婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我99 有次帶左D 親戚去睇我屋企呀, 我同C6都唔係HK 喎... 唉, 而架仲衰, 我爸, 細佬, 99家, 同一個好好既FRIEND 都有我家KEY, 真係可能有一日返去以為入左人地家.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

之前就試過,多數係62tim.
佢成日等我同老公番左工佢就走黎la.
黎完後我緊有野聽.
幾次後我就大發脾氣就鬧老公,叫佢唔好成日走去我家,我唔鐘意無人既時候有人係我屋企,而且又唔係幫我整野,上黎係到指指點點咁,我唔鐘意.
之後哈哈佢地唔夠膽自己走黎

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 emilyemily 於 31/1/08 01:58 發表
我99 有次帶左D 親戚去睇我屋企呀, 我同C6都唔係HK 喎... 唉, 而架仲衰, 我爸, 細佬, 99家, 同一個好好既FRIEND 都有我家KEY, 真係可能有一日返去以為入左人地家. ...

下......我係你我換鎖la.
佢地問起話個鎖壞.
但之後就唔好比人la

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 arcaar 於 08-1-30 07:42 PM 發表
我個99又係..鐘意上黎就上黎..有次,我仲未生呀b果陣~佢打黎話o係我家門口叫我開門~佢係有key既~要我立即返屋企tim~
成日都係咁..上黎唔打個電話比我先~出左街要立即返屋企見佢~ ...

佢有key點解仲要你即刻仆返去?
如果落街買野or食野就話返上去啫,咁如果係約左朋友飲茶去街咁點?
睬佢都有味呀!我會叫佢"我冇咁快返喎,你等下先啦,等唔到就返歸啦!"
佢當自己係太后呀家陣?要即刻返去見佢!痴痴地:;pppp:

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我奶奶鐘意自己彈上嚟,佢話要突擊個工人喎﹗點知有次摸門釘,之後就係啲親戚面前講說話我聽,又話阿b唔係度唔出聲﹗
一係上到嚟就係度挑呢樣挑果樣,又係我老公面前打小報告,又夾硬用水整甩我個女啲頭泥,攪到佢個頭紅咗2日﹗ 真係火都嚟埋﹗

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 stepchk 於 08-1-31 12:22 發表
我奶奶鐘意自己彈上嚟,佢話要突擊個工人喎﹗點知有次摸門釘,之後就係啲親戚面前講說話我聽,又話阿b唔係度唔出聲﹗
一係上到嚟就係度挑呢樣挑果樣,又係我老公面前打小報告,又夾硬用水整甩我個女啲頭泥,攪到佢個頭紅咗2日﹗: ...

嘩!! 夾硬整bb好痛架, 醫院d姑娘都話由得d頭泥自己甩啦, 又唔係污糟嘢, 死皮個類嘢之嘛, 一陣無情力整親個b就大鑊喇!!!!!

大宅

以前我奶奶放假出嚟前一晚都會打比我,吹下水問下我有無咩要買(佢住老新,我住大馬)?但而家佢出親嚟都無話聲我知(可能佢覺得無需要卦 ),o係叔仔果邊過完夜第二朝就殺過嚟,雖則對我影響唔大,但比我知你出左嚟有個準備都好丫 !

男爵府

會, 仲成日. 佢唔單止來, 仲會"巢"我d野,睇下佢買俾佢個孫同個仔d野我地有冇用/食. 試過佢買左份三文治放係雪櫃(無講低俾我工人知),第二日落來見到份三文治仲係到, 就鬧我工人唔俾先生食, 仲話係咪太太叫佢唔好俾; 試過我阿媽同保母同我阿仔沖完涼著好衫(每日阿仔衫係我安排), 佢來到同阿仔除晒換晒佢買既衫; 試過我唔係屋企佢就抱走我個仔(完全無話我知, 電話都無個); 我交低工人點做野, 佢見到/知道就一定話唔arm,佢要工人跟佢套方式做(但完全唔會知會我, 剩係叫工人跟佢做, 唔洗跟我交帶做). 我唔係話唔接受佢意見, 但點解佢亦唔需要尊重屋企係我, 頭幾個工人就係因為咁, 整整吓完全當我無到.

