嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

近排用左一隻適合BB搽的濕疹膏,真係好想SHARE俾濕疹BB媽咪。之前有啲話啱BB搽的,後來發現太細個都唔係咁適合,由於這款係睇醫生介紹的,所以又試下….

支野叫“ATOPICLAIR”,響屈臣氏同萬寧都有得賣,唔需要下下走去睇醫生攞藥膏,仲要真係WORK,同埋冇類固醇可以唔洗擔心用得太多要停.用左好一輪,而家好左好多,不過仍然搽緊來防止佢番發…

成日見有人問濕疹問題,我都好關注, 因為自己BB都有呢個問題,希望幫到手啦…

子爵府

回覆:lucia123 的帖子

我醫生都係開呢隻俾我個仔呀,之前好犀利咖,搽左兩日就開始退

子爵府

回覆:1個月BB都可以用的濕疹膏

可一日搽幾多次?

伯爵府

我b keep住用愛麗他沐浴油浸浴。
腸胃好左日日有便便後就無咩事喇!

大宅

引用:我b+keep住用愛麗他沐浴油浸浴。腸胃好左日

原帖由 TTPIG 於 14-09-15 發表
我b keep住用愛麗他沐浴油浸浴。
腸胃好左日日有便便後就無咩事喇!
用呢隻打沖涼會腸胃好d呀?

伯爵府

回覆 kystep 的帖子

我意思腸胃好D,濕疹都會有改善的

別墅

引用:近排用左一隻適合BB搽的濕疹膏,真係好想SH

原帖由 lucia123 於 14-09-13 發表
近排用左一隻適合BB搽的濕疹膏,真係好想SHARE俾濕疹BB媽咪。之前有啲話啱BB搽的,後來發現太細個都唔係咁適 ...
Thanks for sharing! 请問係藥膏定lotion可成身搽?

別墅

同埋请問呢支可止痕嗎?阿仔某D位就算無紅點但一出汗就好痕,晚晚痕醒
Thx

禁止訪問

子爵府

回覆:WinsomeHK 的帖子

無藥性咖,醫生話淨係保濕

男爵府

我仔都 keep 住用, 真係 work

大宅

回覆:1個月BB都可以用的濕疹膏

係咪要係萬寧有藥劑師既店先有賣?

別墅

回覆:cassidySsS 的帖子

我見屈x氏有,萬寧不是間間有,我今日去買果間是有藥劑師的。我買左lotion試下

別墅

我仔而家5個月,因為下巴有濕疹前兩日去左睇醫生,醫生都係開左呢枝野比我仔用,佢都話冇藥性的,暫時用左幾次覺得好潤,但我見醫生叫我每日用3次,隔6小時用一次....希望枝野幫到我仔啦,....

複式洋房

回覆 MYSONPY 的帖子

因為冇類固醇, 搽多幾次都唔係太大問題. 正常cream咁搽就可以了.當然我又未至於10分鍾一搽咁誇, 3,4次都好正常.希望幫到你啦

複式洋房

回覆 kwongp32 的帖子

醫生話止痕的, 但我個b咁細,有幾快止佢講唔到俾我知
但相信ok,因為退哂咁滯又冇R

複式洋房

回覆 cassidySsS 的帖子

係呀要虊劑師果啲,其實華潤堂都見過有

別墅

謝謝回覆!我搽左摺位同紅點果D位真係好快退!請問知唔知可以當lotion甘成身搽嗎?同可以搽面?謝!

首頁

尾頁

跳至