跳至

首頁

尾頁

大宅

個C6尋日無啦啦同我講叫我起身記得要著件外套, 我以為佢咁好死咁錫我, 點知佢再加多句:"費事凍親BB呀!".................激死我!!!!!!
佢同我去荷花SHOPPING, 買完晒BB d野就話走, 但我用既野佢就唔記得要買!!! 買個托腹帶都催住晒, 趕住去死咁..............

複式洋房

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-28 20:06 發表
個C6尋日無啦啦同我講叫我起身記得要著件外套, 我以為佢咁好死咁錫我, 點知佢再加多句:"費事凍親BB呀!".................激死我!!!!!!
佢同我去荷花SHOPPING, 買完晒BB d野就話走, 但我用既野佢就唔記得要買!!! 買個 ...

Anyway啦!激親個b就唔好啦!咁早買定嘢?記住睇定走佬袋物資。唔好漏呀!

伯爵府

唔好咁啦~佢唔緊張bb你先驚呀:-P
荷花買嘢貴好多喎....

複式洋房

原文章由 米奇BB 於 08-1-29 02:36 發表
唔好咁啦~佢唔緊張bb你先驚呀:-P
荷花買嘢貴好多喎....

相比其他,如果做咗vip會唔會平d?

大宅

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-28 20:06 發表
佢同我去荷花SHOPPING, 買完晒BB d野就話走, 但我用既野佢就唔記得要買!!! 買個 ...

唔好咁激氣, 對BB唔好架..
佢對BB咁好, 你應該開心架..

大宅

會呀, 一次過買夠$3800就可以做一年vip, 如果買唔夠$3800, 都可以俾$150做vip, vip價最平, 仲有一個普通會員價, 但vip價最平, 我都唔覺得荷花特別貴, 但肯定唔會係最平果間, 我貪佢夠方便麻, 我住西貢, 好近megabox, 佢d野又好齊, 唔洗呢度買d果度買d麻

原文章由 Yuki_licenza 於 08-1-29 11:36 AM 發表

複式洋房

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-29 12:17 發表
會呀, 一次過買夠$3800就可以做一年vip, 如果買唔夠$3800, 都可以俾$150做vip, vip價最平, 仲有一個普通會員價, 但vip價最平, 我都唔覺得荷花特別貴, 但肯定唔會係最平果間, 我貪佢夠方便麻, 我住西貢, 好近megabox, ...

我同你諗法一樣,最緊要方便,又穩陣d。so 決定join vip

伯爵府

原文章由 Yuki_licenza 於 08-1-29 11:36 發表

vip好多都唔夠出面平ga~方便就係幾方便既~唔洗周圍揾~不過d 員工就....:tongue:

複式洋房

原文章由 米奇BB 於 08-1-29 16:37 發表

vip好多都唔夠出面平ga~方便就係幾方便既~唔洗周圍揾~不過d 員工就....:tongue:

出面平d?有冇好介紹

伯爵府

原文章由 Yuki_licenza 於 08-1-29 16:42 發表

出面平d?有冇好介紹

我果時都係周圍行下,格好價先買~

大宅

我搵開果個員工好好喎, 佢自己又生過, 有經驗, 有咩要買有咩唔洗買佢都教我呀, 一次過買晒d野用左四千幾(未計床), 比預期中平左喇:-P

原文章由 米奇BB 於 08-1-29 04:37 PM 發表

伯爵府

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-30 15:58 發表
我搵開果個員工好好喎, 佢自己又生過, 有經驗, 有咩要買有咩唔洗買佢都教我呀, 一次過買晒d野用左四千幾(未計床), 比預期中平左喇:-P

咁你買咗咩用咗4千幾呀?

洋房

您地咁快買得嘢真係好啦!!我唔敢買住,因為醫生話我bb無心跳嘅機會率大過其他人!唉!!!

大宅

原文章由 米奇BB 於 08-1-30 04:14 PM 發表

咁你買咗咩用咗4千幾呀?

