母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BB得8日人仔,奶奶堅持要俾崩大碗BB飲,請問可以飲嗎?

別墅

回覆:人奶B得8日人仔,已有眼屎,係未好熱氣?

我個仔出世時都係咁,啲眼屎多到封眼,因為佢淚管未完全發展,所以先會咁,遲啲通返就冇嘢架啦!亦都有老人家會用金銀花水幫bb沖涼

大宅

引用:BB得8日人仔,奶奶堅持要俾崩大碗BB飲,請

原帖由 mloved0210 於 14-09-19 發表
俾BB饮崩大碗?!無事呀?!啋佢都儍啦!

大宅

初生bb有眼屎唔係熱氣,係眼仔發炎。

大宅

崩大碗咁crazy! 唔係咁都要問呀?

子爵府

引用:我個仔出世時都係咁,啲眼屎多到封眼,因為

原帖由 ckm_carmenhk 於 14-09-19 發表
我個仔出世時都係咁,啲眼屎多到封眼,因為佢淚管未完全發展,所以先會咁,遲啲通返就冇嘢架啦!亦都有老人 ...
好唔該

子爵府

引用:Quote:原帖由 mloved0210 於 14-09-19 發表

原帖由 藍藍媽 於 14-09-19 發表
俾BB饮崩大碗?!無事呀?!啋佢都儍啦!
我依加阻止左唔俾BB飲,但奶奶係獨裁者,好難搞

大宅

痴線,水都唔洗飲啦!何況崩大碗?!

子爵府

有病既唔係BB囉 第時唔會俾你99湊架呵? BB淚腺閉塞呀! 勤清潔和按摩鼻樑啦!

大宅

一係去睇兒科(用專業人士塞住你99把口),醫生會開bb可用的眼葯水,我b廿幾日大果陣都試過,滴左幾日就好好多,到佢分泌少左可以停葯,慢慢會越來越少,btw,醫生會教你點處理

洋房

我B B 20幾日人日,呢幾日又係超多眼屎,勤力D幫佢清潔,今日已經好轉

子爵府

引用:我B B 20幾日人日,呢幾日又係超多眼屎,勤

原帖由 Wancoip 於 14-09-19 發表
我B B 20幾日人日,呢幾日又係超多眼屎,勤力D幫佢清潔,今日已經好轉

大宅

回覆:mloved0210 的帖子

之前我BB都係咁,問過e生係淚腺塞左,唔洗食药架,勤d用乾棉加清水抹就得架啦.
我BB過左個幾月都自己好返,千萬唔好俾佢飲崩大碗,太寒涼,會肚柯架!!!

侯爵府

初生b唔好亂飲嘢,觀察住先啦。

子爵府

引用:之前我BB都係咁,問過e生係淚腺塞左,唔洗食

原帖由 Chengho 於 14-09-19 發表
之前我BB都係咁,問過e生係淚腺塞左,唔洗食药架,勤d用乾棉加清水抹就得架啦.
我BB過左個幾月都自己好返,千萬 ...
Thanks

大宅

阿B又係咁,醫生話涙缐塞,到3個月都係咁上下,最後係我自己飲菊花杞子圓肉加水焗來飲,咁阿B飲人奶時就吸收到啦。飲左幾日,乜眼屎都冇晒!

記住係自己飲,唔係阿B飲!

大宅

引用:阿B又係咁,醫生話涙缐塞,到3個月都係咁上

原帖由 C9Ma 於 14-09-20 發表
阿B又係咁,醫生話涙缐塞,到3個月都係咁上下,最後係我自己飲菊花杞子圓肉加水焗來飲,咁阿B飲人奶時就吸 ...
但你自己都唔好走去飲崩大碗喎

男爵府

呢啲係眼膠
我女二歲我都唔敢俾佢飲,你99
為左bb你要識反抗

大宅

回覆:藍藍媽 的帖子

崩大碗太涼了。做女時都唔敢飲!

子爵府

引用:呢啲係眼膠我女二歲我都唔敢俾佢飲,你99為

原帖由 babi_wingshuen 於 14-09-20 發表
呢啲係眼膠
我女二歲我都唔敢俾佢飲,你99
為左bb你要識反抗
反抗左,99黑面。
我之後要返工,又想BB食母乳6個月,唔好飲水/其他野,之後唔知點避好吖

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