夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 白活 於 26/1/2008 10:43 PM 發表

我覺得要點叫係好睇雙方喎,
如果大家都覺得後生仔女唔使咁執著嘅,
叫名啦(懶係外國人做法咁),
但若然有一方係唔鍾叫妳啊嫂(吹咩!)
咁又......妳就真係吹佢唔脹 ...

咁我又唔恨我個8婆姑仔叫我做阿嫂喎~
講真我真係冇所謂!
反正我都唔應佢~~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我姑9份人同把口都係好寸好賤的....就算唔講野0個陣個樣都係生人勿近0個隻

佢每次口衰衰0個陣我老公都會話番佢....可能我同姑9見得少啦(同埋佢要gut既對象太多仲未輪到我) ....佢暫時無咩當面gut我既機會....不過我都唔係好蝦....將來佢夠膽撩起我把火我都唔會忍佢架:;pppp:

禁止訪問

男爵府

原文章由 路過路過 於 28/1/2008 09:11 PM 發表
串番佢咪自己捉蟲,9962一定幫佢,會幫新抱好難,佢唔加把口一齊嗌,謝天謝地燒雞還神

都唔一定架! 只要喺"適當時候"...
揸正佢弱點...仲要"有技巧地"先串番佢喎~
如果老公又配合既話...效果就更好!

串人係可以用好"柔和"既語氣既...
就算對方/6299想發爛咋的話,
只會係掉番轉佢自己捉蟲~~~
仲有仇唔一定要即時報架嘛~

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我有兩個姑9,大姑9已經移左民,我同細姑9住在同一區又返同一間教會,所以我地好friend.

男爵府

原文章由 路過路過 於 28/1/2008 09:49 PM 發表
教返2招點串

好睇天時地利人和果喎~ 仲要有些少急智...
好似我同姑仔互唔妥,我同老公返到6299度,
我係唔會同個8婆打招呼既,但佢會同我say hi~
可能始終有些少忌我老公...
之不過我係唔應,完全聾耳陳!
亦唔會同佢傾計 - 同佢係零交流既~

但有一次我同大8傾緊計,
內容係大8啱啱去完睇boxing,
個match 有我鍾意既boxer...
所以我不停問大8關於果個boxer 既野~
大8同我講:佢好矮架~ 同你差唔多咋...
我扮嬲講笑問大8:我好矮咩?
點知姑仔個8婆可能以為有機會串我...
佢就插咀話:你真係好矮喎! 你仲矮過我!
我好平靜咁笑住答佢:你緊係要高過我啦~ 你肥過我咁多! 如果你同我一樣高或者矮過我的話,你就好核突架嘞!!! :lol (本來我想講"仲核突"~)

當時6299都喺度,佢地咁鍚姑仔都冇幫佢~
一佢係肥,二我"態度好" - 佢想發爛咋都唔得~~~
呵呵~~~~~

大宅

有姑奶就有麻煩! 強項玩單打, 有時就好好無事. 唔知係咪更年期間歇性發作?-(

大姑奶會無那那打電話來"慰問"妳, 稱呼"我係大姑奶", 一係打來問我佢亞媽去左邊? 我鬼知妳亞媽去左邊, 亦都完全唔想知. 妳亞媽唔話比妳知去左邊, 唔該先想想妳兩母女既關係, 唔好比我知. 我完全無興趣, 一係就玩單打, 講時仲要尖酸刻薄, 一係就試下妳, 好那無聊:tongue:

二姑奶最愛慫恿99做晒專令我激氣既事, 玩作對, 仲要望住我比個"激妳唔死"既表情示威 有時突然又無野, 唔想下係我叫c6同佢修補佢兩姐弟的感情. 早知咩都唔理, 由得c6嬲飽佢

三姑奶初時又係單單打打, 仲要教訓我, 迫我同佢地做節時, 仲要話點解唔約朋友食飯喎, 贈興呀? 後來見我受盡佢d仔女既白眼, 我都仲係無咩反應後就覺唔好意思開始對我好. 而家係唯一企係我那邊, 有時仲話c6提點佢對我好d

