懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解明星𡃁模生完BB後個肚一D皺紋都冇,著露臍衫,3點式都好似冇生過咁,JM知道秘訣嗎?同埋點收番細盤骨呀?

男爵府

i want to know too

大宅

引用:點解明星&

原帖由 iloveseafood 於 14-09-13 發表
點解明星𡃁模生完BB後個肚一D皺紋都冇,著露臍衫,3點式都好似冇生過咁,JM知道秘訣嗎?同埋點收番細 ...
首先大肚個時要不停搽油,但如不幸有紋,有機可以減淺肚紋的,效果好好,同埋遺傳都有影響的

男爵府

回覆:星媽修肚秘訣

我生完都無紋無鬆喎,仲著番曬之前嘅舊牛仔褲。我覺得主要係孕期唔好暴飲暴食!

大宅

回覆 Oliviaolivia 的帖子

但個肚由咁大,生完就好像漏氣汽球咁,都唔鬆?

男爵府

引用:回覆+Oliviaolivia+的帖子但個肚由咁大,生

原帖由 iloveseafood 於 14-09-13 發表

但個肚由咁大,生完就好像漏氣汽球咁,都唔鬆?
唔鬆喎!生完要做運動架嘛!

大宅

開刀可以做咩運動?

侯爵府

明星我唔知,我fd2胎,第一胎個肚好細,第二胎係第一胎冇三倍大都󰀃2倍大,物都冇揸,一條纹都冇,第二胎可能因子宮收得快,生完變返冇懷孕個肚,我哋都覺得係遣傅

複式洋房

(以下純粹個人推斷,暫未搵到實證支持,請留意)
女星點解生完收身咁快(至少身材唔會走樣),我諗大概有以下原因:
1. 產前嚴格控制體重(應該有私人營養師鴿到實,非一般政府/私家醫院服務可比),搽肚皮油呢些當然是指定動作;
2. 開刀生產。除左揀時辰外,應該是唔畀胎兒落盤,有機會撑大盤骨,屆時想收都收唔番;
3. 我聽過有師傅會上門幫產後婦女綁紮腹帶(朝綁晩拆),日日咁樣紮住想唔收身都難;
4. 產後喪做機收肚,普通人就算是ftm應該都冇咁的時間/精神卦;
總之果句,都是$$ + 時間 + 精神,女星靠面口身材搵食,投資番咁多都好正常。

wzwz  好辛苦呀...  發表於 14-9-14 03:39

大宅

開刀做埋抽脂同拉皮先close傷口

iloveseafood    發表於 14-9-14 00:40

男爵府

仲有佢哋一定唔餵人奶,keep返個胸,又可以生完就開始食餐單減肥

男爵府

Oliviaolivia 發表於 14-9-13 21:32
我生完都無紋無鬆喎,仲著番曬之前嘅舊牛仔褲。我覺得主要係孕期唔好暴飲暴食!

...
同意. 我都係生完無肚妏, 第2 個月已經可以著噃以前 D牛仔褲. 我覺得係遺傳. 同埋我個肚到 38 週都好細, 同埋無乜點肚過. 所以懷孕控制飲食好緊要.

複式洋房

肚紋我覺係遣傅, 因為我搽油搽到油浸咁, 都有紋; 但個盤骨就不難減, 我生完個人hip 去到39,40寸, 去完扎身之後就去返37寸, 而家生完7個月36寸.

我上次去年bb expo, 原來楊千樺, 張柏芝佢地都係咁減少ga

大宅

引用:肚紋我覺係遣傅,+因為我搽油搽到油浸咁,+都

原帖由 eggtartbb 於 14-09-16 發表
肚紋我覺係遣傅, 因為我搽油搽到油浸咁, 都有紋; 但個盤骨就不難減, 我生完個人hip 去到39,40寸, 去完扎身 ...
扎身即係點呀?

大宅

回覆:eggtartbb 的帖子

請問咩係扎身

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我都想知咩係札身

男爵府

引用:肚紋我覺係遣傅,+因為我搽油搽到油浸咁,+都

原帖由 eggtartbb 於 14-09-16 發表
肚紋我覺係遣傅, 因為我搽油搽到油浸咁, 都有紋; 但個盤骨就不難減, 我生完個人hip 去到39,40寸, 去完扎身 ...
我都想知紮身係乜?我個hip 40寸

別墅

eggtartbb 發表於 14-9-16 16:09

我都想知紮身係乜?

大宅

肚紋應該遺傳。但我見我阿媽冇,但阿姨有。唔知點傳,哈哈。
但我阿媽冇,我又冇。我第一胎後個肚,hip都收得細過以前,小腹係扁到平哂。冇做運動, ft湊仔湊到瘦。食得多過以前,但冇食零食。

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

大宅

不過大家唔好期望咁快,都成年幾兩年先瘦得返(可能我冇做運動先咁耐)。
啲明星大把人幫佢,先可以快到3,4個月瘦。加埋佢地本身超瘦底。大家唔好比較。

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

首頁

尾頁

跳至