論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0918_00822_001.html
8歲女被當「沙包」毒打 警拉「鐵腳」菲傭
09月18日(四) 12:22

東網電視
更多新聞短片

涉案女傭被捕帶署。(呂浩鋒攝)

1/2

[p=28, null, left]【on.cc東網專訊】 凌晨2時,北角孔雀道明園第2期發生虐兒案,上址單位一名8歲女童向母親投訴,表示較早時因清潔問題,遭家中27歲菲律賓籍女傭毒打,期間女傭更向她起飛腳,致女事主大腿、背、肚及手腳受傷,其48歲母親聞言大怒,立即致電報警。警員接報到場調查,將案列菲傭拘捕帶署,女童則由母親陪同送院治理。

消息稱,女童與父母及女傭居於上址一單位,近日女童母親發現女童神情有異,耐心追問下揭發女童遭人虐打。

報稱被虐打女童送院。(呂浩鋒攝)

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20140918/bkn-20140918122238666-0918_00822_001.html

菲傭虐打8歲女 恐嚇「信唔信我掟你落街!」
09月18日(四) 12:22

東網電視
更多新聞短片

涉案菲傭涉虐打女童被捕。(呂浩鋒攝)

1/2

[p=28, null, left]【on.cc東網專訊】 今晨2時許,北角孔雀道明園大廈2期1名8歲女童,向姓吳(48歲)母親投訴,指遭家中的27歲菲傭姐姐虐打,吳聞訊致電報警。警方到場經調查後,發現女童大腿、背、肚、腳和手臂皆有受傷,由救護車送院治理,菲傭涉嫌「虐兒」被捕,案件交東區刑事調查隊跟進。

據悉,涉案菲傭在上址工作近2年,曾因女童尿床,「黑面」將女童捉入洗手間訓斥逾10分鐘,聲稱「一星期換2、3次床單,我有好多人要服侍(口架)!」

此外,菲傭要嫌女童功課做得慢、唔聽話而出手掌摑她,甚至對她的肚子和背部拳打腳踢,更恐嚇「信唔信我掟你落街!」

母親陪同女兒送院。(呂浩鋒攝)

相關新聞 :

珍珠宮

引用:http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/2014091

原帖由 PonyMom 於 14-09-18 發表
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20140918/bkn-20140918122238666-0918_00822_001.html
8歲女被當「沙包」 ...
死賤菲!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Show個樣出來啦, 死賤人

大宅

真係吾明點解佢落得手,幾歲小朋友,真可憐,身體受傷係慘,都不及心靈受傷嚴重

大宅

回覆:8歲女被當「沙包」毒打 警拉「鐵腳」菲傭

工人痴線咩!

大宅

嘩,條友咁肥,打落個小朋友度一定勁傷,真係心痛死...呢D賤人仲要加人工,應該搵個議員李X人出來,叫佢爭大對眼睇下,佢成日出哂力幫既外傭係點對我地香港僱主.

wcpcelia  agree  發表於 14-9-19 09:05
MicMar  Agrees x100  發表於 14-9-19 08:42
wzwz  Agree X 100  發表於 14-9-18 23:58
BABYANGLE  Agree  發表於 14-9-18 23:30
bigbabydavis  十分認同  發表於 14-9-18 23:15
Dragonbabykwok  Yes !!!!!  發表於 14-9-18 22:37

侯爵府

回覆:8歲女被當「沙包」毒打 警拉「鐵腳」菲傭

男爵府

8歲都咁,8個月會點

子爵府

有無攪錯AR.............

男爵府

回覆:菲傭虐打8歲女 恐嚇「信唔信我掟你落街!

子爵府

正賤人,唔死都冇用

MicMar  Agree  發表於 14-9-19 08:42

禁止訪問

引用:嘩,條友咁肥,打落個小朋友度一定勁傷,真係

大宅

賤民

大宅

子爵府

小主人被虐,就小報導,外傭被虐,就大事報導,香港都吾知係咩世界

agnesmissy  認同, 香港根本玩完   發表於 14-9-21 17:15
pm-11  認同  發表於 14-9-19 12:14

男爵府

回覆:kimberlybaby 的帖子

同感

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢似乎都好食好住, 周身肉喎

子爵府

應該放上頭條啦!香港D報紙都只幫外人,不幫自己人。

大宅

放上頭條啦!!

珍珠宮

好離譜

首頁

尾頁

跳至