懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

其實有咗的感覺係點架?上星期我個小腹間中有抽下抽下咁痛(非常輕微個隻)然後其中一日流咗d啡色出來,跟住去左睇醫生....醫生話我今個星期還未來M,就很大機會有左,叫我今個星期可以check下。但係我果dM只不過遲左個幾星期,可以咁快check到? 有冇有經驗的人可以話我知...先謝。

大宅

好媽媽勳章

昨晚我用驗孕捧驗到了:loveliness: :loveliness:
之後我跟住應該做什麼?請指教下我呀 :loveliness:

大宅

好媽媽勳章

普通clinic驗孕,係點驗架?驗尿only?還是仲有,需要去婦科嗎?我想今日於工就去。

大宅

好媽媽勳章

原文章由 luluqueen 於 08-1-30 14:27 發表
我前日去, 佢就用指野插入下面照... 之後我就因為有小許血, 佢就冇再照, 然後就要我驗尿囉...

唔知人地係咪咁嘅呢....

咁快?係咪立刻知?我仲估要幾日tim

大宅

好媽媽勳章

唔好意思,我好多野問...

1.普通clinic只係驗尿,仲即刻有result,是否用棒棒驗?咁大概幾多錢,因我要 ’禁’錢... 
2.「大約4,5weeks到會照到有胎long',心跳就再遲多1,2weeks先有」點計week架?好想知自己照到未呢??-( 咁大概幾多錢,因為如果未照到就唔好浪費$$嗎!
有d人會再遲d先check到胎有心跳

大宅

好媽媽勳章

最後m o個日開始計,係指第一日還是最後果日,因我真係唔識....

大宅

好媽媽勳章

今日尾龍骨對上有D"軟軟地",大家知唔知我係咪正常架?現在6W

首頁

尾頁

跳至