家庭理財

跳至

首頁
34567...54

尾頁

民房

大家都係咁話啦
搵錢真係好辛苦ga
所以我而家有得訓就訓
有得玩就玩
我又何尚唔係出o黎捱過世界o既人呢.....

原文章由 winwin08 於 08-1-29 15:56 發表
mimemi,

我要番工架, 冇得捐被竇架, 所以都喺血汗錢:cry:

珍珠宮

原文章由 mimemi 於 08-1-29 15:55 發表
你估隻1800放番入保險箱三幾個月
佢會去到咩價位?????

mimemi,
if 上返$23 me do 走人 la
[img[img]

男爵府

原文章由 szebb 於 08-1-29 16:01 發表

mrsdoh,
恭喜!係boy or girl?
生左1路凑b 1路係home work ar??

係boy, 我覺得自己就生得就真係唔好去攪股票, 日日提心吊膽個心卜卜跳.
但自己貪心, 之前有賺唔放, 而家要低沽, 結果蝕左6千蚊左右, 而家又心急想賺返, 好唔開心. 我都比我老公話左我一餐話我去高追:;pppp: .
我阿媽蝕20萬都有, 攪到我又唔開心, 仲唸住幫阿媽响股場上報仇, 點知連自己都衰左, 唉.......

男爵府

原文章由 winwin08 於 08-1-29 16:04 發表
mrsdoh,

下個月!! 好快喎, 希望農曆年前升一升, 當比封利是你bb

我希望如果嚟幾日買股有得賺就好, 可以賺返蝕左果D我都開心啦..但我連買都唔敢買

民房

一時時啦
好似今日咁一陣就要出街啦
later我地玥talk啦

原文章由 szebb 於 08-1-29 16:03 發表

mimemi,
u do係at home working ga??

洋房

mimemi,

希望我地快啲賺番啲血汗錢啦!! UP UP UP....

原文章由 mimemi 於 08-1-29 16:06 發表
大家都係咁話啦
搵錢真係好辛苦ga
所以我而家有得訓就訓
有得玩就玩
我又何尚唔係出o黎捱過世界o既人呢.....

大宅

我又上來報報到吹吹水先~

洋房

mrsdoh,

我都唔想計真正蝕幾多, 不過淨喺一隻857 都蝕咗5位數, 最慘我喺11月先買, 冇喺8, 9月果陣賺過!!

原文章由 mrsdoh 於 08-1-29 16:07 發表

係boy, 我覺得自己就生得就真係唔好去攪股票, 日日提心吊膽個心卜卜跳.
但自己貪心, 之前有賺唔放, 而家要低沽, 結果蝕左6千蚊左右, 而家又心急想賺返, 好唔開心. 我都比我老公話左我一餐話我去高追:;p ...

大宅

話說舊年大牛市, 可惜冇錢入市, 只可睇住人地賺錢, 舊年12月份換了樓, 手頭有一筆錢, 試下學人入市, 估唔到俾我賺到3萬幾, 不過大跌市時, 止蝕了#1800 蝕了2萬幾:cry: , 衣家手頭仲有2隻貴貨,
#2628 @41
#697 @3
昨日伺機買入了 #390 @9.18
唸住短炒追返損失果d, 唉~ 點知今日反彈力奇弱 , 仲要倒跌
衣家唯有死守下去, 上來吹下水平衡一下心理啦~ 唔該晒! (唔該開這topic的媽咪)

[ 本文章最後由 Johnnylaisma 於 08-1-29 16:32 編輯 ]

洋房

Hello Johnnylaisma,

估唔到都有咁多人舊年尾先入市!! 我都喺諗住390 可以快啲追番蝕咗果啲, 所以蝕賣嚟換馬, 不過我一買就好似食滯咗!!

原文章由 Johnnylaisma 於 08-1-29 16:30 發表
話說舊年大牛市, 可惜冇錢入市, 只可睇住人地賺錢, 舊年12月份換了樓, 手頭有一筆錢, 試下學人入市, 估唔到俾我賺到3萬幾, 不過大跌市時, 止蝕了#1800 蝕了2萬幾:cry: , 衣家手頭仲有2隻貴貨,
#2628 @41
#697 @ ...

洋房

各位媽咪大家好,我全職在家湊女炒股,好開心有個地方和大家傾計,我只3337 2.85買入的到現在都不知道點算

男爵府

呢度可以比我地呻下, 真係好
升到3萬點時, 我阿媽走去買, 跌到落2萬5千點時我走去買, 幾時買都係蝕
跌到落2萬1千點時, 我想買#2628中人壽, 老公話個價可以再低D唔比我買, 結果眼白白錯失左一個機會. 不過我永遠都唔想再見到2萬1點嚟個數字

男爵府

原文章由 winwin08 於 08-1-29 16:23 發表
mrsdoh,

我都唔想計真正蝕幾多, 不過淨喺一隻857 都蝕咗5位數, 最慘我喺11月先買, 冇喺8, 9月果陣賺過!!

我都無賺過錢, 第1次學人買股票就輸左錢, 唉, 好唔甘心

洋房

剛剛收市前入左0001的call,諗住如果今個星期減息地產股會升返少少

男爵府

原文章由 enyi6346 於 08-1-29 17:27 發表
剛剛收市前入左0001的call,諗住如果今個星期減息地產股會升返少少

我淨係識買正股, CALL PUT輪完全唔識, 係咪同買正股一樣架?

珍珠宮

原文章由 mrsdoh 於 08-1-29 16:07 發表

但自己貪心, 之前有賺唔放, 而家要低沽, 結果蝕左6千蚊左右, 而家又心急想賺返, 好唔開心. 我都比我老公話左我一餐話我去高追:;p ...

mrsdoh,
其實lee就生其真係ng ho 再入la
等生完 sin 再 lai 過 la
錢仲係lee 手上 ma
收拾好心情迎接新生命ga lai lam la
[img[img]

珍珠宮

原文章由 Johnnylaisma 於 08-1-29 16:19 發表
我又上來報報到吹吹水先~

hihihi jahnny
真係好 happy 有甘多 mani 肯入來交流下心得
[img[img]

珍珠宮

原文章由 Johnnylaisma 於 08-1-29 16:30 發表
#2628 @41
#697 @ ...

my fd 仲慘,2628$48 入 e+佢老公叫佢止蝕
but 佢 ng 捨tak 蝕 2皮,so 放住係到sin wor
[img[img]

洋房

回覆 #95 mrsdoh 的文章

正股升call輪升,正股跌put輪就升,買輪和買正股一樣,只是可以用小的資金賺得多的利潤,當然輸起上來也會多:-P

珍珠宮

原文章由 enyi6346 於 08-1-29 16:45 發表
各位媽咪大家好,我全職在家湊女炒股,好開心有個地方和大家傾計,我只3337 2.85買入的到現在都不知道點算

enyi,
me do help my mani $2.6高追左8千
係$2 蝕放左4千,now 仲有4千放係到
wait 再跌多D 大約$1.3-1.4 到 sin 溝溝佢
[img[img]

首頁
34567...54

尾頁

跳至