嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

回覆:BB在我作動時缺血缺氧, 導致腦麻痺, 請問有無人幫到我

刺激腦細胞,有無諗過針灸?當然bb做針灸,通常媽媽會唔忍心,但這是一個方法,可以一試,不過要做長時間,有恆心,希望幫到你

sixsixmama  搵緊中醫, 要出call的  發表於 14-10-7 10:16

大宅

加油阿!你自己也要好好保重,你發生了意外,壓力咁大,應該坐不到月,

我見過一個小朋友,之前出過意外,連路都行不到,練氣功後可以行,但詳情我不太清楚

奇蹟會不停出現的,只要有信心想著BB會健康過來

sixsixmama  我會search下  發表於 14-10-7 10:16

男爵府

回覆:BB在我作動時缺血缺氧, 導致腦麻痺, 請問有無人幫到我

up 雖然幫唔到咩忙!!
但希望可以幫手推上嚟,有緣碰到jm幫手
媽媽BB加油喔!!

sixsixmama  找到了  發表於 14-10-7 10:17

子爵府

回覆:BB在我作動時缺血缺氧, 導致腦麻痺, 請問有無人幫到我?

加油媽媽

sixsixmama  thx  發表於 14-10-7 10:17

禁止訪問

大宅

加油祝福你

sixsixmama  thx  發表於 14-10-7 10:18

伯爵府

加油,支持你!

sixsixmama  thx  發表於 14-10-7 10:18

大宅

回覆:BB在我作動時缺血缺氧, 導致腦麻痺, 請問有無人幫到我?

我睇到都好心痛!!!
但呢個時候只可以相信醫生;而你自己,也要堅強面對,好好保重呀!我哋咁多位媽咪都會為bb打氣!!

sixsixmama  thx  發表於 14-10-7 10:20

複式洋房

kittyeva 發表於 14-9-19 18:42
你現在一定係要接受這事實然後找社工 同攪傷殘津貼 去處理將來的路 你同你家人一定要做好心理輔導 我知係會 ...
Kittyeva,
多謝你提醒我要"現實"一點, 要申請津貼, 醫院有安排社工見我, 幫我排定特殊學校, 當時BB只是個半月, 仲仍在ICU, 但社工話要預排2-3年, 雖然大家都唔知中間有咩變化, 但我都排定先.

但佢就無提過有津貼, 唔知係咪太細申請唔到?
我都無炒抵佢聯絡電話, 今晚去醫院問下先.

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

睇完好心UP, 祝福你同BB!

sixsixmama  thx  發表於 14-10-7 10:21
.........................................

複式洋房

kan2011 發表於 14-9-19 22:24
刺激腦細胞,有無諗過針灸?當然bb做針灸,通常媽媽會唔忍心,但這是一個方法,可以一試,不過要做長時間, ...
有諗過針灸, 但唔知邊個醫生好, 同埋BB未出得醫院, 我問過BB既主診醫生, ICU既高級主診醫生, 每兩星期轉一個, 我見一個問一個, 佢地對針灸都不認識, 咁我明佢地係西醫, 而有一位高級主診醫生話, 針灸對中風效果會好, BB再大一點會出現手腳緊硬, 咁醫生話對手腳都可能有幫助, 可以令佢鬆一點.但就強調死左既腦細胞不會重新, 可能佢怕我比人呃錢.

複式洋房

Anna,

雖然我唔係強國人, 都識小小英文, 但太多英文, 一望到就很累... 是講什麼的?

複式洋房

elamleung 發表於 14-9-20 00:42
加油阿!你自己也要好好保重,你發生了意外,壓力咁大,應該坐不到月,

我見過一個小朋友,之前出過意外, ...
我自己都入左ICU, 住左半個月醫院, 頭4日都唔比落床, 吊鹽水, 插尿袋, 我自己都唔駛食唔駛痾, 一落得床我就去睇BB, 出左院後又要返醫院睇BB, 無坐過月.心情好差, 日哭夜哭, 到老了都唔知會不會好差對眼.

氣功, 真係無聽過.
到BB大d, 咩都會試, 唔該你.

我表面知要有信心, 但心底好無信心.

大宅

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2321089&extra=&page=1
我不認識他,只感覺他是很有心的人,希望幫到你

大宅

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2321089&extra=&page=1

There were some problems in the previous link.

大宅

回覆:sixsixmama 的帖子

針灸對中風有療效係通過刺激腦部,同局部手腳,唔係單單只針手腳,會針頭,可以刺激腦部血液循環,腦細胞重生係現今的科學都係無可能,這是不可致疑,真係唔好俾人呃,名醫出名的唔一定好,同你講一定得一定唔好試,賺錢中醫多的是,有heart的要慢慢找,年輕的唔一定唔好,希望可以幫到你,祝bb快點可以健康回家

sixsixmama  知道, thx  發表於 14-9-22 15:55

大宅

媽媽 Bb加油

sixsixmama  thx  發表於 14-10-7 10:21

別墅

睇到都心痛,媽媽加油呀,BB都會努力,祝福你地

sixsixmama  努力  發表於 14-10-7 10:22

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主加油!我雖然未能有任何資訊幫到你,但身為媽媽既我都希望你bb平安無事渡過呢關,你要撐住保重身體照顧bb呀!

sixsixmama  努力中  發表於 14-10-7 10:22

大宅

唔知可以講咩,只希望你同bb都努力加油!

sixsixmama  thx  發表於 14-10-7 10:22

首頁
12345...15

尾頁

跳至