夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

1)我嫁比你咁耐冇享過你一日福, 你要做我都要做, 你要受氣我都要受
2)細路仔你又唔理唔教, 將個重責交比我
3)你唔好特登曲解我嘅意思, 你知我意思唔係咁
4)你自己諗吓/搵人評吓理究竟邊個唔啱吖
5)夠胆就離婚, 你呢世唔駛旨意再見到對仔女。:mrgreen:

大宅

'你到底係咩人嚟架......'
'你去死......'
'你食蕉啦!'
'你再係咁我反面架....'
之後佢就會話'好呀!你反比我睇,亞仔有表演呀~~'
我係驅魔人媽媽

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

"你而家咩態度?"
"走開啦!"
"你鍾意點就點啦!"
"又係我錯囉!你冇錯既,乜都係你啱晒!"

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我: 死開啦. 死你又唔死 .

c6: 好囉喎你, 成日鬧人, 鬧慣晒, 我比你鬧架 .

我: 你梗係比我鬧, 唔通比你家姐鬧呀 .

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我多數會講:"我唔想同你鬧交!""是但啦!你話係就係!"然後由得佢自言自語直到佢自己收聲!
我要記得幸福......

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我:
咁即係點?
關你咩事喎?
成日都係咁架你?

老公: ..............................(唔出聲)

子爵府

我: 你係咪男人黎架 出句聲啦
老公: 亞女 亞仔 你媽咪發脾氣我地入房

男爵府

我多數係粒聲都唔出...而我老公就會不停咁問問問......
所以老公講得最多既就係:
- "妳可唔可以講比我知係咩事?"
- "妳唸住唔睬我幾耐?"
- "妳可唔可以出句聲?"
- "妳要我點先肯講比我知咩事?"
- "喂~ 唔好唔睬我啦..."

而我間唔中會講句"whatever~" - 無論佢講乜都好...

大宅

回覆 #1 Vca 的文章

好溫柔啫~~如果係對方唔啱,我哋都會好大火咁小對方!:tongue:
我係驅魔人媽媽

男爵府

原文章由 clc_ivy 於 31/1/2008 08:54 PM 發表
好溫柔啫~~如果係對方唔啱,我哋都會好大火咁小對方!:tongue:

就係因為老公咁溫柔+我又"更溫柔"地唔出聲......佢會漸漸由溫柔變為暴力 - 佢會打自己! 有次佢用皮帶扣打穿咗自己個頭~ 於是我出番聲 - 喊 :-( +睬番佢......

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Vca 於 08-1-31 09:51 PM 發表

就係因為老公咁溫柔+我又"更溫柔"地唔出聲......佢會漸漸由溫柔變為暴力 - 佢會打自己! 有次佢用皮帶扣打穿咗自己個頭~ 於是我出番聲 - 喊 :-( +睬番佢...... ...

我老公...一拳打穿左道房門....成隻手損晒....
到收唔到聲.......

大宅

我會問佢食唔食蕉.....跟住同佢講蕉就無啦....個女啱啱去完廁所....問佢啱唔啱胃口....

別墅

有次我老公話我自己作d野出黎嬲佢, 又唔理佢, 佢嬲到用手打爆張木檯 (佢平時好好皮氣). 跟住我話你客鬼呀, 好嬲咁..然後瞓覺, 第二日大家無事.

男爵府

乜台灣d門+香港d檯質地咁脆弱既...講笑~

別墅

我好少同老公嘈交, 因為我多數都吾出聲,初初果陣老公都會講d難聽說話(真係乜都up得出), 但每次我都忍佢, 因為我係幾忍得ge人, 同埋我份人吾中意嘈交, 後來有一次,老公又係咁, 我終於忍無可忍, 同佢嘈, 我鬧佢" 我忍你好耐啦! 我而家即刻走!" 我果時真係執野,著埋3, 一路咸, 我老公見我執野就一邊驚一邊又鬧(其實佢果刻好驚我真係走左去), 就係執哂d野起身想走時..............................
我老公即刻走埋黎, 攬實我吾比我走, 佢話
"走咩呀走..,夜麻麻...對吾住老婆", 我攬實老公係到咸, 同佢講, 你吾好咁對我, 我話一直以來你發皮氣對我講ge說話其實好傷害我, 你知吾知, 我吾出聲只係吾想同你嘈交, 我忍到我都會忍, 但其實我吾好受架.....
自從果次之後, 老公就再冇發過皮氣, 或再語言上傷害我啦, 因為佢明白完來佢一直以來那些說話係咁hurt我, 佢覺得自己好錯

複式洋房

你真係不知所謂
我忍你好耐喇o下:tongue:

男爵府

中哂, 我同佢都會咁講
雖然知道呢句會令火勢上升一百萬倍 但係真係忍唔到

原文章由 一杯紅酒 於 08-1-30 22:22 發表
5) 你鍾意點就點啦!

大宅

我唔想同你講野呀!!
係~~ 你話係咪係lor..
我鍾意呀.. 你理得我jet??!!
喵~~~~

子爵府

畀面勳章

1.你唔好去死!
2.傻架你!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

1.你理得我姐...
2.我好憎你啊
3.唔講la 唔想同你嘈...你話唔嘈唔唔嘈架la....咁你想點啊.....傾埋先好訓
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

首頁

尾頁

跳至