等我續樣數俾你地參考吓啦, 全部必須品黎架, 呢d價錢全部特價左架喇:
1. Philips既奶樽消毒殺菌器(送Philips奶樽一大一細, 仲有送兩個Philips奶咀) $641
2. 六甲村輕壓式吸乳器(好多野包) $256
3. BIBI 四格奶粉盒 $41.5
4. Pigeon 爽身粉 $23.5
5. PUKU PUKU 爽身粉盒 $27
6. 雅兒除紋按摩露 $139
7. Pigeon 嬰兒用品洗潔精(可洗蔬果) $71
8. Farlin 奶咀夾 $17.5
9. Akachan 嬰兒碎花和尚袍五件裝(五件唔同花架) $454
10. Bubchen嬰兒潔膚護膚套裝(洗髮,沐浴,潤膚,抗敏爽身粉,尿疹膏,紓綬濕紙巾) $219(原價$500)
11. NUK 紗布手巾仔五件裝 $45.5
12. 藍企鵝紗布大浴巾 $76.5
13. BUBBA 嬰兒面巾仔3件裝 $65
14. Miffy 口水肩 $28
15. Miffy 沐浴巾 $88
16. 黃鴨仔 口水肩 $33.5
17. NUK 奶咀(紅綠兩款) $25.5
18. BUDDA 連身袍 $153
19. 佩麗媽媽必備用品套裝(網褲6條,床墊6片,產婦衛生巾48片,產後清洗器1個) $225
20. Pampers 尿便 $49.9
21. 艾比態沐浴網 $86.5
22. Pigeon 嬰兒洗衣粉 $80.5
23. VENT 9oz排氣奶樽1個 $53
24. Johnson's 嬰兒濕紙巾80片一盒 $27
25. NUK 細奶樽2個 $65.5
26. NUK 大奶樽2個 $65.5
27. ABBY 沐浴盤 $128.5
28. 藍企鵝短袖連身衣 $55
29. 陽光鼠葉子口水巾 $17
30. 陽光鼠印花手套 $27
31. 陽光鼠葉子印花手套 $13.5
32. Graco bb車 $998(原價$12xx)
33. 藍企鵝春夏提花兩用裝 $161

禁止訪問

伯爵府

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-30 16:52 發表

等我續樣數俾你地參考吓啦, 全部必須品黎架, 呢d價錢全部特價左架喇:
1. Philips既奶樽消毒殺菌器(送Philips奶樽一大一細, 仲有送兩個Philips奶咀) $641
2. 六甲村輕壓式吸乳器(好多野包) $256
3. BIBI 四格奶 ...

1. Philips既奶樽消毒殺菌器(送Philips奶樽一大一細, 仲有送兩個Philips奶咀) $641----你諗好咗同呢個牌子既奶樽呀?好唔好用ga?肥樽定瘦樽嚟ga?
3. BIBI 四格奶粉盒 $41.5----我見大部份都係$1x-$3x
7. Pigeon 嬰兒用品洗潔精(可洗蔬果) $71---我上網見$13x,2支
9. Akachan 嬰兒碎花和尚袍五件裝(五件唔同花架) $454-----我仔果時喺吉之島買都係$3x/1件,d料都好靚,好柔軟
19. 佩麗媽媽必備用品套裝(網褲6條,床墊6片,產婦衛生巾48片,產後清洗器1個) $225------我見倒$199
20. Pampers 尿便 $49.9---係咪初生?藥房買初生片$45
23. VENT 9oz排氣奶樽1個 $53----e...你諗住用幾隻唔同牌子奶樽?
26. NUK 大奶樽2個 $65.5----$32/1個,$90/3個
24. Johnson's 嬰兒濕紙巾80片一盒 $27----健力氏好用好多,你遲d買嚟試下吖

仲有d嘢我大仔出世到而家2歲都無買過嚟用,爽身粉,人地話怕bb級咗d粉會對bb唔好,所以而家好小人用粉,會用爽身粉液~ 嬰兒用品洗潔精,沐浴網,手套(入bb會都送咗幾對比我),除紋按摩露(我無用都無紋),口水肩都係到3-4個月先用到,因初生bb同沙巾仔就ok,嬰兒洗衣粉我用威潔bb洗衣液,$4x/2公升,平靚正,bb車我用CAPELLA,夠輕,一個人同bb出街都無問題,果時荷花賣$9xx,我喺第2度買$7xx

希望你唔會怪我多口啦

[ 本文章最後由 米奇BB 於 08-1-30 19:12 編輯 ]

複式洋房

原文章由 小吉梨 於 08-1-30 17:17 發表
嘩~ 我犀利呀~ 你已經買了這麼多東西! 我連屋都未得閒執呀, 準備遲d先搞lu~

多謝你的分享先~ 可以日後參考下!!

我今日day off同mami去咗行街,有睇過不過未買住,諗住過完年先買,只買咗幾套孕婦bar、under & 托腹帶,媽媽世界特價。幾平!

