夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

事源係我老公係上海工作,我帶住個一歲仔係香港,因為囝囝打一歲針加上老公成日飛所以無跟佢返上海,本身已買機票佢九月尾落黎十月頭接我地返上海,十月中再去日本玩,點知佢上星期六日玩失蹤,完全唔聽我电話email.佢本身難玩成日玩到凌晨兩三點先返,之前已經話過佢,因為我真係好擔心佢安危,我怕佢一個人係大陸出事,所以我成兩晚無瞓等佢消息.
到星期一早上终於打到比佢,原來佢有心玩失蹤,因為覺得我煩,話我管住佢,佢想用呢個方法表達佢對我嘅不滿,我好傷心我寫咗一封好長嘅信email比佢,内容係我兩日兩夜無瞓做過啲咩,點擔心佢,我同佢講我仲愛佢,但佢一次又一次傷我心,我對佢嘅愛已經越來越少,如果有機會搵過更愛我。點知就係呢句激嬲咗佢,而家佢話怕就算我地兩個改變自己,將來都未必開心,佢太鐘意玩,我又太睇重家庭,怕大家合唔黎,其實我同佢拍拖十年結婚三年,問佢點解而家先有問題,佢話係佢之前太就我。

我已經同佢分析大家嘅問題,我承認我有問題會改,但係佢話我已傷佢心(信中嘅話), 話怕唔可以再愛我,叫我比時間佢。但係佢九月尾又會落黎香港,因為佢想見我同bb,但唔想我跟佢返上海,因為佢公司將會好忙,無時間照顧我,怕我自己帶住bb會辛苦,叫我去日本旅行前兩日先返上海再一齊去旅行,佢話想去旅行時先睇下我地識唔識合再一齊。去完旅行後無咁忙先可以解決我地嘅問題,佢好愛個仔,我估唔到佢可以認心唔見個仔,佢都話每次好開心見到個仔啲相。
我今次己經低聲下氣認錯,但係佢不斷話要時間想清楚,其實佢想點?又話想見我但又話唔知可唔可以再愛我。

侯爵府

引用:事源係我老公係上海工作,我帶住個一歲仔係

原帖由 ctsang1006 於 14-09-19 發表
事源係我老公係上海工作,我帶住個一歲仔係香港,因為囝囝打一歲針加上老公成日飛所以無跟佢返上海,本身已 ...
唔知可唔可以,唔代表唔會喔。
你覺得自己有無錯先?真誠認錯先啦。成日講呢d真系無乜著數咖。

瑪瑙宮

如果有機會搵過更愛我。

呢句說話比我聽到都心碎

rachel_ching  Agree  發表於 14-9-20 16:38
rachellee012  Argree  發表於 14-9-19 16:02

子爵府

引用:Quote:原帖由 ctsang1006 於 14-09-19 發表

原帖由 岚月亮 於 14-09-19 發表
唔知可唔可以,唔代表唔會喔。
你覺得自己有無錯先?真誠認錯先啦。成日講呢d真系無乜著數咖。
我已認錯,口講,whatsapp同send ecard,我唔係佢身邊,仲有咩辦法令佢明白,定係比時間佢冷靜,唔再煩佢?

子爵府

ctsang1006 發表於 14-9-19 14:31
事源係我老公係上海工作,我帶住個一歲仔係香港,因為囝囝打一歲針加上老公成日飛所以無跟佢返上海,本身已 ...

好突然點會PLAN好晒突然會咁? 你管佢咩管到佢話你煩?

子爵府

引用:如果有機會搵過更愛我。呢句說話比我聽到都

原帖由 Nancy20090615 於 14-09-19 發表
如果有機會搵過更愛我。

呢句說話比我聽到都心碎
我知主要因為佢有前科加上我產後有情緒病時佢叫我死,我之前都心碎過所以先咁講

子爵府

引用:Quote:ctsang1006 發表於 14-9-19 14:31 事

原帖由 豬兜有情人 於 14-09-19 發表
好突然點會PLAN好晒突然會咁? 你管佢咩管到佢話你煩?
佢一放假就去玩,夜晚兩三點先返,佢朋友大過天

子爵府

ctsang1006 發表於 14-9-19 14:56
佢一放假就去玩,夜晚兩三點先返,佢朋友大過天

就算係香港都是這樣? 佢朋友你識唔識?

