懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

係啦d人話第二胎易生d.
我都覺得唔係囉 我1月28號生左第二個
又係痛到我痴肺,又無老公陪,
不停大喊 聞笑氣又係無咩用呀
連止痛針都唔比我打 雖然我入院到生
都係3個鐘到 不過o個種痛痛過第一胎阿.

大宅

寶寶儀:

係呀我話要打止痛針,佢話開得好快唔會同我打,唔係一陣生既時候又要同我打解藥喎,我都係除左笑氣 咩都無架,真係一世難忘呀.仲有第一胎好似咩都唔知 聯針又唔痛 痾返個胎盤又無感覺,呢胎生完乜都知 乜感覺都有:tongue: 你都好丫有老公陪..
我唔生啦 第二胎都係仔 想生個女都咁難:tongue:
再博又係仔都唔知點算哈哈 而且又要養又咁痛唔好搞我了 兩個夠晒數啦 你仲生呀??
個醫生仲叫我去健康院問人教我點避孕,
唔係出年又見到我 幾鬼串

大宅

寶寶兒:

d助產又係唔信我要痾,要我講幾次先幫我睇囉,
不過我好怪 明明想痾但仲未穿水,要勞煩惡死
助產幫我穿咋.:tongue: 我想叫老公黎都唔得呀,因為佢要睇住大仔.
我都係咁話 唔生架喇 真係太痛頂唔順囉..
我都係覺得生女無緣架喇~雖則我真係好恨~ 係呀我而家坐月中 除左去健康院都無得出街呀 ,仲有呀個奶奶唔比我洗頭呀,好辛苦呀.我今日一定要偷偷洗先得 頂唔順~
點解要m到先可以整子宮環?你個傷口咁快好返喇??我想問紮左去同整子宮環一唔一樣?

大宅

寶寶儀:

所以我先覺得奇 明明第一胎都係自己穿水,同埋穿水都係好大篤架嘛 但有d人得少少都話係穿水,好怪..
嘩咁你仲辛苦我好多喎 我個仔5歲啦 你o個個先得22個月,有排你湊呀,乜你咁快就開工喇
你見我相隔咁耐先生 就知幾鬼痛haha..
我唔係同奶奶住架 之前就係 怕左未搬出黎囉,
我教仔佢又要爭住晒 寵壞晒架,而家我大仔都唔知幾臭皮氣呀 我仲未洗頭 我奶奶叫我老公唔好比我洗呀頂~!
我個傷口反而無上次咁痛 因為上次係個實習同我聯針,跟住就發炎腫晒,要成日用藥"up"住呀~我而家無咩痛喇 係有d痕
咁而家你湊住兩個呀?雖然我老公都有幫手睇住大仔 不過家務就無人做 我請左工人呀不過未到囉~ 仲有題外話2月4日夜晚7點後就係鼠喇..你個bb應該係鼠b?

[ 本文章最後由 carmenchiong 於 08-2-7 12:26 編輯 ]

大宅

寶寶儀:

無錯呀 你個bb係豬b黎呀
因為夜晚7點後先係鼠bb..
我都係見其他媽媽係咁講..
佢地係睇通勝喎:-P

首頁

尾頁

跳至