跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無0701我媽咪和bb一起報名。
因同年齡的bb土起報會大機會d。
待我介紹一下,我是用家,不是買家,只是我很想參加,但其他巳經組成圈了。

這課程是由香港基督教服務處..親職教育中心舉辦

幼兒潛能訓練班的內容:
適合對象 : 6-24個月的bb
上課時間: 每堂一小時,同組的bb相距不超過三個月
上課形式: 6-8個家庭單位,每堂由導師指導3-4個不同活動,供家長與bb即堂實習,並掌握活動的重點。
收費 : $1800/包組會員 $1850
(1堂家長及導師會議,10堂親子活動,共11堂)

憑星期二班 : 2008年5月13日至7月22日(星期二早上)
地點 : 尖沙咀加連威老道33 (近龍成藥房對面)

週六班 : 2008年5月17日至7月19日(週六)
地點 : (1) 尖沙咀加連威老道33
(2) 灣仔鄧肇堅醫院日間醫療中心一字樓
(3) 石硤尾棠蔭大坑東社區中心四樓

星期日班 : 2008年5月18日至7月20日(上下午班)
地點 : (1) 觀塘翠屏道,觀塘社區中心五樓
(2) 尖沙咀加連威老道33

其他 : 2008年5月至7月間的星期一至星期五
地點 : 尖沙咀加連威老道33

報名程序

1. 各媽咪,如自行組班或個別參加都必須在3月5日前成為會員,才可申請課程。
2. 3月5早上九時起,才接受電話及親臨本會,獲派籌,稍後本會的職員才電話向各媽咪,查詢有關報名的內容。
3.獲派籌的家長,可選三個地點及時間上堂,但未必一定獲接入,因要看報名的bb年齡和地點,時間去安排。

此課程是按bb成長里程而設計,內容包括有刺激大肌肉,小肌肉,認知,社交,語言,情緒及自理能力等的連串系統性的活動,課程完成後,家長會學到30個親子遊戲,而每個遊戲都可為bb的不同潛能發展需要奠定關鍵性的需要。

****** 有否媽咪,有興趣一起包班*********

可e-mail 給我,留電話, 聯絡

[email protected]

男爵府

我大b06年上過兩期,覺得好好, 估唔到而家咁難報名...我細b係07年2月,好似很多已組班, 我想報sun上午或sat 12:15 或2:15, 地點無所謂, 我唔方便自己去排隊, 你會組新班嗎?

大宅

原文章由 ahmi 於 08-1-28 15:21 發表
我大b06年上過兩期,覺得好好, 估唔到而家咁難報名...我細b係07年2月,好似很多已組班, 我想報sun上午或sat 12:15 或2:15, 地點無所謂, 我唔方便自己去排隊, 你會組新班嗎? ...

我打電話問過, 自行組班,只是自己一廂請願,這個機構,公開報名後會自行致電各家長,查詢有關上課的地點和時間,再作安排,但自組可能有機會一起,

別墅

原文章由 hayhay2007 於 08-1-28 19:08 發表

我打電話問過, 自行組班,只是自己一廂請願,這個機構,公開報名後會自行致電各家長,查詢有關上課的地點和時間,再作安排,但自組可能有機會一起,

Hi HayHay2007,

我都有興趣報呀! 星期六或日下午, 尖沙咀或石硤尾都ok.

已send email 給你.

大宅

Hi all,

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?test=&tid=1284150&pid=21046406&page=1&extra=#pid21046406

pls join together if you feel interest ~

Cheers,
PHmami

原文章由 Ina 於 08-1-28 22:47 發表

Hi HayHay2007,

已send email 給你.

[ 本文章最後由 PHmami 於 08-1-28 23:41 編輯 ]
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

大宅

我打算在3月五日,清早就去排隊取籌,我選擇在尖沙咀,任何時間都可以,最好就有8個bb+ 家長。

男爵府

如果你會一早去取籌, 同prefer tst, 相信會好大機會有mami想join. 你會唔會開個topic 自組tst? 唔使第二d組排waiting list.

因為我sat要帶大女返興趣班, 只得sat 12:15 and 2:15 pm 可以, sun 早上都得, 如你可以揀呢d時間自組, 請add 埋我. 否則唯有到時打電話試下.

複式洋房

.我都有興趣報呀! 星期六或日下午, 尖沙咀或石硤尾都ok.

大宅

回覆 #3 hayhay2007 的文章

請問你係咪同PHmami 一條team 呀? 我排咗第三, 我bb係 06年12月, 請問係咪一齊報名呀? 我見巳排咗8 個人.
唔該哂!:lol

複式洋房

我有興趣join尖沙咀, prefer星期日早上.

原文章由 hayhay2007 於 08-1-29 10:47 發表
我打算在3月五日,清早就去排隊取籌,我選擇在尖沙咀,任何時間都可以,最好就有8個bb+ 家長。

大宅

i e-mail u before , but u no call me , i am on list or not ?
i prefer Sat pm or Sun pm !!

[ 本文章最後由 joy and peace 於 08-2-12 11:48 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至