料~

月希, 貓仔,

係呀, 佢兩歲開始就間唔時都唔訓午睡... 而加佢返緊K1, 老師話佢有訓喎... 我諗係有訓... 但訓十分鐘囉. 聽日得6 度, 我諗我住呢度得4 度添... 又落雨... 真係連學都唔想帶佢返呀......

你就好啦, 99 識整緬甸野. 係咪要用d 好騎呢既材料架?

我會整cake... 但只可以整d 唔駛入焗爐既... weekend 應該整木糠布甸啦.

大宅

原文章由 pluie 於 08-1-28 21:37 發表

月希, 貓仔,

我個仔已經唔訓午睡, 所以要諗多d 活動比佢. 去800伴佢梗係想買玩具, 最衰係我都忍唔住想買比佢.

講開聖堂, 我地冇宗教信仰既, 佢讀果間學校都冇. 但我個仔好鍾意拉我入去噴水池果度果間聖堂... 睇 ...

咁細個就戒左午睡? 咁返托兒所人地訓教,佢做乜好呀?

緬甸野我都中意食,不過我唔出去食,因為奶奶識整,超正,冇味憎又足料~
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-1-29 10:30 發表

學校有得nap, 但我估佢冇訓架. 因為佢六點左右就會好眼訓, 九點就訓覺. 如果佢以前有nap, 會攪到十點幾十一點先訓得著.

我home 有焗爐, 係業主架. 但唔多適合焗餅或旦糕. 因為佢得上面中間果個位有發熱, 外圍同 ...

9點就瞓...真係好..駿駿9點先去便便沖涼...起碼9點半先 上床瞓覺

咁得閒同小朋友整多d餅囉

大宅

原文章由 月希 於 08-1-29 09:17 發表

但係k1係學校..唔係重有得nap架咩?
佢係學校有nap..點解屋企唔會?
駿駿到依家假日係屋企都重可以nap 2,3個鐘

咁你自己忍下囉..唔好令到佢覺 得出街就有玩具買..到佢大d你就煩啦...
諗多 d活動..你home有冇焗爐.. ...

學校有得nap, 但我估佢冇訓架. 因為佢六點左右就會好眼訓, 九點就訓覺. 如果佢以前有nap, 會攪到十點幾十一點先訓得著.

我home 有焗爐, 係業主架. 但唔多適合焗餅或旦糕. 因為佢得上面中間果個位有發熱, 外圍同埋下面都冇. 我初初冇留意, 走去焗曲奇餅, 見到中間d 黑晒, 旁邊果d 仲好白... 跟著仲要發現個底未熟... 攪到我焗一盤都要拎出黎兩次, 一次兜亂d 位, 另一次係反轉所有曲奇餅. 好鬼煩.... 但咁煩我呢個月都整左兩次啦... 因為我個仔好like 食曲奇. 不過旦糕就一定整唔到囉. :cry:

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-1-28 21:37 發表

月希, 貓仔,

我個仔已經唔訓午睡, 所以要諗多d 活動比佢. 去800伴佢梗係想買玩具, 最衰係我都忍唔住想買比佢.

講開聖堂, 我地冇宗教信仰既, 佢讀果間學校都冇. 但我個仔好鍾意拉我入去噴水池果度果間聖堂... 睇 ...

但係k1係學校..唔係重有得nap架咩?
佢係學校有nap..點解屋企唔會?
駿駿到依家假日係屋企都重可以nap 2,3個鐘

咁你自己忍下囉..唔好令到佢覺 得出街就有玩具買..到佢大d你就煩啦...
諗多 d活動..你home有冇焗爐..同小朋友整下餅仔..佢地好開心架..整 完又有得食...可以整足大半日...

小朋友病又真係煩d既...

大宅

原文章由 最愛=貓仔 於 08-1-28 20:03 發表

雖然澳門咁細冇乜地方同小朋友去,但其實一至六我女都返托兒所,星期日朝早去下聖堂/行山/在家睇dvd,下午訓教,訓醒都唔係好多時間出街...最重要係一家三口可以一齊囉...

不過如果得工人睇住小朋友,又真係唔放心...但你小朋友應該都有返 ...

月希, 貓仔,

講開聖堂, 我地冇宗教信仰既, 佢讀果間學校都冇. 但我個仔好鍾意拉我入去噴水池果度果間聖堂... 睇"痛痛個叔叔" (耶穌). 佢而加返K1, 全日, 但返學就間唔時會病. 主要都係佢病時我未必行得開所以唔多放心囉. 我唔係返shift, 但成日都七點幾先返到屋企.

呢度d 野食, 我鍾意雅x 緬甸麵喎, 香港搵唔到.... 佢仲要好平. 最衰佢遠.

大宅

原文章由 pluie 於 08-1-28 17:49 發表

其實我鍾意食呢度d 野, 但可惜我個仔偏偏唔鍾意食野... 所以真係少好多樂趣. 800 伴... 去親都破財既....

工人對我個仔都好好, 但佢冇咩危機意識囉. 好似前幾日我個仔耳仔腫左, 腫得好勁, 佢都唔打比我話我知, 自 ...

雖然澳門咁細冇乜地方同小朋友去,但其實一至六我女都返托兒所,星期日朝早去下聖堂/行山/在家睇dvd,下午訓教,訓醒都唔係好多時間出街...最重要係一家三口可以一齊囉...

不過如果得工人睇住小朋友,又真係唔放心...但你小朋友應該都有返托兒所啦,工人都唔係好多時間睇住小朋友o者,係咪你要onshift咁返工,所以好少時間可以睇住小朋友呀?

compare to hk,我覺得澳門d野好味d,可能自小係澳門食慣...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-1-28 17:49 發表

其實我鍾意食呢度d 野, 但可惜我個仔偏偏唔鍾意食野... 所以真係少好多樂趣. 800 伴... 去親都破財既....

工人對我個仔都好好, 但佢冇咩危機意識囉. 好似前幾日我個仔耳仔腫左, 腫得好勁, 佢都唔打比我話我知, 自 ...

點解去八佰伴會破財?小朋友要買玩具?你可以教佢唔比扭架嘛..好似我同駿駿去八佰伴...永遠都係食lunch行街再玩20蚊就回家...冇得扭:lol

工人可能唔識呢...教佢多幾次...或者寫底係廚房雪櫃面..有乜病唔煮得乜咁囉...文化唔同..佢地可能真係覺得唔係乜一回事嘛

不過食野方面...我唔係好like澳門d野食咋..hk好似多d美食..不過澳門就平dd咁囉

首頁

尾頁

跳至