親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

:mrgreen: 和囡囡第一次坐飛機旅行, 雖只是join團, 但都覺得很開心.

唯一不大好的是, 入日本的時候人又多又亂, 同羅湖人逼人差不多, 我地排左成個鐘, 排到最前面先至見到俾小朋友家庭排的pirority line, 大家如第一次帶住小朋友去要記得直走到最前了.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Hi TomDog, 多謝妳的温馨提示, 妳去了日本東京何處玩?? 妳有無介紹? 現在跟團導遊推銷甚麼新產品? 因我3月會去東京, 妳的囡囡幾大, 她習慣嗎?? 謝謝!:發:
原文章由 TomDog 於 08-2-4 18:24 發表
:mrgreen: 和囡囡第一次坐飛機旅行, 雖只是join團, 但都覺得很開心.

唯一不大好的是, 入日本的時候人又多又亂, 同羅湖人逼人差不多, 我地排左成個鐘, 排到最前面先至見到俾小朋友家庭排的pirority line, 大家如第 ...

大宅

我去左:
Day 1: 台場Venus Port- 去Pet City睇可愛狗仔.
Day 2: 富士山 – 玩雪, 行outlet, 夜晚間和式溫泉酒店幾新下, 比我幾年前個間好得多了.
Day 3: 富士急 – Thomas Land, Licca Town, 夜晚返市區行街街, 我最鍾意行百貨公司D Basement, 好多靚朱古力同旦糕, 睇到都開心。 我都有去書局, 原來每間出名小學都有入學試題天書。
Day 4: Disneyland 同埋佢出面個Mall, 夜晚在酒店下面旺區搵食.
Day 5: 銀座 – 呢日返香港, 所以行程都係行下街咁啦, 囡囡有玩具店行就得.

我囡囡五歲半啦, 好彩適應上無乜問題, 同團仲識到個新朋友仔, 兩個一齊玩不知幾開心, 坐車坐飛機都唔覺悶。

除左一餐係中國例牌團餐外, 其他都係自助餐或日本野, 導遊會介紹加錢買魚生和牛鮑魚之類, 我地加左松板牛, 好好味。 導遊代買手信方面同我N年前Join團個d差不多, 但點都會幫趁下嘅。主要都係零食, 特別少少的有北海道馬油(用黎醫主婦手喎)。

大宅

原文章由 TomDog 於 2/4/08 18:24 發表

唯一不大好的是, 入日本的時候人又多又亂, 同羅湖人逼人差不多, 我地排左成個鐘, 排到最前面先至見到俾小朋友家庭排的pirority line, 大家如第 ...

聽你咁講個領隊都好低打喎!
大家去過東京都知道帶住小朋友係有另外通道o架!

世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

大宅

Hi TomDog,
我2月中出去日本, 想帶5歲仔去thomasland, d朋友話e+富士急好大風好空曠, 15,16唔知去唔去好?-( 您之前去又點呀??可否比d意見. thanks!!

原文章由 TomDog 於 08-2-5 13:25 發表
我去左:
Day 1: 台場Venus Port- 去Pet City睇可愛狗仔.
Day 2: 富士山 – 玩雪, 行outlet, 夜晚間和式溫泉酒店幾新下, 比我幾年前個間好得多了.
Day 3: 富士急 – Thomas Land, Licca Town, 夜晚返市區行街街, 我 ...

大宅

Hi TomDog,

我遲d都會帶bb去日本,thanks你提醒有family通道!! 係呢,我想問吓日本d水喉水可否direct煲來飲用?? 謝謝!!

大宅

其實個導遊有同我地講過下有pirority line嘅, 但係無講exactly係邊和會有咁亂囉。 係人群中塞左一陣, 我話不如走去問職員, 但附近只有一名類似security, 他又耍手擰頭話佢唔理呢d野 。 周圍排隊d人都對日本入境安排怨聲載道, 不過我諗算啦, 無謂一開始就破壞自己和孩子的心情嘛。

我地去富士急個日比較凍D, 洗手盤又只有冰水供應, 凍到我隻手都僵哂。 女孩子可以去Licca Town(室內), 但男孩子的選擇則比較少, 這點或者你要考慮一下。 Thomasland和哈姆太郎樂園主要都是室外的, 我覺得後者只是造型可愛, 但遊戲對幼童有點太刺激, 我都無俾囡囡玩。當然, 小孩子有得玩, 幾凍都唔理。

導遊話日本D水喉水就咁飲得, 我和我囡囡都有飲。

[ 本文章最後由 TomDog 於 08-2-6 10:40 編輯 ]

複式洋房

回覆 #1 TomDog 的文章

Hi TomDog,

請問跟邊間旅行社? 我打算4月尾帶仔仔(4歲半)去東京,唔記邊間好? 俾d 意見,謝謝

男爵府

我地join咗復活節東瀛遊JTSA05去東京5天, 請問有無BK家長join過呢個團?

1. 請問行程趕唔趕? 會唔會好早morning call 好夜先返酒店?
2. 復活節仲有無機會滑到雪(行程有安排到,不過唔擔保一定玩到)
3. 個團仲會去睇櫻花, 唔知果時開咗未?
4. 一家三口去要預帶幾多錢先夠?

別墅

我join星晨19號出發。咁凍,都係睇唔到櫻花lu。算啦!本來都沒想到要睇。不過囝囝3歲都係穿羽絨好d。

男爵府

東瀛遊領隊車上會介紹好多野你買,佢叫自己XX士多,產品超過廿種不過無樣平.

首頁

尾頁

跳至