懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

望倒bb既時候,真係覺得自己好勇敢!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:望倒bb既時候,真係覺得自己好勇敢! +

禁止訪問

回覆:岩岩生完幾日,順產的經歴真係一世難忘!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我一生阿女出嚟就乜痛乜辛苦都唔記得哂吃~

男爵府

引用:係咁同c6講返生嗰陣既野講到嫌我煩

原帖由 yoyoxd 於 14-09-15 發表
係咁同c6講返生嗰陣既野講到嫌我煩
我生完大仔又係勁想同人講個過程 不過依家等緊細仔出世,完全唔敢想像個情景

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

簡直好似係發左一場夢咁! 突然之間床邊多個人仔, 果個就係陀左好耐既bb.

而家我做人阿媽幾年, 依然覺得自己每生一次就好似發左場夢咁...

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:係咁同c6講返生嗰陣既野講到嫌我煩

原帖由 yoyoxd 於 14-09-15 發表
係咁同c6講返生嗰陣既野講到嫌我煩
反而係我老公不停咁講阿女出世時嘅嘢喎~當時佢全程陪產,仲同有份幫助產士手添,成個過程佢仲清楚過我

大宅

育兒性格勳章

回覆 pollywong123 的帖子

生之前痛到死, 剛生完迷迷糊糊, 個人虛脫. 但一日之後淨係記得好痛, 點樣痛已經唔記得了. 可能bb一路都放係身邊, 唔覺辛苦了

別墅

回覆 pollywong123 的帖子

我都覺得係呀

大宅

同意!
好似發左一場夢,但有知覺的,仲好鬼痛

大宅

我到而家生完10幾日,都不停load返嗰日發生嘅過程,但嗰種痛,好奇怪,記得好痛,但點痛真係忘記左。仲有成日會諗返大肚時嘅野,例如抱住bb會諗下佢喺肚入面係點,bb腳仔ya,又會諗起喺我肚入面踢我嘅感覺。你地會唔會?嗰種感覺好奇怪,唔識形容。

wzwz  我都係!  發表於 14-9-17 01:22

別墅

回覆:ChelChelC. 的帖子

我生完個幾月,淨係記得陣痛好痛,但點痛法真的已經唔記得!宜家餵人奶,覺得谷奶同泵奶都好痛,成日諗女人真苦,由懷胎十月,生仔,到餵人奶點解要經歷咁多皮肉之苦,覺得媽媽好偉大,要孝順佢多啲!剛生完時好懷念囡囡係肚的日子,成日摸個肚,宜家肚鬆鬆,好空虛!

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

過一排會淡忘點痛GA LA....好快又追多個~

別墅

我生完仲响產房嘅時候,淨係記得同老公講: 我唔生喇。

別墅

引用:我一生阿女出嚟就乜痛乜辛苦都唔記得哂吃~

原帖由 fuhk 於 14-09-15 發表
我一生阿女出嚟就乜痛乜辛苦都唔記得哂吃~
我生完都唔記得陣痛點樣痛喇

大宅

shuiyum 發表於 14-9-16 12:52
我生完個幾月,淨係記得陣痛好痛,但點痛法真的已經唔記得!宜家餵人奶,覺得谷奶同泵奶都好痛,成日諗女人 ...
下,會懷念bb係肚既日子?我37周,想bb快d出黎,哩個月好辛苦

大宅

望到bb哥一刻已經忘記一切,生完只希望 bb 健健康康,平平安安!

大宅

母親係好偉大

大宅

引用:Quote:shuiyum 發表於 14-9-16 12:52 我生

原帖由 CHOCOYIP 於 14-09-17 發表
下,會懷念bb係肚既日子?我37周,想bb快d出黎,哩個月好辛苦
會㗎,最懷念bb踢個肚,生完無俾佢踢無佢頂住,真係有點失落

首頁

尾頁

跳至