婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

引用:其實我剛剛做左切子宮息肉, 我又係M痛到忍

原帖由 busimami 於 14-09-19 發表
其實我剛剛做左切子宮息肉, 我又係M痛到忍受唔到, 再加上M過長, 攪到貧血, 在未知有息肉時, 我試過針灸及睇 ...
之前已同老公商量想清楚才下此決定,所以謝謝你的好意

男爵府

回覆 ling1211 的帖子

想請教下"痴"實哂個子宮, 係米照超聲波知道架 ? 我都有幾粒, 照完想知位置, 但個醫生咩都答我唔到, 話超聲波都係估估下, 唔確定wor ......

我之前6月到都上黎分享過, 肌瘤痛到日日落唔到床, 以為一定要做手術 (西醫一定係咁講), 之後試睇中醫, 食左幾日藥已經好好多, E家keep住調理下身體注意下飲食, 連本身困擾多年既M痛都舒緩了, 重生一樣, 其實真係可以試下唔同療法, 手術係無得選擇時既最後方案, 開個刀真係好傷元氣架 ! 特別你本身體質麻麻的話, 三思 !!!

大宅

引用:手術後應該要好好補下,+因為都很傷身體,+但

原帖由 jennyyao 於 14-09-14 發表
手術後應該要好好補下, 因為都很傷身體, 但記得以溫和為主, 切忌太補, 也建議去看看中醫吧, 她會按妳的情況 ...
可否俾個中醫資料我,經痛好辛苦。

jennyyao  已經PM資料  發表於 14-9-23 16:06

大宅

引用:其實我剛剛做左切子宮息肉,+我又係M痛到忍

原帖由 busimami 於 14-09-19 發表
其實我剛剛做左切子宮息肉, 我又係M痛到忍受唔到, 再加上M過長, 攪到貧血, 在未知有息肉時, 我試過針灸及睇 ...
跪求好的中醫

子爵府

減齡達人勳章

回覆 carolksw 的帖子

其實我睇過兩個中醫, 他們都係差不多, 我轉的原因是價錢, 或者你試下官塘一丰.

子爵府

減齡達人勳章

ling1211 發表於 14-9-23 10:22
之前已同老公商量想清楚才下此決定,所以謝謝你的好意

咁祝你一切順利, 最緊要過到自己, 早日康復

ling1211  巳顺利完成,thx:funn   發表於 14-9-26 19:42

複式洋房

回覆 jennyyao 的帖子

請PM我資料。

男爵府

畀面勳章

引用:回覆 ling1211 的帖子想請教下\"痴\"實哂個子

原帖由 rentssp 於 14-09-23 發表

想請教下"痴"實哂個子宮, 係米照超聲波知道架 ? 我都有幾粒, 照完想知位置, 但個醫 ...
係醫生從超聲波知道粒瘤位置巳順利完成手術了,thx

jennyyao  好  發表於 14-9-26 20:56

子爵府

減齡達人勳章

ling1211 發表於 14-9-26 20:18
係醫生從超聲波知道粒瘤位置巳順利完成手術了,thx

真係好消息, 你要多多休息呀! 好好條理身體.

ling1211  Thx   發表於 14-9-26 21:01

男爵府

畀面勳章

引用:回覆 ling1211 的帖子無特別戒囗,食清淡D

原帖由 hosy456 於 14-09-14 發表

無特別戒囗,食清淡D得啦,之後都無進補,多D休息同唔好拎重物就可以喇。我係M多到 ...
我都係黎醫院做手術前抽血驗先知自己有貧血,而家做完手術第三曰,我落地行同坐都冇痛吖,比我預期好好多不過屋企人有煲红棗水比我,話補血

複式洋房

子宮對女性太重要 , 除了是孕育生命還是是排毐器官之一。

男爵府

好高興知道你康復,你要多休息呀!保重!

ling1211  Thx  發表於 14-9-30 11:15

珍珠宮

引用:我因為生咗2粒肌瘤,M到會令我勁痛,睇咗3

原帖由 ling1211 於 14-09-13 發表
我因為生咗2粒肌瘤,M到會令我勁痛,睇咗3個醫生都話粒瘤"痴"實哂個子宮,好難做到淨切粒瘤,所以安排咗 ...
請問已完成手術?

男爵府

畀面勳章

回覆:bananaGi 的帖子

9月25号做咗啦,暫時一切正常冇咩唔舒服

首頁

尾頁

跳至