真係好嬲, 係咪奶奶就係大晒, 新抱連係自己屋企安排屋企, 自己工人,仔女事既權利都冇????

男爵府

唔會, 佢懶過dog,

不嬲來我家, 要我c6專登揸車去接佢, 一來一回2個鍾, 佢真係好意思, 又唔係無腳 .........頂 ......不知所謂

仲話, 唔會幫手湊bb (如果生左) .... 因為2 個屋企太遠wor, 你見過呢人未 :evil:

男爵府

99無所匙就會打比我話上嚟,不過我次次唔係話瞓緊覺,就話要出去,之後都無啦!!!
跟住我坐月時,佢有所匙就鐘意幾時嚟就幾時嚟,滿月時未問佢無啦啦上嚟做咩?點知佢唔答我,好似鐘意點就點喎 ,過咗兩日我即時問佢拿返所匙,到依傢都唔敢上嚟!!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉.........如果我都可以喺6299手上攞番條key咁就好喇....:( :( :(

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 hinhofion 於 08-1-30 16:10 發表
我99唔會主動上我家,佢知我唔鍾意

一定5會自已上來.因為佢住上水, 我住將軍澳.

別墅

初初生完阿b坐月期間,就成日都話係附近,我準備上黎睇孫。成日上黎,我都有朋友探我架麻,佢一向度,都無人可以埋都我個仔身,咁人地黎做咩,又上黎搞亂晒我湊仔d方法,差d攪到我產後抑鬱,好彩個天對我不薄,點知佢無啦啦同62兩個勁咳,唔敢上黎怕傳染個孫,我就向幾個星期裡面,調教好,我個仔可以自己訓,唔使"陰",自己訓向床仔就會訓著,唔使人成日抱,訓向床仔同佢玩。跟住佢後來好番,又再上過黎時,個孫嘅習慣已成定局,佢無得亂黎。

但都我返咗工之後,頭個幾次都有打畀我,話我知佢會上去我屋企,後來可能佢見怕阻住我做嘢,就無通知我就去上去,我有工人,所以無鎖匙,都無有怕,我返到屋企,畀發現佢黎過又買咗d又甜又無人鍾意食嘅蛋糕上黎,連我工人都唔食,叫過上黎唔使6買嘢,佢就係都要,攪到好浪費要掉晒佢,佢自己又會食佢買上黎d蛋糕。我問我工人,係咪99上過黎,我工人知我唔多高興,所以次次佢上過黎,佢都會話返畀我知。

一向我6299都成日覺得我地一定無節目,無講實會黎飲茶,失驚無神話黎就黎,其實我地好多節目,我6299好縱我個仔,又鍾意亂咁畀嘢佢食,所以我盡量都要在場,阻止佢地嘅行為。有次仲離譜,我咁o岩o個個星期六我約咗我媽咪吃lunch,返屋企之後,見到屋企無晒人,其實我估到係6299帶咗我個仔出街,但佢就無通知我,我就發瀾渣打畀我老公,我知個仔去咗邊,本來我老公想息事寧人,話99打過畀佢,但係佢聽唔到電話,(同埋個c6都維護過佢阿媽,話佢次次上黎都有打過畀個c6,點知畀我"莊"過佢,畀我知道個c6跟本唔知佢阿媽上黎),咁我咪話,搵唔到c6,奶奶有我電話,咁仲咩唔打畀我呀!我個c6見斷正,係佢6299唔o岩,就打電話鬧我99,話家嫂唔見咗個仔,我99啦啦聲,打番黎話"無,我地打算遊埋車河就會返黎架啦,我就話你帶咗佢去街呀,我又唔知,返到黎唔見咗bb,都唔知工人帶bb去咗邊,仲要又埋車河先返?!"我99聽到我d語氣不太好,就話62話想同bb遊車河,咁我就話唔好去咁耐,啦啦聲要返黎!跟住好快就返來,咁o岩我又講緊個重要電話向房度,無出去招呼佢地,放低bb,就啦啦聲走啦,聲都唔敢聲,之後就醒咗,咩都問過我先。你話佢地係咪攞黎衰!:;pppp:

大宅

原文章由 sunba_mama 於 08-2-1 11:07 發表
初初生完阿b坐月期間,就成日都話係附近,我準備上黎睇孫。成日上黎,我都有朋友探我架麻,佢一向度,都無人可以埋都我個仔身,咁人地黎做咩,又上黎搞亂晒我湊仔d方法,差d攪到我產後抑鬱,好彩個天對我不薄,點知佢無啦啦同62兩個勁咳, ...

