跳至

首頁

尾頁

大宅

我用緊果隻 "INNOTEXX" 既陶瓷暖風機,佢標榜話好安全,但有樣唔好就係只有對到正部機先會覺得暖,稍為離開部機遠少少就已經冇料到:( .
想問下各位媽媽,你地有冇用暖爐 / 暖風機,有冇邊隻牌子可以介紹一下呢?

別墅

我用 Whirlpool 暖爐,都好好用,我成間房都好暖,自動行溫

原文章由 iris_mui 於 08-1-29 09:31 發表
我用緊果隻 "INNOTEXX" 既陶瓷暖風機,佢標榜話好安全,但有樣唔好就係只有對到正部機先會覺得暖,稍為離開部機遠少少就已經冇料到:( .
想問下各位媽媽,你地有冇用暖爐 / 暖風機,有冇邊隻牌子可以介紹一下呢? ...

大宅

原文章由 garfield2006 於 08-1-29 11:40 發表
我用 Whirlpool 暖爐,都好好用,我成間房都好暖,自動行溫

我用緊非利蒲油壓式暖爐. 10排

大宅

剛剛利用中午 lunch 時間去電器舖一睇,
嘩嘩嘩, 暖爐賣到幾乎斷晒市, 大牌排子既全部冇晒貨.
我買左一部馬來西亞既油壓式暖爐, 都要成 730, 離晒譜.

大宅

原文章由 iris_mui 於 08-1-29 14:12 發表
剛剛利用中午 lunch 時間去電器舖一睇,
嘩嘩嘩, 暖爐賣到幾乎斷晒市, 大牌排子既全部冇晒貨.
我買左一部馬來西亞既油壓式暖爐, 都要成 730, 離晒譜. ...

嗯~ 剛才我有個同事都話想買部暖爐, 我地成班人同佢食完lunch, 走來走去搵極都話冇貸. 個sales話, 今晚有貨返, 但係全部都有客訂咗. 問要咩貨要早d訂. 唔係趕唔切新年前有貨喎. 咁緊要?

大宅

原文章由 mlchong 於 08-1-29 14:55 發表

嗯~ 剛才我有個同事都話想買部暖爐, 我地成班人同佢食完lunch, 走來走去搵極都話冇貸. 個sales話, 今晚有貨返, 但係全部都有客訂咗. 問要咩貨要早d訂. 唔係趕唔切新年前有貨喎. 咁緊要? ...

冇貨不特止, d 奸商仲要坐地起價, cheap cheap 咁.

大宅

原文章由 iris_mui 於 08-1-29 15:10 發表

冇貨不特止, d 奸商仲要坐地起價, cheap cheap 咁.

係呀? 我只聽到我同事問d價錢大約幾多到一部, 個sales唔理咁多, 都唔講咩brand同model, 只係不停話千零蚊都有一部架啦. 唔係幾百蚊有啦咩??

大宅

我頭先係去"卓x電器" 買, 個 sales 同我講賣埋手頭上呢幾部現貨, 下一批貨返會加價, 佢話代理加價喎.
佢仲話惠而普早幾日都係賣緊九百幾蚊, 下一批返要賣千一二.... 真係搶錢.

大宅

原文章由 iris_mui 於 08-1-29 16:42 發表
我頭先係去"卓x電器" 買, 個 sales 同我講賣埋手頭上呢幾部現貨, 下一批貨返會加價, 佢話代理加價喎.
佢仲話惠而普早幾日都係賣緊九百幾蚊, 下一批返要賣千一二.... 真係搶錢. ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 iris_mui 於 08-1-29 16:42 發表
佢仲話惠而普早幾日都係賣緊九百幾蚊, 下一批返要賣千一二.... 真係搶錢. ...

好貴喎..唔知我老公遲d會唔會想買呢..
我老公最興d野唔貴唔買:;pppp:

男爵府

原文章由 mlchong 於 08-1-29 12:27 發表

我用緊非利蒲油壓式暖爐. 10排

me 2好用!而家都用緊,但我只係7排個隻咋,當年有左him him時買mop$7xx,做咩鬼而家咩都加價
may be你去鏡湖馬路豪江幼稚園對面個間力基電器睇下佢有冇貨,佢o地都好老實架,我就係個度買架啦.

[ 本文章最後由 macaogirl 於 08-1-29 17:36 編輯 ]

大宅

Ivy,而家真係乜鬼都貴啊, 唉, 生活迫人.:cry:
"力基"我都有幫襯過, 真係幾老實, 個老細仲鬼死咁好傾 tim.

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-1-29 17:34 發表

me 2好用!而家都用緊,但我只係7排個隻咋,當年有左him him時買mop$7xx,做咩鬼而家咩都加價
may be你去鏡湖馬路豪江幼稚園對面個間力基電器睇下佢有冇貨,佢o地都好老實架,我就係個度買架啦. ...

噢咁啱既. 我個部好耐架啦. boo剛出世時又遇到寒流. 所以公公即時走去買. 因為接我地係鏡湖出院返屋企. 咪近近地走去力基買. 當時冇7排, 得大機. 所以公公話大機就大機啦. 仲暖d添.
真係好快暖. 不過, 扯電勁好多囉.

大宅

原文章由 mlchong 於 08-1-29 18:05 發表

噢咁啱既. 我個部好耐架啦. boo剛出世時又遇到寒流. 所以公公即時走去買. 因為接我地係鏡湖出院返屋企. 咪近近地走去力基買. 當時冇7排, 得大機. 所以公公話大機就大機啦. 仲暖d添.
真係好快暖. 不過, 扯電勁好多 ...

八佰伴仲有多款暖風機同暖爐賣,不過就唔係d名牌貨...如果真係凍,買部用住先.

明天得6度...

大宅

6 度~~~~
睇怕聽日再要去八佰伴買多部返阿媽度先得.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 iris_mui 於 08-1-31 01:01 發表
6 度~~~~
睇怕聽日再要去八佰伴買多部返阿媽度先得.

唔知係咪凍左幾日..
今日反而開始覺得冇咁冰凍囉

大宅

我都凍到無晒feel

大宅

原文章由 月希 於 08-1-31 09:04 發表

唔知係咪凍左幾日..
今日反而開始覺得冇咁冰凍囉

月希,

你好勁呀,我就覺得好凍

首頁

尾頁