子爵府

回覆:激嬲咗老公,應該點做

我主要想問下有咩方法可以tum返啲男人?佢地點先會消咗啖氣?女人就話買下花,講下i love u. 男人呢?定係男人怕煩,我自動消失一排先?

瑪瑙宮

ctsang1006 發表於 14-9-19 14:54
我知主要因為佢有前科加上我產後有情緒病時佢叫我死,我之前都心碎過所以先咁講

...
唉, 原來有前因後果.

JM 話齋佢話睇下重可唔可以一齊, 仍然有機會係一齊, 未灰得晒. 未到連骨肉都唔理, 個家响佢心中重有份量.

好唔好 send 囝相比佢時寫: 親愛的爸爸, 媽咪同我好掛住您呀, 爸爸您原諒媽咪一次喇, 其實佢重好愛您同埋我架.

希望佢係心軟 ge 人喇.

子爵府

引用:Quote:ctsang1006 發表於 14-9-19 14:56 佢

就算係香港都是這樣? 佢朋友你識唔識?
香港無朋友,因為佢唔係香港大,佢話大陸個啲係佢同事

子爵府

引用:Quote:ctsang1006 發表於 14-9-19 14:54 我

原帖由 Nancy20090615 於 14-09-19 發表
唉, 原來有前因後果.

JM 話齋佢話睇下重可唔可以一齊, 仍然有機會係一齊, 未灰得晒. 未到連骨肉都唔理, ...
thx, 等我試下先

子爵府

ctsang1006 發表於 14-9-19 15:03
我主要想問下有咩方法可以tum返啲男人?佢地點先會消咗啖氣?女人就話買下花,講下i love u. 男人呢?定係 ...

有時男人衝動起來什麼都講得出, 事後知又唔知點出口, 咁你whatsapp佢問佢成了飯未....., 睇佢反應如何?

子爵府

ctsang1006 發表於 14-9-19 15:05
香港無朋友,因為佢唔係香港大,佢話大陸個啲係佢同事

明白

侯爵府

引用:Quote:原帖由 岚月亮 於 14-09-19 發表唔知

原帖由 ctsang1006 於 14-09-19 發表
我已認錯,口講,whatsapp同send ecard,我唔係佢身邊,仲有咩辦法令佢明白,定係比時間佢冷靜,唔再煩佢? ...
照翻原定計劃到時飛上上海先,再大家傾下個問題,佢覺得你煩既問題你有無真正檢討過?

子爵府

引用:Quote:原帖由 ctsang1006 於 14-09-19 發表

原帖由 岚月亮 於 14-09-19 發表
照翻原定計劃到時飛上上海先,再大家傾下個問題,佢覺得你煩既問題你有無真正檢討過?

...
佢唔比我飛,我都想照飛,我又怕如果我唔聽佢講佢又話我唔尊重佢。我知道平時管得佢太多,已經promise佢會改,但係佢話怕我就算改都係辛苦自己,唔想大家到時唔開心,仲可以點?佢係第一次表達不滿,但已經唔比機會我改。
我已經話同bb去接佢機,佢都話好想見到我地。但又話公司太忙唔想我地係上海令佢分心,佢唔洗掛住我地做唔晒啲嘢就返屋企!

子爵府

引用:Quote:ctsang1006 發表於 14-9-19 15:03 我

有時男人衝動起來什麼都講得出, 事後知又唔知點出口, 咁你whatsapp佢問佢成了飯未....., 睇佢反應如何? ...
我地有whatsapp 傾bb啲嘢,因為佢話佢點都係bb爸爸

子爵府

ctsang1006 發表於 14-9-19 15:25
我地有whatsapp 傾bb啲嘢,因為佢話佢點都係bb爸爸

咁都有答你, 你就好借勢話我同bb過上海, 叫佢唔洗擔心用心工作, 睇吓咁佢點答

子爵府

ctsang1006 發表於 14-9-19 15:22
佢唔比我飛,我都想照飛,我又怕如果我唔聽佢講佢又話我唔尊重佢。我知道平時管得佢太多,已經promise佢會 ...

你bb幾大? 你跟佢去上海時間長嗎?

子爵府

引用:Quote:ctsang1006 發表於 14-9-19 15:22 佢

你bb幾大? 你跟佢去上海時間長嗎?
一歲,我已經表明上上海唔怕辛苦唔會煩佢,但佢一句唔想,其實我都好傷心,因為本身上去同去過生日同結婚記念日,佢一句話唔同我過叫我留香港

首頁

尾頁

跳至