跳至

首頁

尾頁

大宅

上BK search 見好多人推薦BALtran搬運,今日報價我覺得好貴,運一部鋼琴由hk to melbourne 己要Hk$2萬幾另外還有十幾箱衣物要運, 又要預多2萬蚊. 加埋4萬幾only ship 琴同衣物, 上網問過另兩間, 到而家仲未覆我比QUOTATION. 可能散貨唔多, AGENT 唔自在做呢單生意.

大家有用開邊間平D的 OVERSEAS 搬運嗎?

大宅

回覆 TINGMUM 的帖子

希望大家幫下手, 介紹間收費平d又可靠的overseas搬運

大宅

引用:上BK search 見好多人推薦BALtran搬運,今

原帖由 TINGMUM 於 14-09-15 發表

上BK search 見好多人推薦BALtran搬運,今日報價我覺得好貴 ...
is yours an upright piano?

子爵府

親子王國15週年勳章

即係 aud3000 + 琴價,除非你部係 grand,否則係呢度買重划算。

大宅

回覆:123onetwothree 的帖子

一部買了年半新的Yamaha U1. 如在hk賣2nd hand,唔值錢,所以想ship去mel.
衣物其實可以用post office ship, 1個20kg box, post office話hk$46x. 但琴ship费又真係勁貴!

洋房

回覆:TINGMUM 的帖子

我今年4月ship個u3 upright piano及30箱物件來温哥華只是2萬幾元!你可以試下打去uni group這間公司問下價!好似全世界都做!

大宅

回覆:運一部鋼琴由hk to melbourne要Hk$2萬幾?

My fd was using this one > Linkmoving.asia

U can get a quote for free.

大宅

回覆:Lunlun5555 的帖子

Thanks cshvebecca and lunlun 5555.

洋房

如果自己有時間packing!除玻璃用品外其它東西最好到時問船公司拿箱自己pack.可以節省多D金錢!因為佢哋pack會多很多箱及不會幫你節省空間及金錢啊!

大宅

回覆:cshrebecca 的帖子

多謝晒大家建議同介紹,而家有兩間報價很接近,加埋piano大概2萬鬆D,亞女好開心我會ship piano走。年幾前因為她要考8级我才肯放棄好舊的2nd hand piano 换呢部U1, model雖然不高,但她已很珍惜!

大宅

引用:多謝晒大家建議同介紹,而家有兩間報價很接

原帖由 TINGMUM 於 14-09-20 發表
多謝晒大家建議同介紹,而家有兩間報價很接近,加埋piano大概2萬鬆D,亞女好開心我會ship piano走。年幾前 ...
最後搵左邊間?

洋房

不用客氣!我以前在香港都是教琴、知道你女兒咁珍惜個琴、非常替你開心、希望佢加油、不要放棄學琴,祝福你們!

男爵府

引用:多謝晒大家建議同介紹,而家有兩間報價很接

原帖由 TINGMUM 於 14-09-20 發表
多謝晒大家建議同介紹,而家有兩間報價很接近,加埋piano大概2萬鬆D,亞女好開心我會ship piano走。年幾前 ...
Hi, 請問你最後用邊間公司呀?

大宅

those items such as clothing n items which are not fragile can ship by sea freight from HK. All you need to do is pack them into carton boxes. Pretty cheap n takes less than 1.5 months for the delivery

男爵府

引用:those items such as clothing n items wh

原帖由 manman1018 於 14-10-16 發表

those items such as clothing n items which are not ...
如果比較多瓷器擺設等易碎物品,應該點運比較好?

Lower_Primary  用舊抹枱布包住,講笑  發表於 14-10-17 11:53

男爵府

回覆:運一部鋼琴由hk to melbourne要Hk$2萬幾

Lower_Primary 用舊抹枱布包住,講笑 發表於 2014-10-17 11:53:37

咦,我廚房好多崗瓦,老古董,唔知應該點運至安全呀………

大宅

回覆 抹枱阿姐 的帖子

我有幾件貴價花瓶,對方包得好求其!早知寕願自己包好過!

男爵府

引用:回覆 抹枱阿姐 的帖子我有幾件貴價花瓶,對

原帖由 TINGMUM 於 14-10-21 發表

回覆 抹枱阿姐 的帖子
我成個廚房d瓷器過兩萬銀,好辛苦儲返黎

首頁

尾頁

跳至