自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位,
尋日我發生左d可能係騙案.
話說尋日我首先收到一個"3"打黎既電話,同我講我其中一個no.有減月費優惠,ok啦,咁我做左,其間佢同我對全名及ID (頭3個數字)
咁搞掂左收線.
跟住約5mins後,有位又係自稱"3"既人call我,都係同我講我這tel no. 佢話發現我呢個月有用上網,所以要同我確認,我就奇怪,因我呢個no.係老公用既,我又知道佢唔會用手機上網.(但又驚佢真係有,我唔知 )咁我就同佢講,我要問問先,跟住個女仔係咁話要同我對名同ID.
就係呢個時間,我見到我99個fd,因我約左佢拎野,咁我咪同個女仔講,我依家唔得閒,您遲10mins call我啦,但...我已講左我全名佢聽,未講ID.
之後成30mins佢都無call我,我又問左我老公,佢話肯定無用過,咁我咪自己打去"3"個hotline,諗住搞清楚啦,點知"3"既人話check左我都無呢個費用.
我即時比左call我個女仔的tel no.我,佢再check,話佢地"3"無咁既tel no. ... 好彩我未講ID比佢對.大家要小心d呀.

p.s.: call我個tel no.: 2807 9000 (我已打過佢,但打唔到的 )

公爵府

唔記得左,都想讚一讚"3"個hotline職員,佢幫我check得幾快,同幾好禮貌.

公爵府

原文章由 conniechan1975 於 08-1-27 14:13 發表
yes ar. 3 service is not bad. very fast having ppl to talk to me when i call cs.. i very hate those bank or other telephone company. press 1 2 3 , 123, 0. long long time no operator talkto me directly

ok啦,佢地係有時煩d,一日打幾次黎話有咩優惠,但起碼我尋日咁既情況佢真係好快咁幫我check. 後來仲問我有係比ID人對,我話無呀,佢仲叫我小心d.
我諗下次如有咁既情況,都係叫對方留番貴姓同電話,扮忙話轉頭覆佢好d.

公爵府

原文章由 fongfonglover 於 08-1-27 14:35 發表

我記得3 o個d電話全部都係3字頭,一係就私人號碼~

我因為用handfree聽緊歌,所以無望個來電就按handfree個制黎聽. 之後拎部機出黎睇番先知呢個tel no.

首頁

尾頁

跳至