使用意見

跳至

首頁
12345...12

尾頁

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

恭喜恭喜!:mrgreen:
原文章由 小仙女Mummy 於 08-7-16 11:51 發表
THANKS SO SO SO SO MUCH 小草,終于改到啦..

別墅

原文章由 <i>小草</i> 於 1/29/08 01:19 AM 發表
如果遇上提交成功但頭像沒有改的情況,有可能只是電腦cookie暫時還記錄了舊資料,可以不用理會繼續瀏覽,稍後再看看有沒有轉新的,或按「F5」重新整理

我等左好耐,sing-in 又sing-out,再按埋f5啦,都無變。。。甘點啊?

別墅

原文章由 <i>小草</i> 於 1/29/08 01:19 AM 發表
如果遇上提交成功但頭像沒有改的情況,有可能只是電腦cookie暫時還記錄了舊資料,可以不用理會繼續瀏覽,稍後再看看有沒有轉新的,或按「F5」重新整理

我等左好耐,sing-in 又sing-out,再按埋f5啦,都無變。。。甘點啊?

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你改完有無顯示成功呀﹖如果有,但過左好耐(may be一兩日)都無轉,咁我都唔係好清楚,你試下換第二幅圖試下~
原文章由 三月媽咪 於 08-7-26 03:35 發表

別墅

原文章由 <i>小草</i> 於 7/25/08 09:19 PM 發表
你改完有無顯示成功呀﹖如果有,但過左好耐(may be一兩日)都無轉,咁我都唔係好清楚,你試下換第二幅圖試下~

有啊,有顯示成功,我都有試過用其他相,一樣唔得啊,靜係size有變,但係張相就無。試過用本身bk入面既頭像就得。

複式洋房

我成日整完都回覆返我,"您設置的頭像類型無效,請返回修" Pls Help!!!

版主

首先,你個大頭相係咪跟規定﹕140 x 14020kb
如果跟足晒都唔得,試下改圖片格式,你個圖係咪jpg檔﹖如果係,試下改為gif檔試試~
原文章由 PatsyChiang 於 08-8-2 19:53 發表
我成日整完都回覆返我,"您設置的頭像類型無效,請返回修" Pls Help!!!

複式洋房

testing!!!

複式洋房

原文章由 小草 於 08-8-2 22:48 發表
首先,你個大頭相係咪跟規定﹕140 x 140、20kb 內
如果跟足晒都唔得,試下改圖片格式,你個圖係咪jpg檔﹖如果係,試下改為gif檔試試~

i can make it la....thanks 小草!!!

男爵府

醒目開學勳章

~~test~~~~

別墅

我整來整去都整唔到張相去到20KB, 已經縮到好細~

版主

你比個圖我試下整唔整到~

你可以直接post喺內容,唔識既就email比我~
[email protected]
原文章由 芒芝芝 於 08-9-9 17:48 發表
我整來整去都整唔到張相去到20KB, 已經縮到好細~

別墅

原文章由 小草 於 08-9-10 11:51 發表
你比個圖我試下整唔整到~

你可以直接post喺內容,唔識既就email比我~
[email protected]

我唔識POST係內容, 我E-MAIL左比你..thx

版主

←跟你原來張相縮細

←我剪裁過

你鍾意用邊張相就用滑鼠喺相片上 right click,先save落自己電腦,然後跟我第一頁既指示upload大頭相
原文章由 芒芝芝 於 08-9-10 14:10 發表
我唔識POST係內容, 我E-MAIL左比你..thx

別墅

原文章由 小草 於 08-9-10 15:47 發表
http://hk.geocities.com/ps14202002/DSC02360a.jpg ←跟你原來張相縮細

http://hk.geocities.com/ps14202002/DSC02360c.gif←我剪裁過

你鍾意用邊張相就用滑鼠喺相片上 right click,先save落自己電腦,然後跟我第一 ...

整到啦~真係唔該哂你呀~
但係點解我整極都唔得既呢, 真係奇怪

版主

功多藝熟,玩玩下就得架喇
原文章由 芒芝芝 於 08-9-10 16:45 發表
整到啦~真係唔該哂你呀~
但係點解我整極都唔得既呢, 真係奇怪

大宅

小草,

唔知點解張大頭相post咗之後,唔係好清?可唔可以幫到我呢?

版主

係唔係調整過size之後變唔清﹖你將原本清楚果張post出黎睇睇~
原文章由 銨bb 於 08-9-26 10:43 發表
小草,

唔知點解張大頭相post咗之後,唔係好清?可唔可以幫到我呢?

[ 本文章最後由 小草 於 08-9-26 15:15 編輯 ]

大宅

點解我換唔到大頭相既??
我換完相禁左'提交'佢就話我,
[您沒有填寫必填項目,請返回修改。]

版主

e-mail 下面個「回覆顯示」揀左未﹖先揀左「舊的在前」或「新的在前」再換頭像~
原文章由 lpycyw 於 08-9-26 15:02 發表
點解我換唔到大頭相既??
我換完相禁左'提交'佢就話我,
[您沒有填寫必填項目,請返回修改。]

首頁
12345...12

尾頁

跳至