興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

尋日第一日拎返屋企,做狗舖嘅朋友送嘅,佢話細個要放入籠,唔放入籠佢就好乖咁瞓,但係一放入籠就係咁吠,吠足成晚咁滯,我諗佢應該係正常吧,因為朋友話佢岩岩離開媽媽同其他兄弟會唔習慣,但係有冇方法可以安撫下佢令到佢唔好成晚吠呢?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我個隻初初都係,之前就唔會吠,現在一夠鐘食嘢、見到我返黎就會吠幾聲
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆 kawaii262003 的帖子

我狗狗2月大帶回家時都係晚上訓覺時吠叫,之後比隻布公仔陪佢身邊訓,佢慢慢就唔叫喇,而且晚晚攪住訓,
而家大個仔幾歲大,都仲要攪,我狗狗係芝娃娃,所以比較口爹。
狗bb放佢係籠會驚,所以比d玩具同公仔陪佢,狗同bb一樣,
比時間愛心,慢慢等佢同你習慣相處就冇問題架喇
]

大宅

如放入籠, 可以試下放啲公仔比狗狗陪下~
比張有凹陷兜形有圍邊既床仔狗狗瞓~
用大毛巾圍住大部份狗籠~
亦可以先試下狗籠放晌狗狗可以見倒人既地方~
又可以放個有"滴答"聲既鐘晌狗籠側邊, 都有機會可以安撫倒狗狗~
而最錯既係, 晌唔適當既時候比太多反應狗狗回應狗狗~

大宅

回覆:2個月poodle勁吠

應該冇安排咁又驚所以咁。。。本身有兄弟姊妹媽媽一齊,特現得返自己1個

禁止訪問

回覆:2個月poodle勁吠

複式洋房

我隻Poodles 好奇怪的, 它細細個已不嘈的, 在家一定不會吠 , 就算主人剛開門入來它都不吠的, 只會乖乖的坐在梳化上 , 等你放底所有嘢除埋鞋才會走過來 , 我初初以為它有病的 =.=

muihsu  咁好乖喎  發表於 14-9-25 03:00

複式洋房

回覆 vvbuddy 的帖子

佢係好乖的從來不用我煩, 之前我未養過 dog 的都有d驚, 但返來後只是教過一次佢那那裡尿尿, 它就識了, 係初初我出了街是用圍欄困它的, 但次次返到後覺發都是要執屋, 所以不如放他出來睇下點, 原來仲好一d嘢都無, 自始之後就比他週圍走

首頁

尾頁

跳至