親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我們一家三口打算12月21-26日去臺灣,會先到宜蘭,應留一日定兩日呢?未知有乜景㸃值得去?請指點。
22日是冬至,食店、景㸃會開嗎?
想 join local tour 去睇海豚,呢D時間睇到嗎?會大風浪嗎?
如果宜蘭唔住溫泉酒店,有冇溫泉介紹呢?10歳小朋友可浸溫泉嗎?
另外,agent 介紹台北東龍酒店,會好舊嗎?有冇 JM 最近住過呢?
唔好意思,太多問題

珊瑚宮

引用:我們一家三口打算12月21-26日去臺灣,會先

原帖由 JackJoe 於 14-09-12 發表
我們一家三口打算12月21-26日去臺灣,會先到宜蘭,應留一日定兩日呢?未知有乜景㸃值得去?請指點。
22日是 ...
12月無海豚看,10歲可以浸温泉。

礁溪浸一晚温泉

珊瑚宮

22日是 ...
東龍舊

大宅

回覆:12312 的帖子

Thx

珍珠宮

好媽媽勳章

22日是 ...
東龍而家好多團住,可以選擇意舍,just sleep仲有好多選擇!

珍珠宮

好媽媽勳章

22日是 ...
宜蘭羅東礁溪都好多景點,其實五天都去唔晒,睇下你想diy.風景定農場!

大宅

回覆:maggielau0705 的帖子

Thx

珊瑚宮

引用:Thx

Thx
的今年4月5日在宜蘭,1天花蓮

大宅

回覆:maggielau0705 的帖子

宜蘭有乜可以DlY呢?亞女好鍾意做D小手工。

珊瑚宮

引用:宜蘭有乜可以DlY呢?亞女好鍾意做D小手工。

原帖由 JackJoe 於 14-09-23 發表
宜蘭有乜可以DlY呢?亞女好鍾意做D小手工。
腊藝,果風整糖,整鉛筆等

大宅

回覆:12312 的帖子

先多謝你回覆
可以在哪裡找到你講的資料?有沒有網址呢?

珊瑚宮

引用:先多謝你回覆可以在哪裡找到你講的資料?有

原帖由 JackJoe 於 14-09-23 發表
先多謝你回覆
可以在哪裡找到你講的資料?有沒有網址呢?
你去bk maggielau0725::宜蘭遊會找到,或直接在yahoo找下

別墅

回覆:12月宜蘭、台北遊,請比意見

唔知12月宜蘭天氣點

男爵府

回覆:JackJoe 的帖子

東龍翻新哂,not bad,我鍾意住佢

其實佢都好full,旅行社好少拎到房,我亦冇見過旅行團出現,可能因為門口附近好多旅遊巴(因為『港記』正正在東龍對面,旅行團上落車位置)

珍珠宮

JackJoe 發表於 14-9-12 16:59
22日是 ...
你日子同我差不多,但我地去過幾次台北,所以今次唔會再住台北,全程5日住宜蘭,只打算最後一日返台北約朋友食餐飯,再買少少手信就走。宜蘭民宿主人安排左一d活動比我地,我地預計會花半日釣魚,划橡皮筏追魚,BBQ,另半日踩單車,沿冬山河北上,之後沿住沙灘的自行車道踩去頭城方向。
另一日去南澳食下海鮮,之後去清水斷崖一帶睇睇風景,呢日應該主要會鐵路遊。
另外,可能會包車10小時去太平山,翠蜂湖,睇下有冇時間去埋清水地熱煮溫泉蛋粟米,其實都想去埋寒溪吊橋,但唔知路況是否許可。
至於傳藝中心,蜜餞,DIY什麼的,農場。。。不太感興趣,應該會skip。

子爵府

引用:Quote:JackJoe 發表於 14-9-12 16:59 我們

原帖由 MissMaMa 於 14-09-23 發表
你日子同我差不多,但我地去過幾次台北,所以今次唔會再住台北,全程5日住宜蘭,只打算最後一日返台北約朋 ...
JM,你個行程好吸引,記得玩完番黎分享呀

我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

珍珠宮

文文送 發表於 14-9-23 18:58
JM,你個行程好吸引,記得玩完番黎分享呀
好,冇問題,希望計劃的行程都去到。

伯爵府

回覆:MissMaMa 的帖子

你啲小朋友幾大? 踩半日單車會幾攰吓。

伯爵府

回覆:MissMaMa 的帖子

記得買雅典蛋糕,平過台北市又好食
2年前住左宜蘭5 日,今次留2 晚浸温泉再出台北。

珍珠宮

dorchiu 發表於 14-9-23 23:29
你啲小朋友幾大? 踩半日單車會幾攰吓。
佢地高小,平日活躍好動慣,上山下海都冇問題。同埋只係預半日踩單車,並唔係踩足半日。我只係諗有冇中型單車租?因為細仔踩唔到大人單車。

首頁

尾頁

跳至