懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家17周,前晚瞓瞓下手骹關節痛到醒左,整晚瞓唔著.早上去跌打館醫師唔肯幫我針灸同搽藥酒,又叫我唔好搽按摩膏.連脫苦海都話孕婦忌用.
因我做文職,可能打電腦勞損.各位在職媽媽,我點算好?依家好辛苦,好痛!
:cry: :cry:

別墅

多做拉筋及伸展運動會好些

http://myfavour.mysinablog.com/i ... p;articleId=1001589

大宅

我之前試過瞓覺, 瞓到手臂痛,
仲有一次, 瞓醒之後條頸痛,
我諗應該係只瞓一邊, 所以出事,
你用得電腦多, 通常都會有啲勞損架,
你都係要多啲休息架, 減少勞損.
至於針灸, 大肚婆啱唔啱架??

複式洋房

我宜家36 wks 唔知點解胸骨好痛唔知係咪bb太重,上半身轉身就會好痛攪到我lee幾日都訓得唔好...睇多2日睇0下點我都唸住問醫生!!!

大宅

有無食鈣片?可能系缺鈣都唔定.

複式洋房

我政府E院產檢時問過E生, 佢叫我忍......
...☆小王子2008年02月19日☆出世了☆...

---->小女皇的生活點滴

大宅

我反而係生完BB後, 腰及手骹都好痛, 有無人好似我咁?

大宅

忍都唔係辦法, 不如去做下yoga, 伸展下筋骨應該有幫助

大宅

原文章由 yickyick 於 08-1-28 13:16 發表
依家17周,前晚瞓瞓下手骹關節痛到醒左,整晚瞓唔著.早上去跌打館醫師唔肯幫我針灸同搽藥酒,又叫我唔好搽按摩膏.連脫苦海都話孕婦忌用.
因我做文職,可能打電腦勞損.各位在職媽媽,我點算好?依家好辛苦,好痛!
:cry: :cry: ...

yickyick,

我而家36 weeks, 但係6個月時開始有你個問題,首先係左手,到七個月就連右手都係!

睇過趺打,有fu 藥,不過無用. 最後 c+ 話有些大肚婆會係 gum. 要生完先好番. e生有比按摩膏我, 話舒緩下.

我最怕就係抱唔到阿b!

可能你同我個情況一樣!

首頁

尾頁

跳至