跳至

首頁

尾頁

大宅

好開心丫,我同阿B又順利過左一關了
尋日去醫生度照結構,好開心呢,一開始阿B就用個
PAT PAT 得住我同老公,好明顯話比我地知:我係囡囡黎架!^^哈哈!好興奮亦都好感動,原來陪左自己5個月既係小公主唷~個feel無辦法形容呀!跟住醫生同佢照哂基本既結構~話阿B囡好正常,無問題,仲好健康tim,體重359克(唔夠一磅),不過我就OVER個weight啦,比一般21w媽媽重左成3kg~唉...又係大食惹的禍,hehe^^不過為左阿b,我要keep下啦,真係好開心呀,唔知你地係唔係都差唔多照or已經照左呢!希望我地呢度個個媽媽都有一個健康既小B~:mrgreen:

[ 本文章最後由 忌廉妹 於 08-1-31 15:26 編輯 ]

洋房

原文章由 忌廉妹 於 08-1-31 15:15 發表
PAT PAT 得住我同老公,好明顯話比我地知:我係囡囡黎架!^^哈哈!好興奮亦都好感動,原來陪左自己5個月既係小公主唷~個feel ...

Congratulations 我聽日都去照啦,不過好擔心,希望無事啦!請問您照咗幾耐呀?

民房

我下星期一照,好驚好驚...:cry: :cry: 驚bb有問題.... 因為我無做oscar:cry:

PAT PAT 得住我同老公,好明顯話比我地知:我係囡囡黎架!^^哈哈!好興奮亦都好感動,原來陪左自己5個月既係小公主唷~個feel ...

大宅

原文章由 mamiwing 於 08-1-31 15:35 發表

Congratulations 我聽日都去照啦,不過好擔心,希望無事啦!請問您照咗幾耐呀?

多謝你^^唔洗擔心架,要保持輕鬆既心去先係架嘛^^你BB一定同我B囡一樣咁健康既~由照開始到照完,大約用左25mins左右啦~:mrgreen: ,開心d嘛^^阿b同你一樣開心架~嘻嘻!

大宅

原文章由 20080614 於 08-1-31 15:37 發表
我下星期一照,好驚好驚...:cry: :cry: 驚bb有問題.... 因為我無做oscar:cry:

唔驚唔驚~你~bb無問題既~我都有好多朋友無照oscar啦~阿b咪一樣咁正常~要保持輕鬆呀!

民房

謝謝你, 我現在放心了 ! :-P :-P :-P

[quote]原文章由 忌廉妹 於 08-1-31 15:54 發表

唔驚唔驚~你~bb無問題既~我都有好多朋友無照oscar啦~阿b咪一樣咁正常~要保持輕鬆呀! [/quot

大宅

好媽媽勳章

恭喜恭喜呀~~~
你位小公主身體健康係好一個好開心的消息呀
bb女係唔係大左好多呢???佢知道忌廉爸爸媽媽見到佢,有沒有好開心+斯文地係咁郁俾你睇呀???我以家就愈來愈喜歡睇到bb係度郁呀~
我bb仔以家5xxg,醫生話未夠600g。我以為佢今朝唔知係唔係凍過頭定點,竟然一早沒郁醒我,都唔點郁,嚇到我同老公 ......睇左醫生後,佢話bb仔坐左係度,腳仔向下,頭係係上面,加上佢好似唔係好醒咁,所以郁得好斯文(but醫生話佢其實係咁郁&轉,只係唔大力,都好活潑...),加上佢重細個,所以我feel唔到。but個衰仔,居然係我睇醫生途中一半先係咁郁番...唉...幸好佢沒事。
希望我地bb都健健康康咁繼續成長,我好期待佢出世呀~

禁止訪問

別墅

恭喜晒...
連我都好開心呀....
等埋2月4日報告比你知..
我都好心急呀..
希望阿b乖乖地啦...

大宅

知你地看得咁清楚, 真鄧你地高興. :D

我因為陀住twins, 所以每次照時, 都不能看得很清楚. 唔知係咪阿囡偏細, 一直都唔多見佢郁, 醫生話佢斯文, 但其實我都有小小擔心. :cry:

複式洋房

原文章由 meiyi 於 08-2-1 09:50 發表

恭喜晒...
連我都好開心呀....
我都好心急呀..
希望阿b乖乖地啦...

