婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆:bb 發高燒,男家嬲我卑bb 入醫院

佢地都白痴,高燒太耐唔退會抽筋架,果刻好似徘徊生死之間,我囝高燒40°call白車入院,抽搐、神智不清、昏迷,呢d全部發高燒之後嘅反應,阿囝住7天医院,又要吊鹽水,我同家姐輪流通宵陪阿囝,bb同大人都唔會好過,如果您在埸必定會死去活來,所以您一定要堅持

男爵府

佢地兩母子係咪細個燒壞腦搞到而家傻傻地呀?

mamacy  我都想咁講  發表於 14-9-16 17:28

大宅

你問返c6, 99有咩理據認定係小朋友出牙發燒
依家HIGH FEVER都咁忞塞....

複式洋房

同我c6一樣,信D三姑六婆都吾信醫生,真系好核人憎,樓主!吾使理佢,好好照顧bb同自己身體

伯爵府

Marie_Pig 發表於 14-9-16 14:30
你老公係咪俾你99整到燒壞左個腦?
我個仔呢幾日都發燒,有日真係上到41度
嚇到我死
41度真系嚇死我仔昨晚39度,已經覺得距成個身好似火爐仔甘
我成晚都無點訓。

樓主你完全唔洗理你老公同奶奶
政府醫院都叫你入院,肯定有問題先會甘做
無問題距一定叫你返屋企

大宅

BK Milk勳章

你c6連醫生都唔信 應該以bb既健康為大前提先岩

大宅

你99同c6真係無常識,如果燒2日都唔退燒可大可小,一定要check 清楚原因,入院比d專業人士睇住會好d, 你現在唔好咁嬲住,首先照顧好bb,唔好理佢哋講咩。支持樓主,加油呀

水晶宮

今早睇完你既post,一直都好唔安心,亦好唔開心.
點解有咁無知既C6?
(99無知,我預左架啦,所以無咩感覺)
無知都算啦,仲要咁堅持,對個老婆呼呼喝喝!
我係你會點?
我一定唔會係你!
因為一開始,我已經會剷爆C6,
佢再出聲,我就趕佢走或自己搬走.

好多野我都好包容,可以讓步的都讓步,
唯獨是有關BB安全、健康的事,我會企得硬過古天樂塊面,同埋陳薇個胸.

mamacy  古天樂塊面   發表於 14-9-16 17:29

伯爵府

你老公癡線
慢慢來, 吾洗急, 但最緊要快.

子爵府

引用:今早睇完你既post,一直都好唔安心,亦好唔開

原帖由 方方媽媽 於 14-09-16 發表
今早睇完你既post,一直都好唔安心,亦好唔開心.
點解有咁無知既C6?
(99無知,我預左架啦,所以無咩感覺)
無錯,我都一定唔會係樓主,阿b高燒唔退入院,邊個阻我我已經剷佢地上天花,唔會比人鬧到隻狗都唔反擊

大宅

塞肛都退唔到一定有問題,這是常識,無常識就睇下育兒書啦

禁止訪問

引用:回覆 yl88 的帖子你系米會幫助樓主離婚後所

大宅

我bb出院要照黃我都比6299怪責,每當有事老公都唔為自己出聲真系好心淡
BK媽媽都好好,幫我好多
岩岩開始單親,又要返工又要湊女,但見女女健康就幾辛苦都得

大宅

short short 地 唔係醫生 憑咩話無事
一年醫科都無讀過 斷証會好過個註冊醫生?!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

叫你老公一齊o係醫院, 等醫生巡房講bb情形佢知
如果佢仲話要出院, d 醫生會當場話返你老公
等醫生自己同佢講, 如果你老公駁咀仲好, d 醫生語氣會仲惡
仲有記得提埋你老公話出牙發燒窩, 佢地肯定會噴到你老公一瞼屁
出牙同發燒係無直接關係架

Gomme  Agree  發表於 14-9-25 11:29

公爵府

樓主BB宜家點呀?退燒未?醫生有無話咩事呀?你實係好擔心啦!搞掂咗BB先,唔好理個老公同99啦,佢地再嘈直接叫佢地搵醫生或買本育嬰書睇下!BB燒咁耐唔退實係有炎症,唔快d對症下藥容咩易有併發症架,你做得好呀,支持你!

子爵府

俾我一定串串話 唔該攞個醫生牌出來先同我講乜講物 專科兒科喎
你冇嘅唔該讀多幾年先喎

大宅

我個囡38度已經嚇到我死死吓,樓主唔好讓步啊。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

唔駛理佢哋,做應該做既事,照顧好BB先...

首頁
12345...8

尾頁

跳至