婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

99,真係厚多士,已經講過好多次,我自己會買野煲粥俾個仔,唔駛你粗心,唔駛你買!點解你講極都唔聽,係要買番黎呢?唔通你買既就最好,我買既就唔好丫?買魚都唔識買,買舊魚尾俾我煲粥?唔多骨都唔買,你係想害我定害個孫丫?仲要唔知你今朝幾時買落,岩岩起身見舊魚就咁擺係個廚房,搵個袋焗住,咁熱既天氣都唔放落雪櫃,連少少常識都冇!
我只想講句,你錫個孫,我知我明,但係你做多左囉!

大宅

回覆:YingYing622 的帖子

你可以用魚尾滾湯再用黎煲粥,條魚留返夜晚比99食

大宅

回覆:annababe 的帖子

條魚俾佢焗左成朝,唔會滾粥啦,今晚我地大人自己食左去!我地有事,好過小朋友有事!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:條魚俾佢焗左成朝,唔會滾粥啦,今晚我地大

原帖由 YingYing622 於 14-09-18 發表
條魚俾佢焗左成朝,唔會滾粥啦,今晚我地大人自己食左去!我地有事,好過小朋友有事!

...
請佢個仔吔吖嘛

中多幾次地雷佢個仔會做嘢的了

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

引用:Quote:原帖由 YingYing622 於 14-09-18 發

原帖由 fungwongphie 於 14-09-18 發表
請佢個仔吔吖嘛

中多幾次地雷佢個仔會做嘢的了:joyo ...
佢個仔唔食魚架

水晶宮

YingYing622 發表於 14-9-18 15:24
佢個仔唔食魚架

同你C6講,今朝起身發現廚房"多舊魚",所以請佢食左佢.
佢唔食魚,佢個仔都唔食~因佢個仔只食"新"鮮魚,唔食"舊"魚.

pokipoki    發表於 14-9-19 11:45
stevekit  笑左  發表於 14-9-18 20:20
jjj13795    發表於 14-9-18 18:26
mamacy    發表於 14-9-18 15:46

水晶宮

回覆:阿99,你真係厚多士丫>“<

我99都買五花腩俾我煲粥俾我個bb食架

chows  五花腩粥!!  發表於 14-9-20 01:28

大宅

回覆:貧窮媽媽 的帖子

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+fungwongphie+於+14-09-18+發

佢個仔唔食魚架
更加要佢感受吓佢母親大人既好意

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

大宅

引用:Quote:YingYing622 發表於 14-9-18 15:24

原帖由 方方媽媽 於 14-09-18 發表
同你C6講,今朝起身發現廚房"多舊魚",所以請佢食左佢.
佢唔食魚,佢個仔都唔食~因佢個仔只食"新"鮮 ...
佢個仔成日都話佢阿媽‘多舊魚‘,但佢娘親都係咁厚多士

方方媽媽    發表於 14-9-18 16:48

大宅

引用:我99都買五花腩俾我煲粥俾我個bb食架

原帖由 貧窮媽媽 於 14-09-18 發表
我99都買五花腩俾我煲粥俾我個bb食架
五花腩

大宅

引用:Quote:原帖由 YingYing622 於 14-09-18 發

原帖由 fungwongphie 於 14-09-18 發表
佢個仔一向都唔接受佢娘親好意,仲成日因為咁係度嘈,但係隻99隔兩日,又黎過,完全唔知佢想點

男爵府

我都好怕我99, 成日同佢講唔使幫我買早餐, 但佢好似當冇野, 日日都買.
仲要成日買D我都唔鐘意食的早餐, 唔食又浪費.

別墅

BK Milk勳章

回覆:YingYing622 的帖子

其實佢都係想為個孫做小小野啫,妳就下D老人家,買左咪用小小,剩返咪大人食囉,大家好落台

rosieee  +1 奶奶肯買咪幾好   發表於 14-9-19 08:18

男爵府

育兒性格勳章

fungwongphie 發表於 14-9-18 16:20

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+fungwongphie+於+14-09-18+發

佢個仔一向都唔接受佢娘親好意,仲成日因為咁係度嘈,但係隻99隔兩日,又黎過,完全唔知佢想點

...
乜都好,踢個波俾佢個仔

何謂不誠實使用電腦??

水晶宮

咁條魚都臭啦,佢買嘅就放冰箱,你買嘅先煮俾bb食

大宅

引用:其實佢都係想為個孫做小小野啫,妳就下D老人

原帖由 thaleshung 於 14-09-18 發表
其實佢都係想為個孫做小小野啫,妳就下D老人家,買左咪用小小,剩返咪大人食囉,大家好落台

...
唔係唔想接受佢好意,但係次次我買左野煲粥,佢又買,仲要次次都咁岩買埋同一樣野,最慘佢買完又唔放入雪櫃,成袋就咁擺係個廚房,仲要關哂門,焗住哂,我真係俾唔落個仔食

大宅

引用:咁條魚都臭啦,佢買嘅就放冰箱,你買嘅先煮

原帖由 dinosaurmum 於 14-09-18 發表
咁條魚都臭啦,佢買嘅就放冰箱,你買嘅先煮俾bb食
我次次都係咁,佢既雪番入雪櫃,夜晚用黎煮飯,我用番自己買既黎煲粥俾個仔

大宅

引用:我都好怕我99, 成日同佢講唔使幫我買早餐,

原帖由 NEELAHO 於 14-09-18 發表
我都好怕我99, 成日同佢講唔使幫我買早餐, 但佢好似當冇野, 日日都買.
仲要成日買D我都唔鐘意食的早餐, 唔 ...
我大肚既時候,99都係日日烚蛋,連食左一個星期,我一聞到陣烚蛋味,已經嘔,叫佢唔好再整,佢答我好,之後第二朝都係見到烚蛋,我話唔食,我想嘔,佢都介係迫我帶番公司

首頁

尾頁

跳至