自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前一直都有敏感.長期食敏感藥
現在懷孕,dr 都開了可以食的敏感藥給我
但我始終好擔心

有無Jm 之前大肚都有食敏感藥.

子爵府

回覆 miumiuleung 的帖子

我由細到大都有濕疹, 陀阿仔時都幾嚴重, 當時冇睇醫生, 個陪月員來見工時見到我d濕疹咁勁, 建議我煲白蓮鬚, 果然有效, d印退左, 個人仲白淨左, 連我老公都話效果非常明顯. 不過, 唔係個個人受得白蓮鬚, 有人會即暈, 穩陣d去睇中醫, 我只係分享個人經驗.
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

大宅

本身有嚴重敏感要日日食一粒藥, 但陀住兩胎都無食藥, 怕有影響, 結果陀住時有鼻敏感發作加濕疹。

大宅

pokinponi 發表於 14-9-22 17:34
回覆 miumiuleung 的帖子

我由細到大都有濕疹, 陀阿仔時都幾嚴重, 當時冇睇醫生, 個陪月員來見工時見到我d ...
你咁嚴重都無食藥丫 ??
米痕死左

大宅

Piggy-Baby 發表於 14-9-22 17:35
本身有嚴重敏感要日日食一粒藥, 但陀住兩胎都無食藥, 怕有影響, 結果陀住時有鼻敏感發作加濕疹。 ...

你吳食咁米日日起 ?
你吳痕嗎 ??
bb 有無敏感

大宅

我的敏感會全身走..我都稔系米要去睇下中e..試下好吳好d..但本身我係人工媽
已經有食安胎西藥
怕又中又西

大宅

回覆:有無皮膚敏感的Jm .係懷孕之後都有敏感.需要食藥

我而家六個月,有左後濕疹覆發,愈來愈痕,我好頂唔順先食敏感藥,因為痕到訓唔到,而家轉睇中醫,都唔覺有好轉

大宅

fion444 發表於 14-9-22 17:39
我而家六個月,有左後濕疹覆發,愈來愈痕,我好頂唔順先食敏感藥,因為痕到訓唔到,而家轉睇中醫,都唔覺有 ...
我差吳多2日就要食一次,我現在中係剛開始...點好
我有時真係痕到訓吳到.個人情緒好差

又擔心害左佢

子爵府

miumiuleung 發表於 14-9-22 17:35
你咁嚴重都無食藥丫 ??
米痕死左
慣左lu, 大個之後一路都冇食藥, 細個就成日食....不過, 生完bb後發覺自己既體質改善左好多, 以前會手凍腳凍, 依家仲暖過我老公, 冇左濕疹, 鼻敏感只係輕微, 以前打乞chi打到癲, 尤其在冬天,轉季,瞓冷氣房, 我陪月話齋, 生完b坐月調理身體時, 個身體好似reboot過咁, 所以坐月期間係好緊要.

我對仔女托賴冇濕疹, 係個仔呢幾日轉季就有d鼻敏感, 阿女就冇野.

Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

大宅

pokinponi 發表於 14-9-22 17:46
慣左lu, 大個之後一路都冇食藥, 細個就成日食....不過, 生完bb後發覺自己既體質改善左好多, 以前會手凍腳凍 ...
希望我都可以洗底成功啦...

我真係好五想食,但吳食真係訓五到..情緒都影響

好在你個小朋友無. 吳係媽媽都好辛苦

大宅

miumiuleung 發表於 14-9-22 17:36
你吳食咁米日日起 ?
你吳痕嗎 ??
bb 有無敏感
係, 鼻敏感同咳忍到, 好辛苦時要坐喺度先訓到。濕疹喺個肚度, 無辦法, 連醫生都話唔好查嘢。只用天然olive cream止痕。
兩個都有敏感不過touch wood無濕疹

大宅

Piggy-Baby 發表於 14-9-22 17:55
係, 鼻敏感同咳忍到, 好辛苦時要坐喺度先訓到。濕疹喺個肚度, 無辦法, 連醫生都話唔好查嘢。只用天然olive ...
真係好慘.我有茶椰子油
但都係治得一陣

首頁

尾頁

跳至