大宅

原文章由 米奇BB 於 08-1-30 07:11 PM 發表

1. Philips既奶樽消毒殺菌器(送Philips奶樽一大一細, 仲有送兩個Philips奶咀) $641----你諗好咗同呢個牌子既奶樽呀?好唔好用ga?肥樽定瘦樽嚟ga?Philips消毒器就唸左好耐, 因為好多其他選擇, 但都係呢隻最pro, 而奶樽同奶咀係送埋既, 都唔差, 散買都3x, 不過佢送埋我無理由唔要
3. BIBI 四格奶粉盒 $41.5----我見大部份都係$1x-$3x呢隻係新野, 個底中間位係軟膠, 可以彈吓d粉, 同埋剩色既, 好靚
7. Pigeon 嬰兒用品洗潔精(可洗蔬果) $71---我上網見$13x,2支都係平幾蚊啫, 同埋我一次過買埋唔洗煩, 最緊要泊車方便, 最怕周圍搵平野
9. Akachan 嬰兒碎花和尚袍五件裝(五件唔同花架) $454-----我仔果時喺吉之島買都係$3x/1件,d料都好靚,好柔軟Akachan呢個牌子我老公好鍾意麻, 可愛得黎又唔learn
19. 佩麗媽媽必備用品套裝(網褲6條,床墊6片,產婦衛生巾48片,產後清洗器1個) $225------我見倒$199一次過買埋, 唔會周圍搵, 搵到都唔係平好多, 買夠3千仲有送貨添
20. Pampers 尿便 $49.9---係咪初生?藥房買初生片$45我都係買左一包準備入院用, 一次過買埋, 唔差在果幾蚊
23. VENT 9oz排氣奶樽1個 $53----e...你諗住用幾隻唔同牌子奶樽?唸住試下排氣樽有冇用, 如果有用, bb3個月後就換晒佢, 不過主打都係用NUK
26. NUK 大奶樽2個 $65.5----$32/1個,$90/3個一次過買埋, 唔差在果幾蚊......
24. Johnson's 嬰兒濕紙巾80片一盒 $27----健力氏好用好多,你遲d買嚟試下吖我都有買左Pampers既濕紙巾, 到時睇下邊隻好用d, 唔好果d就俾狗狗抺patpat

仲有d嘢我大仔出世到而家2歲都無買過嚟用,爽身粉,人地話怕bb級咗d粉會對bb唔好,所以而家好小人用粉(買定啫,最好bb唔洗用啦,但用少少我唸冇問題,Pigeon既粉應該幾好),會用爽身粉液~ 嬰兒用品洗潔精,沐浴網,手套(入bb會都送咗幾對比我)(我冇入bb會, 都唔想等人送, 頭一胎, 乜都自己買開心d, 我同老公揀呢d野既過程係好開心架),除紋按摩露(我無用都無紋)(我唔夠膽唔用,有紋既人大有人在,唔想將來自己後悔麻,同埋用左個肚會紓綬d,冇咁扯住,仲有少少香味,心情都好d),口水肩都係到3-4個月先用到,因初生bb同沙巾仔就ok(口水肩同紗巾仔都有買, 口水肩係老公揀架,佢話好得意,到時睇情況用唔用啦,反正唔洗自己洗,用吓無妨),嬰兒洗衣粉我用威潔bb洗衣液,$4x/2公升(Pigeon洗衣粉都係老公話要買架,佢話日本野幾時都信得過,電視都有話,用Pigeon,bb安心,媽咪放心麻 ),平靚正,bb車我用CAPELLA,夠輕(bb車呢d野,各花入各眼啦,有人鍾意大部d實正d,反正出街都一定係開車麻,不過我老公揀呢架係輕架,好多書推介過,應該冇買錯,不過咁多牌子,冇話邊隻一定好d),一個人同bb出街都無問題,果時荷花賣$9xx,我喺第2度買$7xx

希望你唔會怪我多口啦

(唔會怪你多口, 大家交流下啫, 不過你話你冇用過既果d野, 我都有生過幾個細路既媽媽教我要買, 可能個個湊仔方法同價值觀都唔同啦, 我同我老公好緊張個bb, 乜都想俾最好佢, 唔係慳得就慳既心態, 第二胎可能會, 但今次第一胎, 緊張d都得掛姊妹)

[ 本文章最後由 queeniechan2004 於 08-1-31 00:13 編輯 ]

大宅

媽媽世界係幾平呀, 我都買左under同bar

原文章由 Yuki_licenza 於 08-1-30 11:58 PM 發表

我今日day off同mami去咗行街,有睇過不過未買住,諗住過完年先買,只買咗幾套孕婦bar、under & 托腹帶,媽媽世界特價。幾平!

大宅

我都未執間bb房架, 不過買左一個三層既bb櫃, 唔係好大, 已經可以放晒我買果d野入去喇, 過左年再大執一次

原文章由 小吉梨 於 08-1-30 05:17 PM 發表
嘩~ 我犀利呀~ 你已經買了這麼多東西! 我連屋都未得閒執呀, 準備遲d先搞lu~

多謝你的分享先~ 可以日後參考下!!

首頁

尾頁

跳至