想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

已經努力左3年幾,同身邊朋友開始努力造人,點知睇住佢地連第二個都生埋,依家就只係差我一個咋。。。老公驗丁正常,我驗過hormones正常, 照過输卵管無塞,中醫又keep住睇,用埋紅綠D,迷信到連龍母娘娘,黃大仙都拜埋,我真心灰了 不過我老公對我好好成日話唔生小朋友無所為,時機唔岩所以個天唔比BB我地住,但我睇得出佢好恨, 年紀愈大愈驚自己生唔出,究竟個天幾時先肯送份大禮比我地呀?!

大宅

引用:已經努力左3年幾,同身邊朋友開始努力造人

原帖由 sonie 於 14-09-13 發表
已經努力左3年幾,同身邊朋友開始努力造人,點知睇住佢地連第二個都生埋,依家就只係差我一個咋。。。老公 ...
我同你好相似~我試左四年,兩公婆正常,我岩岩第一次iui失敗,我會繼續努力

複式洋房

引用:Quote:原帖由 sonie 於 14-09-13 發表已經

原帖由 mrswongmrs 於 14-09-13 發表
我同你好相似~我試左四年,兩公婆正常,我岩岩第一次iui失敗,我會繼續努力

...
雖然係好灰心, 隔無耐就見FB朋友update 有B既post, 希望有一日輪到我地,一起繼續加油努力!!

別墅

回覆:有感而發

真係好奇怪,係咪真係大家講既對精子有過敏或其中一方遺傳基因有問題

水晶宮

我都一樣

男爵府

明白的…
我老公又係好恨有小朋友,但口就話無所謂,不想我有壓力
我父母好疼我,三番四次開聲話會幫我湊小朋友,老人家老了身體差了,講真生左我都可能會辭工自己湊,免得佢地辛苦。我只怕老人家未必等得,唔想到我bingo時,父母都離開了

大宅

情況同你完全一樣,我仲要努力左8年,連終極ivf 做埋都吾成功添。吾知仲有咩好做呀!

複式洋房

引用:情況同你完全一樣,我仲要努力左8年,連終

原帖由 wingwing2012 於 14-09-13 發表
情況同你完全一樣,我仲要努力左8年,連終極ivf 做埋都吾成功添。吾知仲有咩好做呀! ...
努力左8年,真係想像唔到你承受左幾大壓力。。。我呢刻真係未ready踏上IVF呢條路, 雖然等係好無奈好難忍,但我仲想等下睇下個天幾時會心軟送份大禮比我, 很傻吧!

男爵府

8年好漫長,你應該都好辛苦同埋好大壓力。放鬆啲,可能幸福之神就會降臨...加油

別墅

引用:Quote:原帖由+wingwing2012+於+14-09-13+發

努力左8年,真係想像唔到你承受左幾大壓力。。。我呢刻真係未ready踏上IVF呢條路, 雖然等係好無奈好難忍, ...
8年,真正太漫長。妳又係老公驗丁正常,驗過hormones正常, 照過输卵管無塞?

複式洋房

回覆:Saver 的帖子

請問你多大呢?

複式洋房

回覆:sonie 的帖子

Me 2…以家連人都唔想見

複式洋房

已經努力左3年幾,同身邊朋友開始努力造人,點知睇住佢地連第二個都生埋,依家就只係差我一個咋。。。老公 ...
其實你地有冇唸住試ivf?我同你咁,試咗好耐,中西e都話我同老公冇乜大問題,直到試咗ivf,先發現精卵不結合(即係D精唔肯係自然嘅情況下游埋去D卵度,正常人有好多精圍住粒卵,但我地就好少),但e生又話我地卵靚精正的,最後要做埋icsi先得…如果你仲後生,不妨排住公隊先,係等嘅時間都可以試住自然先,但起碼有個back up

大宅

引用:Quote:原帖由+sonie+於+14-09-13+發表已經

原帖由 Mrs5fc 於 14-09-14 發表
其實你地有冇唸住試ivf?我同你咁,試咗好耐,中西e都話我同老公冇乜大問題,直到試咗ivf,先發現精卵不結 ...
請問點先可以申請排隊架?我都想有個back up

禁止訪問

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Mrs5fc+於+14-09-14+發表其實

原帖由 Rosepudding 於 14-09-14 發表
請問點先可以申請排隊架?我都想有個back up
首先睇醫生攞張ref. letter(當年我係睇普通婦科攞的),我地打算係QM c+做,QM叫我地fax張信俾佢地,至於公隊,好似要親身上去交,情你可以打俾e院問

大宅

Saver 發表於 14-9-14 02:26
8年,真正太漫長。妳又係老公驗丁正常,驗過hormones正常, 照過输卵管無塞?

...
係呀!我做過2次iui, 2次ivf, 剛剛本月放榜失敗。老公丁丁正常,我的輸卵管照過無塞, 8+1驗血正常,驗免疫大致無問題, 一切準備妥當也是不成功。

複式洋房

好明白各位JM嘅心情!因為我第一胎試咗十四個月先得,嗰種個個月見M姐嘅心情真係形容唔到。更何況年復年嘅JM!
我想講嘅係若果大家係一切正常,最最重要其實係輕鬆嘅心情,雖然知易行難,但千真萬確!
我第一胎一開始已經又量體溫又用紅D,又驗呢樣又驗嗰樣,雖然一切正常,但等咗十幾個月,個人勁緊張,甚至諗埋一邊,覺得不如離婚啦,等老公可以搵另一個女人生兒育女。
我bingo個嗰月,要搬屋,唔得閒理咁多嘢,反而中咗。後嚟第二胎同第三胎(雖然第二胎無咗),諗住自已無咁易有,加上已經有一個,咩都無用,鐘意就做,結果兩次都係一擊即中!
所以放鬆啲,若果可以,唔好理紅D綠D,唔好量體溫,輕輕鬆鬆,上天一定會送一個可愛嘅BB比大家!

別墅

引用:Quote:Saver+發表於+14-9-14+02:26+8年,真

原帖由 wingwing2012 於 14-09-14 發表
係呀!我做過2次iui, 2次ivf, 剛剛本月放榜失敗。老公丁丁正常,我的輸卵管照過無塞, 8+1驗血正常,驗免疫 ...
咁有沒有照過有沒有排卵?

大宅

唔好灰心!千其唔好放棄啊!bb一定會有

首頁

尾頁

跳至