嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我朋友仔仔而家岩岩2 weeks..
食森永細仔..
但係就好似有d便秘情況,已經2日無便便你啦,你地bb食細仔時有冇咁樣?同放屁好臭呀..可以點做呀
仲有, 我想問下你地有冇俾水bb飲呢??
thank you~

大宅

有無人可以幫下我呀...many many thx

原文章由 pinkyman 於 08-2-5 12:50 發表
食森永細仔..
但係就好似有d便秘情況,已經2日無便便你啦,你地bb食細仔時有冇咁樣?同放屁好臭呀..可以點做呀
thank you~ ...

子爵府

兩日唔需要擔心,三四日都唔係問題,最重要佢痾得唔辛苦,如果bb食得少都唔會每日有大大.如果你想比bb飲水咪餐與餐之間,唔飲都無問題.
原文章由 pinkyman 於 08-2-5 12:50 發表
食森永細仔..
thank you~ ...

洋房

原文章由 pollybell 於 08-2-5 17:15 發表
兩日唔需要擔心,三四日都唔係問題,最重要佢痾得唔辛苦,如果bb食得少都唔會每日有大大.如果你想比bb飲水咪餐與餐之間,唔飲都無問題.

This happened to my baby when he was 1-2 months old too. Just give him/her some water, and you can also do some leg exercises. It helps.

首頁

尾頁

跳至