網購天地

跳至

首頁
12345...11

尾頁

洋房

有冇JM試過用中通集運寄去郵局?今次第一次試, 9號已經按左付款轉運費用,
之後冇哂聲氣上網查物流詳情, 又話冇物流流轉信息,

呢兩日打過比香港中通, 一路都冇人聽
用旺旺同QQ問D中通客服,
SEND個運單編號比佢地, 有個話呢個單號唔係中通單號,有個就話單號不對
問多兩句就冇人應
有冇JM試過咁嘅情況?我而家唔知可以點做
好擔心D貨會冇左

大宅

中通發出的通告:

紧 急 通 知

由于海关不可控原因,10号以后的货物全部不能安排出口,有最新的消息我们会在店铺公布信息,鉴于此原因,我们的电话和旺旺十分繁忙,不能及时处理您的查询非常抱歉!

其他集運都有類似通告,聽講大陸海關查到有走私假幣,事態很嚴重.

我亦付了款已幾天,現在仍未寄出,現在唯一可以就是等..........................................................!

洋房

回覆 yiuyiuyiu8 的帖子

你係咪都係查唔到單號呀?中通個到明明已經比左錢話發左貨, 但係拎住個運單編號問又話號碼不對

大宅

回覆 candylammm 的帖子

我不是呀,只是等發貨,不知何時咋,你要比齊所有資料中通,除了運單號,還有訂單號的,或者再聯絡賣家再核對資料,你要預左聯絡中通的客服不是這麼容易,多數都不回覆和等很久,有時他們的回覆答完等如冇答,我以後都不會用中通,你試打5字頭的電話直接同中通講啦,要打好耐先有人聽.

子爵府

引用:中通發出的通告:紧 急 通 知 由于

原帖由 yiuyiuyiu8 於 14-09-14 發表
中通發出的通告:

紧 急 通 知

子爵府

引用:中通發出的通告:紧 急 通 知 由于

原帖由 yiuyiuyiu8 於 14-09-14 發表
中通發出的通告:

紧 急 通 知

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:回覆+candylammm+的帖子我不是呀,只是等發

原帖由 yiuyiuyiu8 於 14-09-15 發表

我不是呀,只是等發貨,不知何時咋,你要比齊所有資料中通,除了運單號,還有訂單號的, ...
我上星期六去郵局拎野,點知發覺個自提密碼比我個女delete左我即刻打39字頭果個中通電話,好好彩打左兩次响左好耐,終於有人聽,仲可以即時重發個密碼比我如果冇人聽,我就可能要再下星期六先有時間去攞了,又要比多啲錢

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:求救!!!中通發貨問題

我3號啲貨都仲係海關到,唔知幾時先收到呀!

別墅

回覆 Pui-mong 的帖子

點先知道自己啲貨係唔係海關度? 我上星期三俾左集運錢, 而家既status係己出庫, 但未到....................

別墅

我琴日先俾錢﹐佢話已發貨,但係上中通到CHECK 又無其他訊息
係咪發咗貨就等於件貨去咗海關?

我諗住郵局攞會方便D

洋房

回覆:Pui-mong 的帖子

我都係。。。好似中通清關最慢

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:Redbeana 的帖子

我等到已經俾左錢,所以打去淘寶叫佢地幫我跟,之後淘寶話我知,啲貨係海關!咁我稔就真係係海關到未出關!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:我琴日先俾錢﹐佢話已發貨,但係上中通到CH

原帖由 bforbell 於 14-09-16 發表
我琴日先俾錢﹐佢話已發貨,但係上中通到CHECK 又無其他訊息
係咪發咗貨就等於件貨去咗海關?
我有兩個order都係發了貨,亦沒有其他物流信息咁究竟d貨在海關,定等發貨?

複式洋房

回覆:求救!!!中通發貨問題

我都有貨待集運來港

複式洋房

我都係相同受害者

剛睇到DISCUSS的帖子,真係嚇死人

原來中通咁差!!!

淘寶集運:識揀一定揀中通!伏到核爆!
http://www.discuss.com.hk/viewth ... &extra=page%3D1

洋房

D貨應該仲係倉庫
有批貨用順豐嘅, 遲兩日按發貨, 今日都已經到左,
真係以後都唔會用中通

洋房

回覆 hkprof 的帖子

唉, 本身都以為同郵局合作會安全D, 點知見佢咁多日都未出貨, 上網睇先知中通咁多伏
而家只怪自己一開始無睇清楚

gigiic  x2  發表於 14-9-21 19:51

男爵府

兩lot貨10號發郵局13號發居所,全部無消息

洋房

回覆 klauyeung 的帖子

只望今個星期可以有消息

男爵府

大家咁話

首頁
12345...11