唉....咁似我99既. 成日一定要帶野食上來探bb. 自己成日買野食, 食唔晒就拿來比c6食. 話唔可以浪費食物喎, 唔買咪唔浪費咯...唉..遲下bb大個又話比bb食架啦. c6有時都話唔要, 99就擺多幾日係都要拿上來. 但d食物都已開始發臭

同我99一樣, 叫佢先打電話後上來. 又唔打. 就咁"貢"上來, 我為此同c6鬧交. 仲比我知99有時有打, 但好多時都無打. 連c6都唔知, 我有幾次要係工人口中先知原來99有來, 姑奶有來, 姑奶仔女有來, 有次99仲帶埋個百厭星(佢朋友個仔)上來, 我真係 火都來! 一d都唔尊重我, 好在我工人好"精" 一定會自動向我報告

而家bb仲細, 我c6有日爆嚮口話: 佢同99講左第時唔准帶bb去邊到, 要去邊到邊到. 完全無問過我! 我幾時話99可以唔問我周圍帶bb去街架 我都怕第時, 我會唔見左個bb, 因99實會私自帶走bb去見佢d無文化既親朋! c6又唔幫我, 根本孤軍作戰:(

大宅

我99咪又係當正我工人係佢工人添, 來到叫個工人唔洗通知我地, 我個工人又聽佢講, 又問工人關於我同c6的野, 結果番到去工人當然比我"剷"啦, 我話以後有任何人來到, 都要話我知, 無論人地點講, 還有太太和先生的事, 問你, 你都唔可以講。

原文章由 sisilui 於 08-1-31 16:57 發表
會, 仲成日. 佢唔單止來, 仲會"巢"我d野,睇下佢買俾佢個孫同個仔d野我地有冇用/食. 試過佢買左份三文治放係雪櫃(無講低俾我工人知),第二日落來見到份三文治仲係到, 就鬧我工人唔俾先生食, 仲話係咪太太叫佢唔好俾; ...
神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信祂的,不至滅亡,反得永生。(約3:16)

大宅

會. 沒有預早通知. 如我們不在家, 只有工人和我女兒在家, 佢地一打電話來我家同我女兒說現在乘車去我家. 另到我的仔女上課時間緊迫了, 好難安排.

禁止訪問

大宅

原文章由 emilyemily 於 08-1-31 01:58 發表
我99 有次帶左D 親戚去睇我屋企呀, 我同C6都唔係HK 喎... 唉, 而架仲衰, 我爸, 細佬, 99家, 同一個好好既FRIEND 都有我家KEY, 真係可能有一日返去以為入左人地家. ...

打死我都唔會俾鎖匙6299keep
大小通吃
只要係入得口既都鐘意食

大宅

係咪大部份99都係咁? 之前我99都係咁. 唔打電話就上黎. 之後c6教育完佢之後就去到樓下先打黎. 其實佢黎都冇問題, 最怕就係响b豬要瞓都唔走. 所以如果b豬準備瞓或者瞓緊, 我都會老實咁叫佢下次請早. 好彩c6都唔介意我咁做. 如果唔係肯定有交鬧.:;pppp:

原文章由 大眼肥妹 於 08-2-1 15:13 發表
我奶奶都試過咁,果次又係咁岩我地番晒去阿媽度(如果冇記錯唔知幫邊個做生日),點知我奶奶摸門釘,之後佢打比我老公問我地係咪唔起屋企(或者佢以為我地唔開門比佢),我老公咪叫佢以後上黎前打左電話先好上lor. ...

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會,我住唐樓要行樓梯,奶奶腳痛唔可以行樓梯,所以奶奶上唔到黎
愛 我 就 別 傷 害 我

首頁

尾頁

跳至