自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

11號半夜三點無啦啦咳醒左,之後就發覺一咳就好多譚聲,12號晚我地帶左佢睇西醫佢比左2日藥我地,一支化譚,一支止咳,一支退燒。今日啲藥就快食完冇咩改善,佢得11個月人仔咳到上氣唔接下氣做父母嘅心痛,就冇咩可以幫到佢我地每次食完奶就會比水佢飲,訓前仲會幫佢抹口。
我都唔知睇之前個個醫生(睇左一次)好定睇其他醫生好?

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1044297&do=album&picid=1454091

珍珠宮

引用:11號半夜三點無啦啦咳醒左,之後就發覺一咳

原帖由 easka 於 14-09-14 發表
11號半夜三點無啦啦咳醒左,之後就發覺一咳就好多譚聲,12號晚我地帶左佢睇西醫佢比左2日藥我地,一支化譚,一 ...
我仔咳,起碼咳兩個星期

要睇好多次醫生

珍珠宮

引用:11號半夜三點無啦啦咳醒左,之後就發覺一咳

原帖由 easka 於 14-09-14 發表
11號半夜三點無啦啦咳醒左,之後就發覺一咳就好多譚聲,12號晚我地帶左佢睇西醫佢比左2日藥我地,一支化譚,一 ...
轉個第二個啦,兩日藥邊夠

男爵府

回覆:丫仔咳得好利害。

我女又係成日咳,但食西藥我覺得對我女唔work,訓又訓得唔好,
我煲鱷魚肉湯反而work,飲2日好返好多,

大宅

我仔都試過,飲咗川貝登鷓鴣,飲咗2次好好多。

複式洋房

我女試過睇3次西醫都唔斷尾,又係多痰, 最後食猴棗末先斷尾。不過最好問下中醫先食。

大宅

my baby have g6pd...so i can't use 猴棗末

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1044297&do=album&picid=1454091

首頁

尾頁

跳至