基督家庭

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

christinetin 發表於 14-9-22 12:02
回覆 企鵝BABY 的帖子

各位午安。
姊妹,對人的感覺不重要,最緊要對神不要覺得陌生。
欣賞你拿出勇氣和決心,重拾教會生活。多祈禱,神會帶領你到合適的教會。

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

christinetin 發表於 14-9-22 12:02

各位午安。
姊妹, 好好呀.
你肯踏出去嘗試已經好好啦. 加油呀!
正如樓上姊妹所講同人陌生唔緊要, 最緊主係同主的關係.
只要我們專心仰望主, 主必與你同在. 記住你的賞賜在天上.
你的苦情主必知道, 你的眼淚主已用皮袋裝住了.
現在的苦不會白白受, 為的是將來回頭看時成為我們的祝福
因為我們有位能化咒阻為祝福的神

珊瑚宮

引用:回覆+企鵝BABY+的帖子各位午安。昨天返去接

原帖由 christinetin 於 14-09-22 發表

各位午安。
放慢腳步 比神帶領你行

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

珊瑚宮

joetreemo 發表於 14-9-22 12:26
姊妹,對人的感覺不重要,最緊要對神不要覺得陌生。
欣賞你拿出勇氣和決心,重拾教會生活。多祈禱,神會帶 ...
諾比姊妹XD你可唔可以放你頭像既大版我睇睇
好似有D字..好特別

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

子爵府

引用:Quote:joetreemo 發表於 14-9-22 12:26 姊

原帖由 yuexu 於 14-09-22 發表
諾比姊妹XD你可唔可以放你頭像既大版我睇睇
好似有D字..好特別
https://s.yimg.com/lo/api/res/1.2/0ktQ24qHpR0CDFhUohzecA--/YXBwaWQ9eWlzZWFyY2g7Zmk9Zml0O2dlPTAwNjYwMDtncz0wMEEzMDA7aD0zNjE7dz00MDM-/https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/s403x403/10264435_629817210426469_3254427504332737959_n.jpg.cf.jpg

是未信主之前的感動黎既,覺得做左人媽媽之後,明明以前好需要老公保護照顧的我,都要變得強大去保護仔仔。

珊瑚宮

哦~
好有意思呀
生命影響生命

珊瑚宮

企鵝BABY 發表於 14-9-22 14:12
姊妹, 好好呀.
你肯踏出去嘗試已經好好啦. 加油呀!
正如樓上姊妹所講同人陌生唔緊要, 最緊主係同主的關係.
企鵝食飯未
生命影響生命

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:yuexu 的帖子

未呀!現在返緊屯門,係小欖轉車站等緊車

珊瑚宮

引用:未呀!現在返緊屯門,係小欖轉車站等緊車

原帖由 企鵝BABY 於 14-09-22 發表
未呀!現在返緊屯門,係小欖轉車站等緊車
又唔引我貼

生命影響生命

侯爵府

引用:Quote:原帖由 企鵝BABY 於 14-09-22 發表未

原帖由 yuexu 於 14-09-23 發表
又唔引我貼
疏v
用電話覆一時忘了

早晨

男爵府

月餅勳章

回覆:企鵝BABY 的帖子

早晨

侯爵府

christinetin 發表於 14-9-23 08:13
早晨
早呀

but 我仲好眼瞓, 昨晚家又六國大風相
一返去又見老公發脾氣鬧仔.
老公D脾氣仲係好炆, 不過都比未信主前好些了.

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+yuexu+於+14-09-23+發表又唔

原帖由 企鵝BABY 於 14-09-23 發表
疏v
用電話覆一時忘了
早晨

生命影響生命

珊瑚宮

引用:早晨

原帖由 christinetin 於 14-09-23 發表
早晨
早安

生命影響生命

男爵府

月餅勳章

今日燥燥地。

朝早同囝囝講你今日乖晚上帶你食麥當當雪糕,點知落左樓.......佢叫我帶佢去,我唔帶,佢係度喊,我要帶佢返去......趕住返工......

今日派既cases又極度不知所謂..........

唉.........

侯爵府

christinetin 發表於 14-9-23 13:10

今日燥燥地。
小朋友係咁架, 唔係好識分早上晚上. 我仔細果時都係咁.
現在三年級了,有時都唔係好識分時間, 諗到咁就要, 極度固執,
不過我地都好體諒佢, 會係心中為佢祈禱, 因為有自閉症的小朋友都係極度固執

下次遇到呢D情況唔好炆, 係心中默默祈禱. 為工作, 為囝囝都可以,凡事依靠主,相信神的帶領.

子爵府

今早工作不是十分順利,都係啲電器野唔知咩原因唔著,著下又唔著下。
心中立即呼救主,我信雖然前路突然有險阻,但主必幫我跨過。
主好幫忙,啲野又唔知點解OK番。
唔理喇,用住先,之後先搵人黎check.
心中都不斷感恩多謝主。主是配得大榮耀的。

今日有啲攰,工作比較忙。食晏時,雖然得15分鐘食,但內心好安穩,好感受到主賜的平安。覺得心中有神,真是好得無比。

珊瑚宮

引用:今早工作不是十分順利,都係啲電器野唔知咩

原帖由 joetreemo 於 14-09-23 發表
今早工作不是十分順利,都係啲電器野唔知咩原因唔著,著下又唔著下。
心中立即呼救主,我信雖然前路突然有 ...

生命影響生命

珊瑚宮

引用:回覆+企鵝BABY+的帖子今日燥燥地。朝早同囝

原帖由 christinetin 於 14-09-23 發表

今日燥燥地。
忍耐 有時小朋友要從旁細心指引

生命影響生命

珊瑚宮

引用:Quote:christinetin+發表於+14-9-23+13:10+

原帖由 企鵝BABY 於 14-09-23 發表
小朋友係咁架, 唔係好識分早上晚上. 我仔細果時都係咁.
現在三年級了,有時都唔係好識分時間, 諗到咁就要, ...
主必與你們同行

生命影響生命

首頁
12345...9

尾頁

跳至