夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 questioning 於 08-1-31 16:25 發表

唔係我叫佢煮架, 係佢自己話要煮比我食, 佢肯煮我一地比面食啦...:;pppp:

c6sweet sweet dsweet~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Vca 於 08-1-31 06:58 PM 發表

死嘞~ 我又未大肚...但我一想食叉燒或者牛腩飯時,老公一定會去買比我! 但揸車去要成15分鐘,泊得車來買埋野...一來一回最快都要45分鐘先返到屋企......我多數係半夜三更先想食既~ 所以motorway 冇咁多車,如果唔係唔 ...

半夜三更想食叉燒or牛腩飯?仲有得買既咩?

男爵府

原文章由 晞玥 於 31/1/2008 08:02 PM 發表

半夜三更想食叉燒or牛腩飯?仲有得買既咩?

有! 依度"真正"比中國人去既中國餐館多數開到清晨5、6點架!

因為依度大部份中國人都係開鬼佬餐館,佢地收工都成半夜11點12點幾...唔通仲要自己煮咩?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Vca 於 08-1-31 08:38 PM 發表

有! 依度"真正"比中國人去既中國餐館多數開到清晨5、6點架!

因為依度大部份中國人都係開鬼佬餐館,佢地收工都成半夜11點12點幾...唔通仲要自己煮咩? ...

唔怪得你半夜三更都仲可以食到啦~
喺台灣,半夜三更要食消夜得m記咋.....

子爵府

唉~我c6彩我都傻....

男爵府

原文章由 晞玥 於 31/1/2008 09:06 PM 發表

士林唔係收好夜既咩?
再唔係咪去"e書漫"囉~

你就好啦~~~~
我好想食蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯呀!!!!!!!

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 09:14 PM 發表

士林唔係收好夜既咩?
再唔係咪去"e書漫"囉~

你就好啦~~~~
我好想食蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯呀!!!!!!!

士林11點就全部收晒架喇~更何況我唔係住台北.....

我覺得你好d喎~半夜三更仲有叉燒or牛腩飯食
我唔想食嗰d野呀!食到厭~

大宅

u all are so lucky to have such a sweet hubby..

we don;t have the habit to eat 宵夜
but remembered when I was 2-3 months pregnant, there was a night (about 11pm) and I was very hungry...then I told my hubby that I am hungry hoping that he will get me some food (not for me but at least for his child) then he said its cold wor and there no biscuit in the kitchen..

I am hoping that he will cook me sth like noodle or even a boil egg.. he went to kitchen and come back with a banana:tongue: :tongue: he said there nothing left in the kitchen (the fact is he doesn;t want to search for it or cook anything)

so I had a banana that night before I go to bed he then quickly fall asleep worry taht I might have other request

原文章由 rilak 於 08-1-31 15:27 發表
噙晚我都有煮宵夜比老公, 平時就佢煮比我食多

男爵府

原文章由 pigpig78 於 31/1/2008 09:21 PM 發表
u all are so lucky to have such a sweet hubby..

we don;t have the habit to eat 宵夜
but remembered when I was 2-3 months pregnant, there was a night (about 11pm) and I was very hungry...then I told m ...

唔好意思~ sorry~ 我知唔應該笑...但係我睇到依度真係忍唔住笑出聲... banana?

男爵府

原文章由 晞玥 於 31/1/2008 09:20 PM 發表

士林11點就全部收晒架喇~更何況我唔係住台北.....

我覺得你好d喎~半夜三更仲有叉燒or牛腩飯食
我唔想食嗰d野呀!食到厭~

其實依度d叉燒+牛腩飯係好好味既(咪來來去去得依幾樣囉)
唉~ 但我想食蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯呢~~~

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 晞玥 於 08-1-31 21:06 發表

咁睇黎都係我地香港幸福,
我地邊個想食宵夜,打個電話就有人送到上門,
唔洗煮、唔洗落街,開24小時架,
莫講話叉燒飯、牛腩飯,
粥粉麵飯樣樣都有!

民房

有時都會煮個面或批哋生果,但多數都係同個女食。老婆多數話刷咗牙唔食。好冇引!

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 09:31 PM 發表

其實依度d叉燒+牛腩飯係好好味既(咪來來去去得依幾樣囉)
唉~ 但我想食蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯呢~~~

你咁想食,黎緊去旅行同老公過黎台灣啦~

洋房

原文章由 milkbear23 於 08-1-31 15:24 發表
我老公昨晚打來比我問我食唔食芝麻胡 , 我以為佢去反part-time, 點知佢無反, 仲買糖水反來比我食~~

妳老公對妳真係好好 , 最緊要係幾時都卦著個老婆 !我老公都OK啦,成日印傭姐姐放假佢都會煮飯嘅!但係覺得佢卦著D仔女多過我 !

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 questioning 於 31/1/08 13:52 發表

,

我果時大肚都係咁架喎, 突然間好想食某d野, 老公就會去買比我食, 呢d唔係叫任性, 真係愛既表現... 老公錫老婆天公地道, 尤其是大肚真係好辛苦, 希望個個老公都咁錫老婆就好喇.... ...

好幸福呀.
我大肚時試過一次,好早ja12點幾,c6打緊機,我同佢講我肚餓
點知佢同我講早d瞓就唔餓la
嗰刻嬲到我死
之後一次仲係大緊肚,c6見我未瞓(當時我只係對眼未合埋,但瞓左)佢拍我叫我煮野比佢食
我煮完大發脾氣鬧佢好叫個大肚婆半夜2點幾起身煮野比你食,過份.

男爵府

原文章由 晞玥 於 31/1/2008 10:20 PM 發表

你咁想食,黎緊去旅行同老公過黎台灣啦~

我前年同舊年都有去台灣~
但我係而家 - right this moment 想食!!!!

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 10:47 PM 發表

我前年同舊年都有去台灣~
但我係而家 - right this moment 想食!!!!

幫你唔到.....
最多我有錢既話移民黎英國,開間台式餐廳俾你日日黎食

大宅

佗住個女時, 佢都會去買宵夜俾我食嘅....家吓....自己就有得食.....(食自己啦)

男爵府

原文章由 晞玥 於 31/1/2008 11:00 PM 發表

幫你唔到.....
最多我有錢既話移民黎英國,開間台式餐廳俾你日日黎食

~ 妳唔好話喎~ 我依度真係有間台式餐廳架! 仲係正宗果隻喎~ 有珍珠奶茶飲架~ 妳唔提起我都唔記得話你知tim! 睇個款應該係個鬼佬娶咗個台灣女人,生咗兩個唔係好靚既混血女 小本家庭生意...d小籠包即叫即包架,又有牛肉面呀台式炸雞飯呀~ 正! 係冇蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯...依d咁既cheap 野囉...

[ 本文章最後由 Vca 於 08-2-1 22:45 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 11:16 PM 發表

~ 妳唔好話喎~ 我依度真係有間台式餐廳架! 仲係正宗果隻喎~ 有珍珠奶茶飲架~ 妳唔提起我都唔記得話你知tim! 睇個款應該係個鬼佬娶咗個台灣女人,生咗兩個唔係好靚既混血女 小本家庭生意...d小籠包即叫即包架,又 ...

咁得啦~駛鬼成日都想過黎台灣食咩~
你講到好似好好食咁,食住佢嗰間d野頂下癮先啦~

首頁

尾頁

跳至