自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

收入冇mark...因為係老公自己mark既
我只係mark我既支出同家庭基本開支(租,電,水,學費,膳食費,買餸錢,日用品...等等)囉

珊瑚宮

原文章由 包包b豬 於 08-2-1 14:38 發表
你地會用咩數部黎記錄佢呢,係用單行部自己間行,定係點呢,我諗我而家都要開始整一本啦,唔洗第日比個C6問我用左去邊呀

我用excel整...自己set一個表...自動計每日總開支,每月總開支..全年總開支咁囉

珊瑚宮

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-2-1 21:22 發表
原來都幾多人mark低
:lol
咁老公會唔會check數
我老公會

我老公唔會架..
我只係做黎比自己睇...
睇下果個月會唔會shopping太多..

同mark開數..出街買野就知邊度平邊度貴...

珊瑚宮

原文章由 siemens 於 08-2-2 00:36 發表
月希,
可否PM EXCEL 表的有咩項目格式,給我參考下...

我一向無MARK底開支, 每次出街銀包D錢都唔見洗..好慘
真係要統計吓啦,,, THANK THANK

pm可以有附件架咩?我好少pm...
一係你pm比個email我..我比我果個blank既表你啦:mrgreen:

珊瑚宮

原文章由 包包b豬 於 08-2-2 13:23 發表
月希:
果然係快到不得了呀,真係唔該哂你呀

你睇下岩唔岩用囉
因為我都係分幾個大項..再用註解(right click)寫詳細支出,計左總數先寫落個表度...咁個表就會自動計果日total用幾多..果個月果一項開支係幾多咁

珊瑚宮

原文章由 shirley73a 於 08-2-2 13:24 發表
me 2~~:mrgreen: :mrgreen: 而家唔mark都唔得, 費事唔夠錢用時. 比老公問起口啞啞~~

我唔係為左比老公睇架..係我由細到大都有自己mark底開支既習慣..我係mark黎比自己睇..我老公好少理我用幾錢

珊瑚宮

原文章由 包包b豬 於 08-2-2 13:31 發表
月希:
我開唔到黎睇呀,點解咁嘅,THX
ADOBE支援唔到呀,要點做好呀

excel file要係excel先開到嘛

珊瑚宮

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-2-2 14:13 發表

月希
我係咪收到你個file?
好正呀
thx

應該唔係喎..
你有冇pm我..或者係依度有叫我send比你?
因為我只係send左幾個..pm我..或係度指名叫我send比佢既人

我見重有個媽咪有excel file同人分享....

珊瑚宮

原文章由 熹媽咪 於 08-2-5 16:14 發表
月希
忙到唔記得多謝你e左個表比我, 真係好有用, thanks again!

收到又岩用就好...
我見send完都冇人回覆我收唔收到

不過有d數值位可能要自己set過喎..
有d係2位小數..有d係冇小數位 因為我set漏左..
但係d自動加數位..就全部都冇錯

首頁

尾頁

跳至