唉...女人都係麻Q煩 我又孤軍作戰, 咪扮聽唔到, 唔like時黑面....頂唔順就趁c6串佢地, 我就笑笑口講時插一句~君子不報十年未晚, 我會發圍既, 班女人到時睇野啦...呵呵

[ 本文章最後由 kantanjin 於 08-1-29 00:18 編輯 ]

禁止訪問

翡翠宮

一定會
原文章由 吹吹水 於 08-1-26 20:15 發表
姑9姑仔見99錫佢就無大無細,以為自己大曬,自己唔鍾意就串人吔會唔會串番佢吔 ,同c6會唔會話番你吔,你叱吔會點串番c6同姑9佢吔

水晶宮

畀面勳章

好彩我同d姑9(1個)&姑仔(3個)都啱key好傾,
如果唔係要我一個對4個都咪話唔慘.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Vca 於 08-1-28 22:25 發表

好睇天時地利人和果喎~ 仲要有些少急智...
好似我同姑仔互唔妥,我同老公返到6299度,
我係唔會同個8婆打招呼既,但佢會同我say hi~
可能始終有些少忌我老公...
之不過我係唔應,完全聾耳陳!
亦唔會同佢傾計 - ...

well done

大宅

我有四個姑仔, c6係大仔, 大嗰三個都ok架....有傾有講架....但細嗰件就成日當正自己咩都識......正一9唔搭8.....
好似之前我個女要升小一, 我為咗選擇邊間小學頭痛緊, 因為我住北角, 無咩心水嘅學校, 就同個女跨區考灣仔區嘅小學, 而且我個女幼稚園都係嚮跑馬地讀, 佢成日問我會選擇邊間, 咁我咪當傾計咁傾囉.....佢就好語重心長咁叫我同個女考西灣河基x小學, 佢講到間學校好勁架.... 大姐, 我同個女都係天主教徒, 叫我搵間基督教學校佢讀, 唔係架馬....(因為佢係基督教架), 咁我當然無啋佢啦.....好好彩, 我個女都考到我心水嘅天主教學校.
上年暑假, 佢突然問佢會唔會同個女轉校, 轉去瑪利x(灣仔區名女校), 佢豎起條尾我都知佢想問我咩啦....我咋唔知, 問佢點解會咁問, 佢白痴到話如果我個女轉咗入去讀, 咁佢個女考入去都容易d....ou....bingo, 今次仲唔入到位, 我即時勁寸佢啦.......我問佢, 咩表姊妹有分架咩....好似無架喎.....咩妳唔係話基x小學好好架咩....妳講到天花龍鳳架喎, 咁妳個女做咩唔考嗰間啊, 嘩妳又吹水啊, 唔係啊馬, ....瑪利x係天主教學校黎架喎......妳唔怕咩, 嘩....妳都好雙重標準啫....咁妳上次講都間學校咁好, 到妳自己又唔去考, 妳係唔係靠害架.......哈哈....寸到佢無聲出, 塊面由紅變青, 再由青變黑.....勁攪笑...

[ 本文章最後由 cherrytso 於 08-1-30 22:42 編輯 ]

男爵府

原文章由 cherrytso 於 30/1/2008 10:13 PM 發表
我有四個姑仔, c6係大仔, 大嗰三個都ok架....有傾有講架....但細嗰件就成日當正自己咩都識......正一9唔搭8.....
好似之前我個女要升小一, 我為咗選擇邊間小學頭痛緊, 因為我住北角, 無咩心水嘅學校, 就同個女跨區考 ...

串你"個琴舊"果個係咪就係你個細姑仔?

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-30 23:02 發表

串你"個琴舊"果個係咪就係你個細姑仔?

係啊, 就係佢個白痴精啦....成日就知少少, 扮代表, 以為自己咩都識....上次佢自己爆嚮口啦....話佢係聖瑪加x畢業嘅...band 5之中嘅 band 5, 我咪又寸佢囉....我話吓....嗰間啊....我屋企三代都係尖沙咀嘉諾撒聖瑪x架.....我亞婆, 我媽咪同我都係嚮嗰度畢業架....哈哈, 佢聽到之後即刻收聲都收唔切...

首頁

尾頁

跳至