想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

mikewazowski 發表於 14-9-20 00:05
我唔知
但舊年做body (有盤腔超聲波)
佢無話我有
你紅D係咪個個CYCLE都係咁長期有唔淺0既線?因為我有多,我見你紅D都似。
芊芊星雨

男爵府

mikewazowski 發表於 14-9-20 20:48
係啊😨
我個時CHECK 紅D長期有線,之後就開始CHECK埋溫度,就發現自已係無排卵的。睇私家話我係多囊,不過政府就話我唔係。

但重點係無排卵,所以開左排卵藥我食。食完藥0既CYCLE初(即黎完M後)都係會KEEP有深線,但一接近到排卵就會開始無線或淺線,到排卵就會變深=>真正可以知道邊日排卵。而排完之後真係會無線或淺線

不過我BINGO果個CYCLE其實都唔係好明顯見到紅D由淺變深(都係比較深線),所以靠埋溫度會掌握得好D。
芊芊星雨

男爵府

引用:Quote:原帖由 芊雨 於 14-09-20 發表我個時

原帖由 mikewazowski 於 14-09-20 發表
非常多謝你嘅資料

想請問係咪無咩其他特徵?
我係响私家照超聲波時醫生話係多long,但汏為我唔肥,唔多毛,唔係好多暗瘡,同個個月都有黎m,所以幾個政府醫生都覺得我唔係多long。

都係個句,重點係我發現我無排卵,好彩食左排卵藥就排到,咁我就唔理我有無多long啦!

我以前都好似你咁,成日due day前都見到深粗,以為自己有機。當然最後係失望啦!然後發現居然黎m時紅d都係深粗,就覺得唔妥了。

有需要就睇醫生啦!祝你早日bingo!

芊芊星雨

男爵府

mikewazowski 發表於 14-9-21 01:42
多謝你一再詳細回覆!
我會去睇下醫生
係咪可以睇咗普通診所先?
睇私家婦科,佢會開排卵藥。同時睇門診街症,話自己無避孕一年但無BB(其實我個時無TRY過一年咁多,吹水ONLY),目的係要轉介政府專科。之後政府專科會幫你抽血同安排照輸卵管,但如果心急就唔好睇政府了,因為有排等的。所以如果尚早唔急就可以睇埋政府。

芊芊星雨

首頁

尾頁

跳至