夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋晚12點幾系床cum晒被睇電視諗住瞓, 我突然間好肚餓, 本來諗住食幾塊餅, 點知老公問想唔想食酸辣牛丸米, 嘩... 口水都流埋, 梗係好啦, 佢即刻起身煮比我食, 當我享受緊好味牛丸米之際, 阿仔岩岩黎搵我地, 見我食緊野, 又話肚餓, 又想食, 咁我老公又起身煮過一碗比個寶貝仔, 我一路食一路諗, 老公真係好錫我地, 天寒地涷都肯起身煮野比我地食, 仲洗埋d野呀... 多謝你, 老公.... 我地都好錫你架!!!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 questioning 於 08-1-31 12:29 發表
尋晚12點幾系床cum晒被睇電視諗住瞓, 我突然間好肚餓, 本來諗住食幾塊餅, 點知老公問想唔想食酸辣牛丸米, 嘩... 口水都流埋, 梗係好啦, 佢即刻起身煮比我食, 當我享受緊好味牛丸米之際, 阿仔岩岩黎搵我地, 見我食緊 ...

我屋企都有個人會咁做架 ......, 不過唔係c6 :;pppp: , 係我地個印印姐姐 .

c6以前都會咁做, 而家懶過條蛇呀 .

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

...真係好..係屋企係我老公叫我煮宵夜呢:;pppp:

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我有個朋友,佢大肚嗰時有一晚訓到半夜三更突然想食m記既芝士漢堡,佢拍醒個老公同佢講好想食叫佢出去買,佢老公真係去買~
間m記仲要唔喺屋企樓下附近,要騎五分鐘電單車先去到~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我老公都淨係會叫我去煮消夜,咁耐以黎佢都只係煮過幾次俾我食~
不過佢一日返工返十二粒鐘實在攰到傻左,我都唔忍心叫佢煮俾我食~
要個衰佬主動煮俾我食就更加唔會!:tongue:

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 晞玥 於 08-1-31 13:15 發表
我有個朋友,佢大肚嗰時有一晚訓到半夜三更突然想食m記既芝士漢堡,佢拍醒個老公同佢講好想食叫佢出去買,佢老公真係去買~
間m記仲要唔喺屋企樓下附近,要騎五分鐘電單車先去到~ ...

好任性的大肚婆.

珍珠宮

原文章由 RAA 於 08-1-31 01:38 PM 發表

好任性的大肚婆.

其實我係想講,佢老公對佢好好,好錫佢~

大宅

我試過星期六半夜想食糖水, 老公都會即刻去買比我

禁止訪問

大宅

原文章由 晞玥 於 08-1-31 13:31 發表
我老公都淨係會叫我去煮消夜,咁耐以黎佢都只係煮過幾次俾我食~
不過佢一日返工返十二粒鐘實在攰到傻左,我都唔忍心叫佢煮俾我食~
要個衰佬主動煮俾我食就更加唔會!:tongue: ...

我果時大肚都係咁架喎, 突然間好想食某d野, 老公就會去買比我食, 呢d唔係叫任性, 真係愛既表現... 老公錫老婆天公地道, 尤其是大肚真係好辛苦, 希望個個老公都咁錫老婆就好喇....

珍珠宮

原文章由 questioning 於 08-1-31 01:52 PM 發表

我果時大肚都係咁架喎, 突然間好想食某d野, 老公就會去買比我食, 呢d唔係叫任性, 真係愛既表現... 老公錫老婆天公地道, 尤其是大肚真係好辛苦, 希望個個老公都咁錫老婆就好喇.... ...

我同你諗法一樣~:D

水晶宮

嘩!酸辣牛丸米.............我老公淨係識煮公仔麵,仲係放入微波爐 "叮" 果種
天空之城, 快樂之地

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我老公昨晚打來比我問我食唔食芝麻胡 , 我以為佢去反part-time, 點知佢無反, 仲買糖水反來比我食~~
[img][/img][img align=left

大宅

噙晚我都有煮宵夜比老公, 平時就佢煮比我食多

男爵府

真係幸福啦,我就從未試過叫老公煮給我食,好似好不太好。咁夜,我自己都不好意思叫。

大宅

原文章由 kt2007 於 08-1-31 16:06 發表
真係幸福啦,我就從未試過叫老公煮給我食,好似好不太好。咁夜,我自己都不好意思叫。

唔係我叫佢煮架, 係佢自己話要煮比我食, 佢肯煮我一地比面食啦...:;pppp:

複式洋房

so sweet!
真係羨慕c人呀!

原文章由 questioning 於 08-1-31 12:29 發表
尋晚12點幾系床cum晒被睇電視諗住瞓, 我突然間好肚餓, 本來諗住食幾塊餅, 點知老公問想唔想食酸辣牛丸米, 嘩... 口水都流埋, 梗係好啦, 佢即刻起身煮比我食, 當我享受緊好味牛丸米之際, 阿仔岩岩黎搵我地, 見我食緊 ...

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 晞玥 於 08-1-31 13:15 發表
間m記仲要唔喺屋企樓下附近,要騎五分鐘電單車先去到~ ...

咁似我老公.既
我大肚.半夜話想食乾炒牛河....佢即刻換衫落街買....
都係要行成個字先出到大街買返黎比我食架
到依家.....我話肚餓..想食野...佢都會話:食咩呀....我去買啦
但我話唔洗啦...費事你專登落街啦:loveliness::loveliness::loveliness::loveliness:
好似依家咁...就更加唔洗佢去啦

[ 本文章最後由 yinmelody 於 08-1-31 18:48 編輯 ]

男爵府

原文章由 晞玥 於 31/1/2008 01:15 PM 發表

死嘞~ 我又未大肚...但我一想食叉燒或者牛腩飯時,老公一定會去買比我! 但揸車去要成15分鐘,泊得車來買埋野...一來一回最快都要45分鐘先返到屋企......我多數係半夜三更先想食既~ 所以motorway 冇咁多車,如果唔係唔止45分鐘......咁我係咪仲任性呢????

我老公又唔食宵夜既,所以我冇煮過比佢食~
食宵夜果個係我! 如果唔係叉燒or牛腩飯既話...
公仔面都係老公煮比我既~~~~:loveliness:

大宅

你就好啦,我肚餓,佢會話"做咩你剛才唔食呀"
佢肚餓,就會叫嘈晒"好肚餓呀,好慘呀,餓死人"
總之叫到我煮為止.
仲要食完晒,連湯都飲埋後,才問我"老婆,你唔食呀!"

首頁

尾頁

跳至