我都好心急呀!我仲要等多你一個禮拜。

大宅

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-31 17:20 發表

恭喜恭喜呀~~~
你位小公主身體健康係好一個好開心的消息呀
bb女係唔係大左好多呢???佢知道忌廉爸爸媽媽見到佢,有沒有好開心+斯文地係咁郁俾你睇呀???我以家就愈來愈喜歡睇到bb係度郁呀~
我bb仔以家5xxg,醫生話未夠600g。我以為佢今朝唔知係唔係凍過頭定點,竟然一早沒郁醒我,都唔點郁,嚇到我同老公 ......睇左醫生後,佢話bb仔坐左係度,腳仔向下,頭係係上面,加上佢好似唔係好醒咁,所以郁得好斯文(but醫生話佢其實係咁郁&轉,只係唔大力,都好活潑...),加上佢重細個,所以我feel唔到。but個衰仔,居然係我睇醫生途中一半先係咁郁番...唉...幸好佢沒事。
希望我地bb都健健康康咁繼續成長,我好期待佢出世呀

多謝你丫~我同老公都好開心呀,見到佢健健康康,係呀~佢真係大個左好多呀~哈哈!好興奮....哈哈~我前日一見到佢..佢就好似好開心咁狂郁,勁踢腳囉~不過就一d都唔斯文lu=.="仲粗魯過我,係度勁擘2隻腳(脾仔),怕人地唔知佢係女仔咁-.-比佢激屎~哇~你bb差唔多成600g啦?依家幾週呀?大我bb好多丫~我囡囡得359g,醫生話20w係咁上下~你依家係唔係已經feel到好明顯既胎動啦?我就仲未feel到呀,有時又唔知係唔係佢郁,我自己都唔係好敢肯定呀!你個b仔咁醒目既,嚇你地~衰衰呀!大個一定係叻仔黎~哈哈!我同你一樣都好期待佢出世呀^^!我地bb一定會健健康康咁成長既~:發:

大宅

原文章由 小吉梨 於 08-1-31 17:37 發表
我聽日照呀~~~ 好緊張呀~~~ 成個幾月無照過佢啦~ 唔知佢變成點呢??? 幾大呢?? 佢就應該大了, 我褲頭帶都鬆了好幾格啦~~

我未知仔定女呀~ 有少少心水, 聽日希望照到啦~~ 俾人問到我煩~ 佢地總係覺得 "搞錯呀, 咁耐都 ...

吉梨B,今日去左照啦wor,知道係吉梨囝定吉梨囡字呢?快d照完返黎報告下先啦^^

大宅

原文章由 meiyi 於 08-2-1 09:50 發表

恭喜晒...
連我都好開心呀....
我都好心急呀..
希望阿b乖乖地啦...

哈哈~多謝你丫~
我好心急睇你阿b呀!
記得要拎DVD同相,新年比我睇呀!^3^
我個B好Open呀,我諗你果個都同我一樣
架啦~嘻嘻!! 傻婆,記住唔洗擔心
架,你bb一定好健康架!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仲未照呀...要等到2月18日....頸都長埋.....
不過見到你哋個個我都好開心, 希望大家都有一個開心健康又活潑嘅王子/公主啦....
好緊張呀...仲未知係王子定公主???

禁止發言

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原文章由 忌廉妹 於 08-2-1 16:58 發表

多謝你丫~我同老公都好開心呀,見到佢健健康康,係呀~佢真係大個左好多呀~哈哈!好興奮....哈哈~我前日一見到佢..佢就好似好開心咁狂郁,勁踢腳囉~不過就一d都唔斯文lu=.="仲粗魯過我,係度勁擘2隻腳(脾仔),怕人地唔知 ...

未成600g ge,醫生話係5xxg jar,but確實有幾多,醫生又沒說,佢只係話"500多law,唔夠600"。佢以家已經22weeks啦,可能佢係男仔啦,所以比較重掛... but我看書bb係20-23週係約+/-500g的,我手上的書話bb係22週約有500家啦(其實我睇完你的post,我會諗緊唔知我個bb會唔會係大碼b呢???如果係...之後我咪會好辛苦......??? )我係19weeks左右時第一次feel到bb郁,以家我好多時係成日feel到佢郁呀:-P ,but有時候都feel得少d/接近無,近來試過一次因為咁睇醫生。當時醫生話bb坐左係度,腳唔係向上時,係會feel少d(胎位有影響家 ),加上我個bb都重好細,所以醫生話你唔會成日feel到佢係咁郁,but佢都係好健康。我想可能係你bb重細姐,過多幾個week佢就再大多d(bb大得好快,24-27wks時書話會約有800tim),你就會feel到佢有時郁到你訓得唔好啦:;pppp: 。醫生話接近7個月時bb會急速大得更快,到時候先真正會每日/成日feel到呀

大宅

原文章由 winnie雲妮 於 08-2-1 18:48 發表
我仲未照呀...要等到2月18日....頸都長埋.....
不過見到你哋個個我都好開心, 希望大家都有一個開心健康又活潑嘅王子/公主啦....
好緊張呀...仲未知係王子定公主??? ...

哈哈,仲有2個星期,好快過架咋!要享受埋呢2個星期估估下既感覺啦^^到時照完即返黎報告啊^^我都祝你有一個健康可愛既小B!~:mrgreen:

大宅

恭喜你呀忌廉妹!!

我都係好想快d感受胎動呀~~~~!!

首頁

尾頁

跳至