夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

原文章由 GloveU 於 08-1-28 16:48 發表
十多年前, 我因為一些原因拒絕了一個朋友的愛, 十多年後, 我們重遇, 但已各自結了婚, 近來也常電話聯絡, 他間中都會跟我說些往事, 例如很懷念我們以前走過的地方, 他很想在我身邊保護我... 後來我發覺當初我拒絕他那 ...

我就係唔想好似樓主咁,我對上個ex16歲就跟佢,我地仲講到談婚論嫁,好衰唔衰我o既一次任性,一拖二,果時我18歲,一心諗住佢第時都做我老公啦!咁就一世我又唔甘心,撞o岩有個有錢仔大學生追我,我咪受lo~
但一拖二真係好辛苦,最後我就話簡我老公,而佢2個都唔簡,因為我唔想煩,果時我老公又對我好好,唔敢分手hurt佢但自己唔知愛唔愛呢個男人,點知一齊左唔夠3個月就有左,當時我好蠢咁簡左結婚同生仔,呢4年我想過n次離婚,亦有多次問個ex比唔比機會我,結果佢比我的答案係:我而家無能力照顧到你,我怕我比唔到真正幸福你,而家我地係好知己唔係仲好咩?乜都夠膽講,我唔想一齊返最後都係會分開,連朋友都無得做
佢講得o岩o既,所以我已經放棄左,但我地都會將對方放向個心到,我亦好感謝佢呢7年都咁愛我
我同佢講今世做唔到情侶,我地等下世再一齊

別墅

原文章由 GloveU 於 08-2-1 22:22 發表
其實都係我唔好, 當年我誤會佢曾一腳踏兩船, 話佢佢又冇講清楚, 我覺得佢花心, 於是立志放下他, 之後就跟老公一起了... 到最近我才知道當時他其實打算跟女友分手然後追我, 但佢見我己拍拖, 故當初又冇再同我講...

...

可能佢嘅講法係你心目中唔係花心, 但見一個愛一個, 係咪花心呢? 最低限度都係見異思遷啦, 咁佢又俾到幾多信心身邊人呢?

大部份人都唔止拍過一次拖, 即是話就算拍拖啦, 果個都未必夾, 未必行到去結婚果步.

呢個男人, 你未同佢拍過拖, 連基本相處ok唔ok都唔知. 但你身邊嘅老公就好肯定同你行咗一段好長嘅路, 當中一定有風風雨雨, 大家亦有彼此遷就, 呢個男人都同佢老婆經歷唔少, 值得為一段唔知為持到幾多個月嘅戀情, 而去破壞兩段辛苦經營嘅婚姻咩?

唔好製造一個真正令眾人後悔嘅遺憾. 多d想想你老公對你有咩好, 以前經歷過d咩辛酸野.

[ 本文章最後由 飽飽 於 08-2-2 03:35 編輯 ]

複式洋房

咁你老公是否即是那個有錢大學生? ?-( 你個小朋友好可愛ar!
原文章由 easonkinki 於 08-2-1 23:14 發表

我就係唔想好似樓主咁,我對上個ex16歲就跟佢,我地仲講到談婚論嫁,好衰唔衰我o既一次任性,一拖二,果時我18歲,一心諗住佢第時都做我老公啦!咁就一世我又唔甘心,撞o岩有個有錢仔大學生追我,我咪受lo~
但一拖二真係好辛 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 GloveU 於 08-1-28 16:48 發表
十多年前, 我因為一些原因拒絕了一個朋友的愛, 十多年後, 我們重遇, 但已各自結了婚, 近來也常電話聯絡, 他間中都會跟我說些往事, 例如很懷念我們以前走過的地方, 他很想在我身邊保護我... 後來我發覺當初我拒絕他那 ...

其實你和他通電話就是一個錯誤.人生怎可以再來過?從前的事只是回憶, 過去的事不要再追探對和錯.從根本上來講你不需於他.能遇上他是你們的緣, 錯過他是你們都沒有份.這是命運.

不瞞你講, 本人亦有一段刻骨銘心的愛,但是很久以前的事.大約三四年前他打過電話去我家, 問我手機同埋叫我复佢.兩樣我都不做.因為他和我都已婚, 他有個仔仔了.到時會怎樣辦,5-6個人的傷心誰都搞不定.因此,就選擇不聯絡.其實好奇心和對前事的美好回憶都是有的,只是我覺得代價太大自已承受唔起.

公爵府

唔係呀!我一拖二果2個,一個大我一年一個同我同年,一個著衫好型,有錢果個高大靚仔,好衰唔衰2個我都唔簡(果時佢地2個逼我簡)搞到我最終簡左個呀叔(即係而家大我9年的老公)
我d fd果時都嚇親,點解我會簡左個呀叔你b fd

洋房

原文章由 小紅 於 08-2-2 10:04 發表

其實你和他通電話就是一個錯誤.人生怎可以再來過?從前的事只是回憶, 過去的事不要再追探對和錯.從根本上來講你不需於他.能遇上他是你們的緣, 錯過他是你們都沒有份.這是命運.

不瞞你講, 本人亦有一段刻骨銘心的 ...

妳好堅強! 非常同意妳的講法! 因為真不是人人可以做到! 希望樓主能想清楚, 唔好令其他人都痛苦!!!

複式洋房

咁一切都已成過去,咁就由得佢過去,難道你/他對現在的伴侶沒有情嗎?

水晶宮

原文章由 GloveU 於 08-2-1 22:22 發表
其實都係我唔好, 當年我誤會佢曾一腳踏兩船, 話佢佢又冇講清楚, 我覺得佢花心, 於是立志放下他, 之後就跟老公一起了... 到最近我才知道當時他其實打算跟女友分手然後追我, 但佢見我己拍拖, 故當初又冇再同我講...

...

即係佢當時仍然同女朋友一齊啦, 點會算係誤會呢 ? 醒下啦.......

如果佢真係咁鍾意你, 就算同女朋友分左手, 而你有男朋友, 佢都可以爭取o者.

天空之城, 快樂之地

複式洋房

傻豬,把口係佢度,佢講嘜都得,及佢睇穿你對佢未死心

而你曾話過因timing 唔配合,不如而家亦因為
timing令你地唔可以一齊,同佢畫上句號

首頁

尾頁

跳至