夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

忽然間令我覺得呢篇文好似一首好舊嘅國語歌:『玫瑰花瓣的信箋』

在一個清晨醒來的孤枕邊 我發現你離去的留言
那是一封裝滿玫瑰花瓣的信箋 裡面有你撕碎的誓言

我想你一定哭泣了一整夜 終於你還是選擇他溫暖的肩
看著那裝滿玫瑰花瓣的信箋 直到淚水糢糊我的視線

你說親愛的不要為我悲傷 不要為我留淚
請你原諒我這次掙扎許久的告別
一瓣玫瑰代表一份不捨的依戀 紀念我們曾經那麼美的昨天
......(下略)

雖然情況唔太一樣,但中段就好似。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

請好好的愛她>>>呢句說話非常多餘 .

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都一邊看一邊喊, 不過主角是我, 我就一定做唔到!:;pppp:

禁止訪問

男爵府

好感人,我都有d想:-(

子爵府

如果是真人真事太太非常善良大方 抽身離去好多人都能做到 但抽身之餘還對第3者送上祝福唔係個個都得 太太咁高尚的情操令我覺得離現實生活太遙遠 遙遠到有點不真實 好似電影橋斷般凄美浪漫 好感動
如果是真的 我相信 希望在明天
如果是真的 祝福太太

民房

原文章由 falafala 於 08-1-27 11:14 發表
我看到中段已覺得很假,有違人之常情.仲要早一晚煮定飯,第二晚先食.
會唔會喺d懶浪漫的人o既想像,或是男人的狂想?搞大情婦個肚,然後正印自動消失,男人唔洗煩? ...

我都覺得似小說多d.

不過如果系事實甘個太太好高章, 明知留不住人自己偉大地離開佢老公和那女孩呢一世內心都不能寧靜. 反之佢一直默等反而更痛苦.

大宅

很令人感動, 但自己一定做不到:cry:

翡翠宮

如果你地無小朋友, 呢個似乎係好完滿既結局, 你愛得好深, 愛得好偉大, 愛得好無私:-( 我以你為榮 我衷心祝福你有個美好既將來:loveliness:
原文章由 等運到 於 08-1-27 01:16 發表
老公
我走了。請好好的愛她!

對不起,我终於狠下心來和你說離婚了。
一直以來我都是個懦弱的女人。我用盡心力的守着我們的婚姻,為你燒你愛吃的菜,為了買你喜歡的CD,為你把一切都弄得很好,给了你我所能给的幸福。而我從 ...

洋房

我已經喊緊了...真係好感動...個老婆好偉大哦...

男爵府

註冊結婚當日男方向所有人面前讀出過的.是否真的可以輕易就忘掉嗎?

洋房

原文章由 mrsdoh 於 08-1-27 15:49 發表

咁究竟係真人真事定係故仔

請大家唔好咁激動 這文章是網上找回來的
不是真實的

看看
http://8ok.com/bbs/200801/family/33176.shtml

[ 本文章最後由 fym-mama 於 08-1-29 22:32 編輯 ]

別墅

樓主都說是網上找回來的, 但有mami話係曹查理老婆寫的....如果真係有這事, 我都祝福個太太早日得到幸福, 好好活下去

複式洋房

原文章由 amenbean 於 08-1-28 01:13 發表
唔知道呢篇「小說」有幾真,但我,的而且確都曾寫過一封內容及處境有90%相似的信比前夫。
當時,我的確愛佢好深好深,出現第三者O既時候,其實已經知道佢地打得火熱,明知自己處於弱勢,根本吵吵鬧鬧只會令第三者更加得逞、得寵,有 ...

amenbean:
咁你個ex點呀? 你走左佢都無揾過你? 你地最後真的離了婚?
bb剛滿月你如何照顧呀?
真的為你難過! 請好好保重!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 等運到 於 08-1-27 12:26 發表

係咪拍電影那個曹查理

昨晚你睡覺之後,我在旁邊看着你,看着你好看的臉看着你熟睡的樣子,你睡得真甜。我吻了你,在你身上小心的留下幾百個吻,我知道這是最後一次了。寶寶,我的淚一滴一滴的落在你胸口,慢慢化開。一滴一滴的落在了我碎掉的心上。
曹查理的臉有幾好看ar@~@""""

禁止訪問

民房

人首先真的要愛自己,你叫偉大咩>>>不是人地話你傻,錯不是你不用你這様做,你要堂堂正正的同你老公講失去你是你一生的錯

珍珠宮

我只係想講, 太太無疑係偉大, 但係....

先生, 你老婆同樣將最美好的歲月給了你!!

男人, 唔好用d咁白痴既借口啦, 唔愛老婆, 愛2奶, 請早d同老婆講, 唔好side人地4年時間, 等人地早d搵到個真正愛佢既好男人仲好啦!!!:tongue:
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

洋房

文章很感人, 我都睇到眼濕濕! 但自問自己真的做不到好似個太太咁樣! 最少我一定要同佢講清楚, 要佢清楚講明白佢想點!要離婚就離婚,絶不會拖拖拉拉!!!:-x

侯爵府

Cheap man......
:-D :-D :-D :-D

首頁
12345...6

尾頁

跳至