論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

昨晚真係俾隻污穢印激鬼死, 睇住佢用大b洗面毛巾抺完大b塊面, 隨即抺檯! 我話佢, 佢仲話會洗麻! 我跟佢入廁所, 見佢只用清人水洗, 當時激到我爆炸:
(1) 點可能洗面毛巾=抺檯布?! 佢自己都唔會啦!:;pppp:
(2) 話佢, 都唔知錯!
(3) 話洗? 都唔用清潔濟, 洗咩?!
不過最後我只係叫佢下次唔好......!:-(

男爵府

佢係咪傻嫁!比我實鏟到佢上天花!

大宅

叫佢用你bb個痰罐洗乾凈, 問佢會唔會用黎裝飯食????

公爵府

仲話鏟? 我只係話咋, 佢都即刻黑面唔採我, 兼抱左小b入房喇!:-(

男爵府

原文章由 熹媽咪 於 08-2-2 12:26 發表
仲話鏟? 我只係話咋, 佢都即刻黑面唔採我, 兼抱左小b入房喇!:-(

如果黑面既工人我會請佢返鄉下耕田,等佢日日比日頭曬,全天侯(黑)面!

公爵府

娃娃菜

佢好叻架, 上次唔採我足1星期! 佢最毒果招就同小b講: 你眼訓喇, 同你入房訓, (唔俾我同個b玩=望都冇得望) 真係冇仇報架!:-(

[ 本文章最後由 熹媽咪 於 08-2-2 12:41 編輯 ]

大宅

究竟邊個係主人呀....你唔會搶番個b架咩, 個b係佢生架???? 你唔會出warning letter比佢架咩?-( ?-( ?-( 唔係佢叻, 係你蠢姐, 佢唔彩你1個week, 你就應即炒啦, 佢同你有親呀, 點解要受工人氣呀, 呢d係你縱容佢嘅後果 你現在只係自食其果呢

男爵府

樓主, 似乎有問題既係你喎

大宅

洗面毛巾=抺檯布?

我係你我會拿她的毛巾抹枱,等佢你唔係好蝦

公爵府

我唔係蠢, 而係爆陰毒! 大佬呀, 我條命(bb)o係佢手, 我插完佢, bb會點邊個敢包? 上次我"話"左佢都唔夠5句, 佢就回番1星期"教訓"比我! 佢係咩人, 我唔敢用我d命根黎博! 不過我3月中就有新工人黎, 到時......

p.s. 我呢條野用左4個多月咋!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 熹媽咪 於 08-2-2 12:16 發表
昨晚真係俾隻污穢印激鬼死, 睇住佢用大b洗面毛巾抺完大b塊面, 隨即抺檯! 我話佢, 佢仲話會洗麻! 我跟佢入廁所, 見佢只用清人水洗, 當時激到我爆炸:
(1) 點可能洗面毛巾=抺檯布?! ...

我的情同你差唔多,賓賓將抹布,同囡囡的抹面巾掛在一起,琴日重發現佢將D地放入洗衣机度洗

男爵府

原文章由 pig_2006 於 2/2/2008 12:58 PM 發表
究竟邊個係主人呀....你唔會搶番個b架咩, 個b係佢生架???? 你唔會出warning letter比佢架咩?-( ?-( ?-( 唔係佢叻, 係你蠢姐, 佢唔彩你1個week, 你就應即炒啦, 佢同你有親呀, 點解要受工人氣呀, 呢d係你縱容佢嘅後 ...

同意 :;pppp: 樓主驚得罪工人,寧願選擇吞聲忍氣+受氣,樓主個思想真係好有問題

別墅

似乎有問題既係你

大宅

樓主, 希望你係新工人來前, 準備好點同工人相處, 唔係你個新工人又會食主你啦.
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

珍珠宮

樓主~ 如果新工人又係咁? 咁你又換人? 你既工人係有問題, 不過問題最大嗰個係你~ 你自己唔解決自己既問題的話, 你之後都會不停咁換工人~

男爵府

My new Yan Yan is very dirty. She repeats the same mistakes. Every time she makes the mistakes, I scold at her. But she just says Yes..Yes.. But NO NO improvement.
She has just arrived for 2 months.
原文章由 Siuchoi 於 08-2-3 11:28 發表
樓主~ 如果新工人又係咁? 咁你又換人? 你既工人係有問題, 不過問題最大嗰個係你~ 你自己唔解決自己既問題的話, 你之後都會不停咁換工人~

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

民房

回覆 #9 Nymphlaw 的文章

but her own towel must be dead yukky. how to use her towel to swipe the table??

首頁

尾頁

跳至